22.8.2011

Yhden koiran elämää

2v ja vuotta aiemmin
Heti kärkeen kuva vuoden evoluutiosta mitä tuossa karvakasassa on tapahtunut. Ja sissos sentään soon ollut vuosi sitten kakru :D Tai siinä ei mitään yllättävää, mut nytkun pistää 2v kuvan viereen, ni aaaarrgggghh, siitähän on vallan kuoriutumassa MIÄS. Tuore kuva nyt ei ole ihan parasta eliittiä, kun se on vaan näpsäisty nopeesti sillä välin kun kakara tuijotteli keittiössä jäisiä mustikoita lattialle tiputtelevaa kepoa. Mutta näkeehän siitä sentään sen, että meillähän on kauluri, vaikka tällä hetkellä onkin karvanlähtö! Ja paketti rotevoitunut raakaruokaa popsiessa jo aikalailla aikuisen mittoihin. Puhumattakaan upeasta väristä, joka on puhdistunut tässä muutaman karvanlähdön myötä.

Meidän taloudessahan on nyt sitten vietetty viikon verran jo yhden koiran arkea ja se ei ole pelkästään ihmeellistä meille. Naapurikin oli yksi aamu kommentoinut pelkästään Javaa ulkoiluttavalle unenpöpperöiselle Kaiukselle, että hei sulta puuttuu toinen :D Vaikka Nipa onkin ehkä maailman kiltein ja helpoin koira, joka ei vaadi muutakun vähän hellyyttä ja ruokakupin täytön säännöllisesti, kyllä sen puuttumisen huomaa. Nippertonhan on oikein täysihoidossa nyt juoksuinensa horoilemassa Mikkelissä ja onkin jo siellä olo aikanaan ehtinyt ihastuttaa monia. Meinaa olla jo vaikeaa saada koira takaisin hoidosta, kun "eikös se nyt voisi olla vielä vähän pidempään, kun ei siitä ole vaivaakaan" :))

Pihanvahti

Herra J:kin kaipaa ihan selkeästi enemmän ihmiskontaktia ja tekemistä, kun ei voi edes äitinsä korvaa repiä. Se pistää hyvinkin horisontaalisesti ulottuvan nokkansa sohvan reunalle, tuijottaa muutaman minuutin ihan hiljaa ja jos siinä vielä esittää, ettei tätä performanssia telkkarin edessä huomannut, kuuluu jokseenkin vihjaileva "nau". Notta alappa liikutella hanuria harkkojen suuntaan! Jos jotain hyvää, ni on tässä ainakin tullut muutamia tokotreenejä tehtyä, kun muuten ei saa telkkaa kattoo. Paikkamakuuta iltaruokaa odotellessa, noutoa klikkerillä, seuraamispätkiä, liikeeestä maahan/seiso -erotteluja ym. Skidisti ois sellain tokokipinäkin ilmassa, mut kertokaa mulle mistä saan ostettua ylimääräisiä tunteja vuorokauteen?!

Seuran harkoissa käytiin viime maanantaina vetämässä tehotreeniä, kun meillä oli puoltoista tuntia aikaa ja paikalla kaksi koirakkoa. Hyvin ehti siis vääntää parikin erilaista rataa ja siihen pöytätreenit, pimeät mutkaputkikulmat, flipit, backlapit, kontaktit jne. Oli aika haastavat treenit, mutta ihan törkeenä onnistumisia. Vitsit, et mulla on hieno koira <3 Keppien avokulmakin vaan sujahti sisään, vaikka sinne piti paahtaa hyppysuoralta. Keskiviikkona mentiin sitten Anniina Myllyahon komennuksessa ratatreeniä, johon olikin ripoteltu aikamoinen kattaus kinkkisiä juttuja. Lähtöön ihmisnuoli, keinu radan aitaa päin, kontaktilta rengas, josta persjättö/takaaleikkaus, väärille esteille syöttäviä mutkaputkia, keppien avokulma suoralta putkelta, mutkaputken umpikulma näin niinkun kepeästi muistellessa. Ja Herra J vaan meni ja teki ja hienosti tekikin! Perjantain Heli Kallioniemen setit meiltä jäi väliin, kun työmatkalta palasin vasta pe-iltana, joka luonnollisesti ottaa ohimoon, kun duuni häiriköi mun vapaa-aikaa ;) Mutta toisaalta, onhan tässä tehokkaasti edellinen viikko reeenattukin.

Seuratreenit meillä siirtyikin sitten HAU:n epiksiin, kun olisivat menneet päällekäin ja kivahan se on välillä käydä vähän kisaamistakin kokeilemassa pitkästä aikaa. Ja vieläku ei jää reenitkään välistä :) Vaikka Jalmarsson oli ihan mahdoton vuoroaan odotellessa "MÄ HALUUUUUUUN!!", se kuitenkin näköjään pystyy sitten tosipaikan tullen taas ottamaan kuuloreseptoreihin niitä käskyjä ja tekikin varsin mukavaa rataa. Tällä vedolla oltiin sitten medimöllien toisia. Otin siihen toisenkin startin, jossa vahvistin kontakteja, kun meinasi tulla läpi. Ja ilmeisesti ihan hyvä näin, kun kerran piti palauttaa ja sitten pysyi niin hienosti 2on2off. Hmm... millonhan sitä tohtis niihin virallisiin.... :)

Loppuun vielä Natipläjäys <3 Torstaina sitten kotiin!

Nipa <3

3 kommenttia:

  1. Onnea Jallulle vielä näinkin! On se vaan komea nuori mies. Asian havainnollistaminen kuvin kertoo paljon, siitä on todella vuodessa tullut Mies <3 Suukot Jalmarille ja Mikkelin perukoille myös Natiaiselle <3

    VastaaPoista
  2. Alkaa siellä päässäkin näkyä jotain väläyksiä siitä, että meilläkin oltais ehkä aikuistumaan päin. Ehkä :D

    VastaaPoista
  3. Ainiin, ja Nati laittaa virtuaalipusut Nanelle ihan sieltä Mikkelistä asti ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)