11.9.2011

Hengissä selvitty toisistakin kisoista :D

Koivet huutaa hallelujaa ja pää on niin seis, että yksinkertaisimmatkin tehtävät vaativat keskittymistä. Silti sitä on pitänyt taas herätä törkeän aikaisin ihan vaan kirmatakseen vapaaehtoisesti sunnuntaiaamuna Hyvinkäälle vähän aksaa vetämään. Etenkin, kun edellisenä iltana vielä meno Tammisaaren suunnalla vähän venähti ja nukkumaan päästiin kun päästiin. Kaikesta huolimatta, tästäkin selvittiin hengissä, vaikka mitään järkeähän tässä ei näytä olevan :D

Päivän saldona meille hyppäriltä 5, sijoitus 2 ja agiradoilta oikein hie(/uo)not hyllyt. Joista toinen aika karmea ja toinen sitten ihan ok. Näköjään päivän eka rata on pilkulliselle bueno ja sen jälkeen menee kiehuminen niin yli, että loput onkin sitten ihan sattuman kauppaa. Nyt oli onneksi hyppäri ekana, josta meille yksi ihan turha ja harmillinen rimantiputus, kun kiirehdin jo seuraavalle esteelle. Tämä harmitti tuomariakin, kun tuli kätellessä asiasta mainitsemaan ja ihan omaan piikkiin siis tuo. Aika oli jotain ihan käsittämätöntä, kun etenemä miltei 5 m/s (aika jopa nopeampi, kuin maksi1 voittajalla :)). Erittäin hienosti siis!

Hyvä fiilis ei kantanut pitkälle. Kakkosradalle startatessa koira kävi niin kuumana, että sen pään päällä olis varmaan voinut paistaa kananmunia.  Räkä vaan lentää ja sen voi arvata miten kivoissa tunnelmissa sitä radalle lähdetään. Sehän meni sitten reisille jo esteellä numero kaksi, kun lähdöstä oli ihan suora linja mutkaputkeen, mut herrapa lähtee selän taakse rallattamaan, että AI TÄÄ PÄÄ PUTKESTA VAI. No sieltä sen sai vielä kalasteltua ja jatkettiinkin tekemistä ihan kivasti kepeille asti. Kepit oli erittäinkin mielenkiintoisesti sijoitettu tiukan käännöksen jälkeen muurin taakse. Wuhuu. No ei menny joo ihan putkeen ja varmuuden vuoksi se tunki itsensä toistamiseen ilman käskyä kakkosväliin. Kolmanneksi vikana esteenä oli mutkaputki, johon sitten kokeilin luottaa koiraan ja lähetin kauempaa + irtauduin itse, mutta ei olis kannattanu :D

Vikalle radalle sitten stregiaksi ottaa koira autosta mahdollisimman myöhään  niin ei ehtisi kerätä kierroksia ainakaan kovin paljoa yli kahdentuhannen. Tämä sit lähti paremmin, mutta Jalmari tuli sitten näköjään mun huomaamatta kolmannen esteen renkaan sivusta (ja tää on aika iso :((((, ku ei se ikinä tule!!), josta hylly heti päälle. Muuten ihan kivaa rataa, paitsi keppien kulma oli aika jännittävä ollakseen ykköstenrata. Ne oli siis vierekkäin edeltävän hypyn kanssa ja vielä "väärältä puolelta" ohjattava ja ei menny ykkösellä nämäkään. Damn. Tosin olin itse edessä, mutta tulipa kokeiltua kuitenkin. Lopussa suurta iloa aiheutti onnistunut takaaleikkaus tiukoilla käännöksillä, joka oli jo ihan kohtuu iso plussa.

Kaikenkaikkiaan siis paljon hyvää (hyppäri kaikenkaikkiaan super, kontaktit - malttoi odottaa vapautuskäskyä, putken takaaleikkaukset, A-rata kiva rengasta ja keinukieltoa lukuunottamatta), mutta valitettavasti myös uusiavanhoja juttuja joutuu ottamaan nyt tehotreenin alle. Eikä näköjään ollut nopeiden koirien radat (esim. maksi1 jaettiin vaan yks LUVA koko päivänä ja startteja kuitenkin vissiin 40). Meillä on ollu viime aikoina niin paljon ohjattuja, että ei olla ehditty vapaatreenaamaan ja siihen pitää tulla muutos. Muistilappuna siispä vapaatreenauksiin:

- Lähtokäskyn odottaminen. Piski ei liikkunut, mutta perse nousi. Ei kiva.
- Pitkällä suoralla renkaan itsenäinen suorittaminen. Lukitsee siis ihan itse oikean suorituspaikan, eikä roiski sivulta.
- Keinun vahvistus. Ojangossa nyt eri keinut treeniin, kun vikalta radalta myös keinukielto ja itsenäisesti sinne edeten.
- Ikuisuusaihe keppikulmat.
- Putken oikean pään lukitseminen lähdöstä.

Siinähän sitä taas onkin sit :)

Noin kisapaikkana tuo Hyvinkää ei oikein vakuuttanut ja tuskimpa kovin innokkaasti sinne ollaan uudestaan menossa. Uusi nurmi ei saanut ihan täysin mun hyväksyntää ja on liukas vähänkään nopeammalle koiralle. Niimpä kaarroksissakaan en vaatinut kovin tiukkaa kääntymistä. Myöskään lämmittelymahdollisuudet eivät päätä huimaa, vaikka ei Helsingin kyljessä sijaitsekaan. Jotain koiriin kypsyneitä naapureita ja vihaisia irtokoiria, joista varoiteltiin, joten lämmittely/jäähdyttely tuli tehtyä sitten ihan vaan tietä edestakaisin tallaamalla. Mielummin siis Ojankoon/Janakkalaan/ym. menemme me. Olihan tuolla muutenkin jotenkin tosi pienet osallistujamäärät, medejäkin vaan 7 hyppärillä - mistä lienee johtuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)