14.10.2015

Eskarissa

Iona on harrastanut lapsikoirien juttusia: riiviöintiä, hepulointia, hassuttelua, telmintää ja mitä näitä nyt on. Viikonloppuna Piipin juoksuleikkikouluun pääsi myös bc-pentu Ralf ja siellähän juostiin. Noin muuten koirat on olleet aika löysällä agendalla, kun työt ovat ottaneet aikamoisen ison osan viime viikoista. Treenit ja muu pingotus on jäänyt vähemmälle ja olemme keskittyneet lähinnä lenkkeilyyn ja hengailuun sen ajan suhteen, mitä on ollut käytettävissä töiden ja nukkumisen lisäksi.
Erityisen elävästi jäi mieleen, kun viimeviikolla kotiuduin vaihteeksi kotimaan duunireissulta kymmenen jälkeen illalla. Kotona odotti kolme intoa pirskahtelevaa karvakaveria, jotka oli täysin lenkittämättä ja lähinnä vaan siis päässeet pihalla pyörimään. Vaihtoehtojen puutteessa se oli pakko siispä niiltä lämpimiltä vaihtaa korkkaria lenkkariin ja lähteä sirkusta ulkoiluttamaan päivän pitkälle lenkille. Jumitus vaihtui aika nopeasti onnellisuuteen koiran omistamisesta, kun yllättäen yötaivas täyttyikin varsin etelä-Suomelle epätyypillisestä revontulishow'sta. Tämä olisi tulipalloineen jäänyt näkemättä, mikäli koiria ei olisi ja olisin voinut jäädä kotiin koomailemaan.

Tän on ilmeisesti iskä opettanut... Kiitti vaan Nalu, ihan on rotumääritelmän mukainen häntä :D

Sen lisäksi eilen Piippi pääsi vihdoin aloittamaan pentutokon! Meillä valitettavasti pari ekaa kertaa jäänyt välistä jälleen töiden takia, mutta ehdittiimpä eilen vihdoin paikan päälle. Mulle oli ihan täysi yllätys miten Pipa maltaa työskennellä, kun samalla kentällä on muita pentuja JA viereisillä kentillä tehdään varsin kovaäänisesti aksaa. Näköjään ihan turhaan asiaa edes mietin, aksalla ei ollut mitään vaikutusta ja kerran se jäi hetkeksi tuijottamaan, kun vieressä reviteltiin äristen toisen shelttipennun kanssa lelua ja kaiken muun ajan se oli tassu lipassa töiskentelemässä. Ohjelmassa oli apinalle jo ennestään tuttua vadin päällä etutassupyörintää, luopumisen harjoittelemista, vauhtiluoksetuloja, kontaktihäirintää ja muiden koirien seassa kävelyä.Näin on siis Piipin harrastuskoiran ura alkanut virallisesti *tirsk* Ainiin, heitetäämpä loppuun vielä Ionan uusin temppuvideo: skeittauksen alkeet. Kyllä, hyvin vakavasti otettavia temppuja taas opeteltu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)