22.1.2011

Aksalauantai

Nyt kaksijalkainen vetää ansaittua kylmää siideriä, kun Sporttikoirahallilla on tänään nelijalkaisten kipparina hengailtu kolme tuntia ja autoakin on kuljetettu reippaat sata kilsaa, lauantaista siis kaksi tuntia pelkkää ratin veivausta. Meitä jo meinasi vähän naurattaa tuossa illalla jäähdyttelylenkkiä tehdessä, että ihanko ois joskus aikaisemmin tullut samoilla poluilla kelattua. Mutta siis tämän päivän ohjelmistoon kuului ensin tunnin omatoimireenit ja siihen sitten päälle myöhempään iltapäivään Nina Frantsin tekniikkakoulutus.

Omatoimireeneissä mulla oli molemmat mukana, kun Natin kanssa pitää vähän rallytokojuttuja reenailla ja Javan kanssa taas on aksaradalla yhtä sun toista puuhattavaa. Pikkasen vaan alkaa ottaa ohimoon, kun molemmat on alkaneet kiljahdella kentän laidalta "MINÄMINÄMINÄMINÄ", kun tekee toisen kanssa. Nyt onkin tarkoitus ottaa työn alle tuo satunnainen kommentointi, koska puskista huutelu on hanurista muuallakin kuin netissä :D

Meitä oli poikain tehotrio treeneissä ja iltapäivän koulutusta miettien ajateltiin vähän palauttaa mieliin tekniikkatreeniä. Kentällä oli sopivasti valikoima erilaisia kinkkisiä esteitä,jotka oli treenattavissa itsekseen (meillä  tänään keinu, kepit, pussi ja rengas) ja sen päälle välistäveto/takaakierto -harkka + jaakotus. Treenin parasta antia oli ehkä 12 kepin itsenäinen suoritus useaan otteeseen (tosin vielä vierellä kävellen ja oikealla puolella, mutta silti - jokin siellä on kliksahtanut paikoilleen). Seuraavaksi alkaa tehotreeni vasemmalla puolella ohjaten, koska tämä tilannehan oikeastaan vaatii nyt tuplasti enempi treeniä vaikeammalle puolelle. Mutta silti jeeeee, Jalmari on hieno :)

Iltapäivän koulutukseen käytiinkin hakemassa vauhtia kodin kautta ja ehtihän siinä hyvin juuri hanurinsa asetella soffalle ja päiväkahvit ryystää ennen hallille palaamista. 2½ tuntia oli varattu viidelle koirakolle ja Nina oli valmistellut kaksi rataa illan agendalle. Koulutuksen keskeinen pointti oli ennakoiva valssi ja rataa oli maustettu kontaktieste/putkiansoilla tehostamaan ohjeiden annonselkeyttä. Pitää katsoa, jos saisi jossain vaiheessa radankin heitettyä nettiin. Java oli koko porukan junnuin, kun muut olivat reilusta parista vuodesta jo neljään vuoteen ja mukana myös jo virallisissa startanneita. Tämä luonnollisesti näkyi suorituksissa, mutta kaikenkaikkiaan täytyy olla tyytyväinen koiraansa. Jos se on 17kk iässä jo noin hyvä, mitä me ollaan ensi syksynä, jos jaksetaan vaan treenata tarpeeksi ja laadukkaasti?

Ja painottaisin etenkin tuota jälkimmäistä. Musta tuntuu, et päästään parillakin hyvällä, juuri meitä koskevalla vinkillä tooooosi paljon eteenpäin, kun tiedetään mitä paloja lähdetään rakentamaan. Sekin oli ihan kiva, että tuolla ajatuksena oli nimenomaan vauhti ilman koiran hidastamista ja siihenhän nuo ennakoivat valssit uppoaa aika mainiosti. Mä kun aiemmin jo mietiskelinkin oman koiran ja kokeneemman koiran eroa, jossa aksakonkarikoira tietää jo hyppyyn lähtiessä mihin sitten mennään, kun omalle se kerrottiin vasta hypyn jälkeen. Tästä se lähtee varmasti pikkuhiljaa meilläkin. Tuolla se taas nähtiin miten paljon tuo itseasiassa lukee mun liikettä tekemisessään, joten on ehkä korkea aikakin alkaa itse keskittymään enemmän oikeiden ohjeiden antamiseen.

Päivä taisi olla junnulle kuitenkin hieman väsyttävä, kun seiskan jälkeen selkeästi vire alkoi tippua ja samalla keskittyminen. Lopetetiin viimeinen harjoitus sitten kesken, kun se ei enää hakenut esteitä samalla vimmalla kuin aiemmin. Eiköhän me pistetä jossain tulevissa lauantaiharkoissa uudelleen sama rata pystyyn ja katsotaan ollaanko mitään opittu kevään mittaan saamistamme kotiläksyistä. Estehakuisuutta, kontakteja (vauhti ja varmuus), kepit vasemmalla, pikkuhiljaa nostetaan 45 cm:een yksittäisiä esteitä jne. Hieno hauva soon ja nyt ottaa lepiä päivän päälle somasti pää soffatyynyllä. Aika peto ;)

Meidän päivitykset on viimeaikoina ollut aika vähänlaisia ja etenkin kuvasato hyvinkin niukkaa. Siihenkin on ihan pätevä selitys, kun muutettiin tähän uuteen lukaaliin ja puhelinyhtiö ei suostu kaivamaan kuitua maahan ennen kuin maa on sula. Niimpä me ollaan ilman nettiä ja ETA yhteyksille on n. 8 viikkoa. Toivottavasti se kevät tulee tänä vuonna aikaisin ;) Onneksi on sentään duunin puolesta mokkula ja toinen saatu kotonta lainaan, niin pärjäillään edes jollain yhteyksillä maailmaan. Ja kuvien puute selittyy kahdella tekijällä, 1) arkipäivänä valoisa aika menee töissä ja 2) viikonloppuna se menee piskitreeneistä ;D Enkä oo kyllä vielä muuttokamoista edes löytänyt oman läppärin laturia, että kai se sitten joskus jostain pompsahtaa...

Mutta näillä eväin siis taas kohti huomisen tehotreenisunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Aivan varmasti pistetään samat radat pystyyn vapaatreeneissä :)
    Meil on hienot koirat kaikilla!!! Näen jo kullan kimallusta kaulassa ;))

    -Sari

    VastaaPoista
  2. Jep, nollia tulossa niin paljon, ettei meinaa kisakirjaan mahtua ja autokin pitää vaihtaa isommaksi, että mahtuu kaikki pokaalit kyytiin ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)