1.2.2011

Aksaa, tokoa, rallytokoa, aksaa....

Jännä juttu miten meidän treenit tuntuu menevän hyvinkin tasaista ylä- ja alamäkeä. Välillä tulee niin hyviä oivalluksia ja ollaan molemmat ihan tulessa ja välillä taas palautellaan maan pinnalla isolla kädellä. Ja muutenkin tässä koiraharrastuksessa tuntuu, että kun joku juttu toimii, niin samaan aikaan joku toinen hajoaa. Ettei kävis aika pitkäksi tai tulisi ikinä homma valmiiksi :)

Alkuvuosi ollaan menty aika haipakkaa treenien kanssa, kun viikossa olen revennyt neljiin (ööeh, mikä toi sana oikeesti on :D). Ja sitten tulee vielä työt, jotka ovat aavistuksen ikävästi häirinneet harjoituksia. Ja sitten vielä kirsikkana tähän kakkuun pieni mustiaiseni Nirppukirppu ajatteli aloitella juoksunsa. Niimpä jouduimme perumaan viikonlopun rallytokokisat, kun siihen tylsään halliin ei ole juoksutuoksuneideillä mitään asiaa. Onneksi sentään Sporttikoirahallille on juoksuisetkin tervetulleita kalsareineen, niin ei neitosten omistajien tarvitse vuorojensa takia hyväntekeväisyyttä harrastaa useita viikkoja.

Niimpä Natiainen pääsi häntä huiskutellen omiin rallytokotreeneihinsä ja voi video, kun se niin liikkis ja iloinen :) Sen treenimotivaatio on kutakuinkin "KATOKATO, MÄ OSAAN JOO NÄINKIN MÄ OSAAN!", kun se tehdä tohottaa namien toivossa. Kovin pitkäjänteistä treenaamista se ei kestä putkeen (toisin kun toi pilkullinen), mutta tunti menee hyvin, kun pitää breikkiä radan päätteeksi ja muistaa leikkiä ja temputella. Olispas ollu kiva päästä mölleilemään lauantain kisoihin, niin olisi nähnyt miten se suhtautuu tekemiseen hallissa. No, tällä kertaa ei asialla voi mitään ja uusi yritys sitten ensi kerralla - ompahan ainakin aikaa harjoitella.

Viikonloppuna pohjakosketus otettiin tokotreeneissä. Jostain syystä Jalmari ei ollut ikinä nähnytkään noutokapulaa, kun hallissa alettiin niitä harjoituksia tehdä. Ei, vaikka kotona kyllä noutokapulalle osataan jotain tehdäkkin, ni tuolla se tollikka vaan tuijotteli upeasti kontaktissa. Notta ku hallilla ollaan, ni tätähän täällä tehdään?! Välillä tarjosi maahanmenoa, mutta kapulalle ei osattu edes päivää sanoa :D Hämmentävää! No, tästä ainakin opittiin se miten tuhannen tärkeää on noita tokojuttuja treenailla paljon eri ympäristöissä heti, kun ne alkaa häiriöttömänä toimia. Seuraamiset se tekee tosi kivasti (ei kai mikään ihmekkään tolla kontaktihakuisuudella ;), käännökset voi olla jo tiukkoja ja takapäätäkin se käyttää aika näppärästi.

Tokohyppy olikin hauska, kun ensimmäistä kertaa sillä oli joku osanen naksahtanut päässä kohdalleen ja toinen oli ihan intopiukeena, että hyppäämäääään jeeeee! Aiemmin se on vähän miettinyt mikähän toi lautahökötys on ja nyt sen mielestä se oli aksaeste, joka pitää hyppää nopsaan, tehdä tiukka käännös tulosuuntaan, kun ohjaaja jäi esteen taakse :) Tällä kertaa siispä käskytystä ylitykseen ei juuri tarvittu, mutta salamannopeaa reagointia pysäyttämään koira seisaalleen käskyllä + palkalla esteen taakse. Mutta se mikä parasta, koiran mielestä se oli superkivaa.

Aksan vapaatreeneissä ei oikein ollut mitään sen kummempaa agendaa, lähinnä pieniä ratapätkiä, joissa ennakoivien valssien harjoituksia, vaikeita putkikulmia, takaakiertoa. Loppuun vielä vähän hyppytekniikkaharkkaa, jota pitäis itseasiassa ottaa enemmänkin ja systemaattisemmin. Meilläkun treeneissä ollaan menty n. 35cm rimoilla ja pikkuhiljaa pitäisi alkaa ottamaan 40-45cm esteitä mukaan, jotta aletaan totutella medikorkeuksiin. Ohjatuissa meillä oli sitten tänään vauhtirataa, joka oli nopealla koiralla luonnollisesti haastavampi tiukkoine ohjauksineen kuin hitaammalla. Tällä kertaa kaksijalkainen oppi sen, että irtoamalla jyrkästi hypyn lukituksen jälkeen saadaan koirakin kokoamaan hyppy ja kääntymään, eikä siinä tarvita mitään hidastussuhinoita tai puolivalssiyritelmiä, jos hyppyjen jälkeen pitää taas juosta ja lujaa. Loppuun vielä putken nollakulmia pitkällä suoralla putkella ja wau, näistä olin tosi tyytyväinen: toisesta päästä käskyttämällä ja takaakierron ohjauksella suitsait toisessa päässä putkeen! Tästä on taas hyvä jatkaa kohti seuraavia treenejä, odotellaan mielenkiinnolla mitä jännää sieltä on sitten tuloillaan, kun tänään meni ohjatut niin kivasti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)