14.12.2012

Kieputusta


Tiistaina oli tämän vuoden viimeiset tehistreenit haastajien osalta ja niitä kipparoimassa oli edellisen kerran tapaan Nina Frantsi. Ninahan oli taas jälleen kerran pistänyt aikamoista säkkärää radalle, joten etukäteen jo vähän huokailin, että mitähän siitä tulee. Vieläkun päälle laittaa rankan messariviikon ja alkavan työviikon, niin oli jo siinä ja siinä etten jäänyt kotiin nukkumaan. Näköjään hitusen oli kuuppa näytönsäästäjällä ainakin hallille ajellessa, kun köröttelin sitten muina ankkoina kehän liittymästä oli?! Tsiissus, ehkä joo ekaa kertaa Ojankoon menossa. Jouduin sitten tekemään näppärän lisälenkin Kivikon kautta, joten saapuminen hallille oli aikalailla minuutilleen tällä kertaa.

Siitä sitten kylmiltään arpomaan, että mitenkä baanalla tänään pyöriteltiinkään ja sen päälle tarpomaan tuhannen tuiskussa pimeässä Ojangossa. Välillä sitä aina miettii tämänkin harrastuksen syvintä pointtia, mutta jokaikinen kerta itsensä sieltä hallilta löytää. Syykin tuli selvitettyä, kun päästiin radalle. Toveri J meinasi vähän käydä kierroksilla, kun joutui tovin kentänlaidalla odottelemaan ja suorastaan taivaat aukeni, kun väliseinän raosta sai luvan luikahtaa estradille. Ja voi kiesus miten mahtavat treenit me vedetiinkään!

Meitähän taas arvioitiin myös radanluvussa ja erityisesti korostui pätkät 9-13 ja 14-19. Mulle loogisin vaihtoehto oli molempien pyöräyttäminen alakautta, joka ei Jalmarin kanssa ollut ollenkaan huono. Vaihtoehtoisesti ekalla kiekalla olisi voinut kympin tehdä sylivekkinä ja 12 poispäinkäännöksenä ja 15 leikkausvalssilla ja siihen päälle 17 vippauksena. Se oli kuitenkin 0,4s nopeampi alakautta sylivekaten ja 15 tiukalla niistolla, koska Javatin nyt on vaan noheva tekemään duunia lähellä kipparia, jos kuski vaan lähtee ajoissa liikkeelle sylivekeistä ja niistoista.

Pituudelle se irtos ihan törkysen nätisti ihan pienellä heitolla valssiin ja itse ehdin hyvin tekemään seuraavan valssin sitten 19 ajoissa valmiiksi. Ekalla vedolla meinasi käsi irrota heittoon nin paljon, että koirakin nappas heti kaksi ekstralaukkaa, kun vähempikin riittää. Se kun näköjään kokoaa itseään nätisti myös pituudelle siitä huolimatta, että vastassa oli ehta hallin seinä. Keinu sais olla hitusen nopeampi, ku se kyllä ampuu sinne vauhdilla, mutta jää liian ylös laskemaan keinun alas. Tätä pitää alkaa kans vähän viilaa - Ninan heitto oli kosketusalusta.

Loppuun sitten hekumaalinen kolmen esteen välistäveto ja kolmen esteen päällejuoksu. Välistävedoissa pitäis aina skarppaa superina siihen ekaan, koska jos se linjautuu oikein, loput tulee ihan itsessään. Ja päällejuoksuissa sama vanha lääke eli oma linja. Se kun blokkaa käytännössä väärinpäin suorituksen, eikä tartte ees liiemmälti olla edessä. Ja sekin tuli huomattua, että nämäkään ei ole kilpajuoksu, vaan rytmittämällä riittää vähempikin.

Loppuun päästiin sitten tykittämään se nolla, yayyyy. Tulipas hyvä fiilis, kun homma toimi ku junan vessa :) Ennenkaikkea siitä, että sain oman rytmityksen kasaan ja heijastui ihan samantien koiraan niin, että se oikeesti ties seuraavan esteen jo ennen edeltävälle lähtöä. Sen lisäksi aina niin mahtavaa saada muutama tekniikkamurunen kasaan ja oppia taas lisää radanluvusta ja sen mahdollisuuksista. Nina on ainakin meidän kanssa osannut just keskittyä tuohon sekunttien kymmenesosien fiksaukseen, joten paljon on taas eväitä kasattu reppuun tulevia skabojakin ajatellen.

Muutenkin oli aika mieltäylentävää saada kehuja, että oma perusohjaus on siistiä ja tyylikästä. Pitkä matka ollaan siis tultu parin vuoden takaisesta, kun ekan kerran oltiin Helin yksärillä Sporttikoirahallilla (tää on nimittäin jo aika klassikko, kun siellä on pienet *facepalmit* saanut vetää ja huokailla, että mihin sitä onkaan lupautunut ;) - ja piiiiitkä matka jäljellä. Ja etenkin kun se on ollu se oma fokus nyt tänä vuonna ja jatkuu myös uudelle vuodelle: ennakoivaa, yksinkertaista. Jatkossa suurempi rooli omassa kehittymisessä on rytmityksessä. Aikalailla hymy huulilla lompsittiin taas siihen tuhannen tuiskuun kahlaamaan kymmensenttisessä hangessa loppujäähkiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)