14.5.2016

Harrastustuloksia vaille valio?

Ajattelin olla noheva ja ilmoittaa tuon ilmavan rotumääritelmään nähden liian ison neitieläimen pakolliseen näytelmäänsä samantien, kun 15kk ikä riittää. Sopivasti Iona tiputteli vielä ihan kaiken tukkansakin oikein päivän kunniaksi edeltävinä viikkoina, joten senkin puolesta junnukehä saattaa olla armollisin. Niimpä laitettiin ilmo vetämään Tuusulan lähiryhmikseen, jonka ilmomaksukin oli varsin edukas muuten näytelmien hintatasoon nähden.

Kuva: Satu Tuominen

Ihan kylmiltään en tohtinut koiraa lähteä näytelmiin roudaamaan, kun kauniilla esiintymisellä voi hyvinkin saada pikkupuutteita anteeksi ja toisaalta onhan se koirallekin mukavampaa, kun tietää mitä siltä odotetaan näyttelyhihna kaulassa. Pelle Hermanni Piippanen kun yleensä aloittaa tarjoamaan vaikka mitä temppuja, jos sattuu olemaan joutilaita nameja käsissä. Suuntasimme ensitöiksemme siispä ESR:n mätsäriin, kun edellisenä iltana oli näyttelyhihnaa soviteltu kaulaan ja vähän naksuteltu seisoskelusta. Hienosti Piipaa olikin sitten yllättäen pienten aikuisten PUN3 ihan kylmiltään!


Mätsärien ensikertalainen

Käytiin hakemassa vielä lisätreeniä ESS:n näyttelytreeneistä, kun sattuivat sopivasti näyttelyä alustavalle viikolle. Siis hyvää käytännön shelttihäiriötreeniä! Erityisesti liikkeiden treenauksessa hyvä päästä naksuttelemaan eteenpäin katsomista, eikä tarvitse tarjota seuraamista. Sen lisäksi saatiin tämän postauksen kivat kuvat siltä reissulta! Näillä eväillä lähdimme hyvillä mielin tänään aamupäivällä sateiseen Tuusulaan hakemaan sitä kuuluisaa harrastus-H:ta.

Näkyyks kello? Kuva: Satu Tuominen

Moikka, onko sulla nameja, saako ne syödä? Kuva. Satu Tuominen 

Liikkeistä ei ainakaan jää vajaaksi Kuva: Satu Tuominen
Tuomari oli useammalle uroskehän koiralle, joiden arvostelulappusen näin laittanut noottia puuttuvasta turkista, vaikka omaan silmään sitä oli kyllä yllinkyllin ja vähän enemmänkin. Alkoi vähän jännittämään mitenkä sitten mahtaa englantilaistuomarin kehässä pärjätä kirkkaasti päivän karvattomin sheltti, joka vielä sattuu olemaan vähän isomman puoleinen narttu :D 

15kk pönötys <3 Kuva: Satu Tuominen
Iona käyttäytyi todella hienosti kehässä, liikkui upeasti ja hämmästykseksi apinalle huudeltiin ERI.
"Pleasing head and expression. Correct eye shape. Good reach of neck. Would like more depth of forechest. Pleasing topline. Good tail set. Out of coat due to age." 
JUN-ERI 
Kevin Young, Iso Britannia
Olimme siis erittäin tyytyväisiä tähän tulokseen, kun muut ERI:n saaneet olivat pääasiassa hyvin paljon pienempiä ja erittäin paljon karvaisempia. Hyvä Piipaa! Nyt on sitten se haasteellisin osuus suoritettu ja pitää vaan ne harrastustulokset sitten käydä sipaisemassa jossain vaiheessa ;)

2 kommenttia:

  1. Hyvä Iona ja Satu! T:Kotiväki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piipaa kiittää ja odottaa runsaasti onnittelurapsutuksia seuraavalla tapaamisella!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)