27.5.2016

Koiruuksien (ja kaksijalkaisten) kesäparatiisista hei ja juoksarijorinat

Kuten ehkä seuraavasta voi päätellä, meillä on otettu aika iisisti viime viikonloppuna. 

Tämän lisäksi Piipaa pääsi käymään Niinulla tuuraushommissa ja olipas vaan mahtavaa. Ihan niinkuin oikea apilitikoira! Luonnollisesti myös minuun tekee vaikutuksen, kun koutsin ensimmäisiä kommentteja on, että mikä kropanhallinta ja liike pikkukoiralla. Sitähän se on, pieni liukas salakka ja jäätävä draivi. 

Piipaa pääsi myös kaahailemaan toisiin supermölleihinsä. Kas tässäpä taas pientä kaaosagilityä, apina kun haluaa mennä putkeen - onko selvä? Ja käy vielä neuvottelemassa toistamiseen, että josko kuitenkin sinne putkeen. Hönö! Paikka oli sen verran hasardi, että en olisi uskaltanut törmäämisen uhalla radalle lähteä uusintakierrokselle, mutta onneksi Heli saatiin paikalle juuri passelisti palkkaamaan loppusuoran irtoamista
Ulkokauden myötä meidän juoksariprojekti on saanut taas ihan uuden mahdollisuuden, kun on loistava säädettävä puomi ja riittävästi tilaa. Me vaan toivotaan varpaaatkin ristissä, että kukaan ei kävisi taas rikkomassa tuota puomia, kun voimalla sen säätäminen on erittäin huono idea ja silti aina joku menee vääntämään säätimet rikki. Hallin leveys ei vaan riittäny pallon heittoon (pomppaa seinästä takaisin, jolloin koira oppii jarruttamaan, eikä kiihdyttämään), joten jätettiin homma vähän hautumaan. Sen lisäksi otin vähän pakkia pelkässä Silvian metodissa, jossa tähdätään vauhtiin - piti saada myös koira ajattelemaan mitä se tekee, koska sille oli ihan sama miten ne jalat siellä on, kuha mentiin kovaa ja palloa riitti, tuloksena liikaa loikkimista. Palattiin pelkälle alastulolle ja ruokapalkalla, jotta kierroksia saadaan alas ja sitä myöten virettä oppimisen mahdollistavalle tasolle.

Nyt itseasiassa tilanne on jo vähän sellainen, että olen alkanut itse ymmärtää miten sairaan lujaa se OIKEASTI puomilla tulee (videolla on useita suorituksia, jossa se vaan lähtee tarjoamaan puomia ja nimenomaan alarampin kiihdytystä, mutta myös niitä kokonaisia). Joten siispä ihan varmuuden välttämiseksi olemme taas aloittaneet 2on2off -treenit lankulla :D A:lle se änkee ihan itsekseen, vaikka kertaakaan sitä ei ole sinne yritetty saada ja ihan nättiä suoritusta sieltä tulee noin niinkuin luomuna. Keinu on myös valmistunut näköjään sen enempää asiaa miettimättä, se osaa vallan hienosti jo asiaanliittyvän kriteeristön yhdistettynä hyppy-keinu-hyppy -komboon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)