27.2.2010

Tohinaa koko viikko

Tällä viikolla onkin sitten koirat sekä omistaja olleet tulessa harva se ilta, kun jotain on pitänyt keksiä. Torstaina nappasin Javan kainaloon ja lähdettiin käymään pikkuhauvojenriehuntatreffeillä. Javalle kaikki tälläiset tilanteet on tosi jees, kun sen lisäksi, että paikalla on hauvakavereita, usein siellä on myös tuntemattomia ihmisiä, jotka voi pyytää lahjomaan pikkumiestä herkuilla. Tällä kertaa mukana oli karvaisen dalmatialaisen lisäksi pari villistä, mopsineiti, cavalier ja topakka pomeranian, jolla oli paljon asiaa. Lopuksi tehtiin vielä vähän näytelmäharjoituksia, kehässä pyörimistä ja pöydällä kopelointia. Herra Välinpitämätön antoi hienosti tutkia itsensä ja hampaansa pöydällä, joka oli kiva nähdä ensimmäistä kertaa tuollaisessa "oikeassa tilanteessa".

Perjantaina Java oli taas vallan tulessa, kun oli pentukurssin viimeinen kerta. Nyt soon sit virallisesti Iso Poika (tm), kun eskarikin on paketissa! Siellä tehtiin kontaktiharjoituksia pujottelemalla, perusasentoreeniä, luoksetuloa ym. Yksi asia jäi kyllä vähän hampaankoloon, kun tuolla kerralla otettiin myös tokohyppy mukaan kuvioon. Letkassa piti vaan marssia hyppäämään este pennun kanssa, vaikka aiemmin se ei olisi koko häkkyrää nähnyt. Itse en välttämättä olisi lisännyt kolmea lautaa viimeisellä kierroksella, kun kyseessä kuitenkin pennut ja monelle este tuotti vaikeuksia. Myös Javalle sen verran, että vauhdit se otti pois ja piti toiselta puolelta houkutella tulemaan perässä. Javan kanssa ei välttämättä ole niin iso työ aloittaa toi homma alusta, mutta joillakin on paljon tekemistä, kun hauvat meni vaan makaamaan, eikä suostuneet edes lähestymään estettä viimeisillä kierroksilla.

Eskarista mentiin vielä käymään Sarin luona kylässä, kun mun pitäisi oikeestaan tänään päättää ilmotanko vai enkö ton kakaran erkkariin. Sillä kun on taipumusta pikkupojille tyypilliseen jännäilyyn, kun on pallien tarkastuksen aika ja saattaa keksiä, että timangit menikin nyt piiloon. Voi hyvinkin olla, että Juvalta asti pitää hakea hylsy tän seikan takia, mutta oishan se tietty kiva saada laatuarvostelu tuosta pennusta ihan kasvattajatuomarilta, että minkälainen kaveri se Pinokkio oikeestaan on. Hmm... hmmmmm!

Jotta ei ois käyny aika pitkäksi, meillä oli lauantai-illaksi Natin kanssa tiedossa ATD:n alkeiskurssin pääsykokeet klo 21-22. Vähintäänkin mielenkiintoinen kellonaika ja seuravaat kolme lauantaita tulee myös viettää Konalan hallilla, vaikka meidän ei välttämättä olis niin pakko :D Kokemus oli erittäin mielenkiintoinen, vaikka kovin suuret mahdollisuudet meillä ei ensimmäisen kerran jälkeen ole kurssille asti. Siellä lähestulkoon jokainen on jo alkeiskurssinsa tehnyt ja asiat on ihan tuttua kauraa. Jännä juttu, että nämä koirakot hakevat sitten uudestaan alkeiskurssille, vaikka taso-/näyttökoe olisi ehdottomasti oikeampi paikka näille, jotka jo esteet osaavat ja ohjauskuviotkin hanskassa. Oli vissiin meidän lisäks yks, joka ei ollut siivekkeiden kiertämisiä treenenannut, tirsk!

Tiedetään toki, että ne eivät oleta meidän osaavan kaikkia kommervinkkejä, mutta silti fakta on se, että eihän ne voi olla ottamatta kurssille tuollaisia, jotka tekevät hommat just eikä melkein. Niillä myöskin koirat on tottuneita treenitilanteisiin ja osaavat jo keskittyä lukemaan ohjaajaa. Nippe-ressukkaa kun siellä kiinnosti myös muut asiat, vaikka jaksoi myös katsella mitä mää puuhailen. Myös toi tokopuoli on meillä huonommissa kantimissa ja siitä voi syyttää ihan vaan kaksijalkaista. Javalle kontaktihakuisuus on ollut niin paljon helpompaa opettaa kuin aikuiselle koiralle.

Summasummarum, mun mielestä meillä meni tosi kivasti tasoon nähden ja meillä oli kivaa! Nati malttoi kuitenkin kuunnella ja pysyi lapasessa myös ilman hihnaa, vaikka kentälle täkyiksi viljellyt lelut oli aika kiinnostavia. Nati nyt vaan on tollain hupakko <3 Sen kanssa on jotenkin niin hauska puuhata, kun kaikki on sille maailmassa niin spesiaalia (jokainen masurapsutus, temppu, namipalkka, ruoka-aika jne.). Se taisi myöskin olla ainut sheltti koko hallissa, joka on kiehunut missään vaiheessa haukkumalla ;) Meillä on tässä kuitenkin vielä kolme lauantaita mahdollisuus petraa ja reenaa, mutta siltikkään en vielä pidä todennäköisenä kurssin ovien avautumista, koska taso on kova. Itseasiassa se jopa yllätti, että siellä on niin paljon koirakoita, jotka on jo paljon treenanneet ja nyt vaan hakevat seurapaikkaa alkeiskurssin kautta. Sen lisäksi, että siellä näki varsin hyviä suoritteita, ystävämme Google löysi kurssin nimellä myös muutamien hakijoiden blogeja, joista paljastui aika kattava treenihistoria :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)