28.4.2012

Suunnitelmia

Voi apuva, nyt on taas kesäksi sellainen määrä erinäköisiä ja -kokoisia suunnitelmia, että en ehkä itsekään pysy perässä. Kisoja, koulutuksia, valmennusta, treenaamista ja kirsikkana kakun päällä toivottavasti pienien "Jalminien" putkahtaminen maailmaan kesäkuun lopulla. Alkuvuosi ollaan otettu aikalailla löysin rantein, joten johan se on aikakin, että alkaa tapahtua.

SAGI:n masinoimat aluevalmennusryhmät alkavat myös vihdoin omallakin kohdalla. Toiset ryhmät on näemmä ottaneet jo hyvän headstartin ja se on varmasti näkynyt sitten myös vapaissa kenttä/halliajoissa. Jatkossakin tulemme siis viikonloppumme viettämään tiiviisti tämän rakkaan harrastuksen parissa :) Mut nasta juttu, että vihdoin alkaa tapahtua ja toivon mukaan ensi vuonna "Training to Win" kantaa myös meidän osaltamme toivottua hedelmää Janne Karstusen silmien alla.

Sen lisäksi olen tässä ehtinyt tuuppia meidät myös Elina Jänesniemen viikonloppukoulutukseen. Erittäin hauskaa päästä näin vuoden jälkeen uudelleen ottamaan selvää miten ne Elinan radat taipuvat nykyisellään. Viime vuonnahan koulutus jäi vähän tyngäksi meidän osalta, kun Javalla alkoi lantiojumi jäkittää takaakierrossa (tuli riman alta ja piti hypyn jälkeen koipea ylhäällä) ja mielummin jätin sitten koulutuksen kesken, vaikkei koira mitenkään ontunutkaan. Sain sitten pikaisesti ajan osteopaatille, joka paikallisti syylliseksi paikoiltaan täräytetyn lantion ja sitä kompensoineen jumisen oikeanpuolen. Tämän jälkeen emme siis ole asiaa enää kohdanneet, joten ympyrä on hyvä sulkea sitten tämän vuotisessa koulutuksessa täydellisiin vetoihin :)

Treenaamassa ollaan joo käyty, mutta tällä viikolla todenteolla iskenyt kuumetauti teki mm. maanantain treeneistä niin löysää ja laimeaa kipparin osalta, että hohhoijakkaa. Lelut oli jäänyt himaan ja muutenkin oli pakka niin sekaisin, ettei radan muistamisesta oikein meinannut tulla mitään. Jostain syystä tuolla kun ei käytetä numeroita (vaikka sellaiset löytyy kentän laidalta), vaan pitää muistaa koko hela hoito parilla näyttämisellä ja tukkoiseen päähän ei oikein uponnut tällä erää. Sori koira, olit hieno, laitetaan äiti vaihtoon.

Muutaman päivän vietinkin sitten aikamoisesssa horteessa käytännössä vaan nukkuen kotosalla. Onneks oli kaks tosi nohevaa hoitotätiä, toinen yleensä kainalossa ja toinen mahan päälllä pitämässä tautisesta oikein hyvän huolen. Toipuminenkin näköjään ottaa sitten aikansa, kun vähän puolivaloilla yhä mennään, mut onneks suunta on sentään oikea. Huomenna käydään Jalmarin kanssa vetämässä aikast köykäset tekniikkavedot Sporttikoirahallilla, niin ei happi lopu kaksijalkaiselta ihan kesken. Ja lopettaa toi pilkullinen koirakin tekemisenpuutteessa tuijottelun.

Kevyempää koiraharrastusta edusti myös torstai-iltainen Etelä-Suomen Shelttien organisoima Lotta Vuorelan luento henkisestä valmistautumisesta ja täytyy kyllä sanoa, että siitä olis kyllä ollut monelle harrastus/kisauraansa aloitteleville aikamoisen suuri hyöty. Myös näin hintsusti pidemmälle ehtineelle tuli ahaa -elämyksiä ja myös tietynlainen käsitys siitä, että on oikeilla poluilla. Vaikken enää kisoja jännitä, niin silti oli mielenkiintoista keskustella myös kisajännityksestä. Muutenkin formaatti oli aikast kiva, sellain keskusteleva tilaisuus varsinaisen luennon sijaan ja oikein mukavasti vierähtikin 2,5 tuntinen aiheen ympärillä. Harmillisesti osanotto oli aika vähäistä ja meidän pitääkin nyt miettiä ESS:n taholla miten jatkossa tehdään näiden ilmaisten luentotilaisuuksien kanssa.

Muutamia hajatelmia ja luennon asioita, jotka ehkä päällimmäisenä jäi mieleen:

  • Aikamoinen onni harrastaa ensimmäisen agilitykoiran kanssa: kukaan ei odota yhtään mitään (ml. itse) ja kaikki on vaan uuden oppimista
  • Viretila on hyvinkin keskeinen juttu. Sen oikean löytäminen, hallinta, virittely.
  • Kisavire pitäisi saada jokaiseen treeniinkin, että vedetään täysiä 
  • Radalla pitäisi keskittyä miettimään niitä asioita mitä tekee vs. mitä ei saisi tehdä
  • Ja kaikki lähtee siitä, että on hauskaa :)
Semmottiis. Nyt pitäis mennä unille, et jaksaa lenkkari ees pikkasen lompsuttaa toisen eteen huomenna hallilla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)