5.5.2012

Kevät, teretulemast

On nimittäin jo odoteltukin. Viikolla päästiin jopa vetämään ekat ulkotreenit t-paidassa, wuhuuu! Olipas siistiä. Afa paistaa ja Jalmarin kanssa tahkotaan vähän aksaa. Muutenkin taitaa jo ensi viikolla alkaa ihan virallisestikin ulkokausi treenienkin suhteen, joten siellä seistään satoi tai paistoi. Oikein lämmöllä täytyy muistella niitäkin kertoja, kun pari sissiä on treeneissä ollut, vaikka vettä tulee vaakasuoraan ja kentälläkin alkaa olla jo sen kokoisia lammikoita, että niillä on nimet. Muut istuvat kotosalla mukavasti, kun koirapöljäkkeet ne vaan reenaa.

Hallissa ollaan käyty siispä kauden viimeisiä treenejä vetämässä. Aika löysää on ollut etenemä omalta osalta, kun tauti on vienyt mehut ja pikkasen enemmänkin. Lauantaina vedin siis aikalailla kevyttä mm. itsenäisten keppien treeniä etupalkalla, jossa a) häivytän itseäni vierestä kirittämässä ja b) itsenäisiä sisäänmenoja. Jälkimmäisissä on niin törkeenä vielä duunia, mutta mihinkäs tässä kiire. Nyt Jalmari kattoo tosi tarkkaan kehonkieltä, vaikka tavoite on se, että kun liike vie kepeille ja kippari sanoo "kepkep", niin koira sanoo "selvä" ja suorittaa. Koitan siispä ajoittaa suorituskäskyä siihen, kun koira kattoo mihin se menee ja merkata klikkerillä oikeen sisäänmenon. Loppuun vielä ylösnousukontaktin hakemista sivusta ja pari alasmenokontaktia siihen samaan sumppuun eriaikaisin vapautuskäskyin.


Treenien jälkeen keksittiinkin Helin kanssa lähteä mökkeilemään, joten ei siinä sitten kuin pikainen pitstop kodin kautta ja uudelleen reissuun. Tai ainakin kovasti luulin niin. Meille olikin tullut sillä välin kylään Mörri -aussi ja vallaton aussivauva 5kk piti pistää luonnollisesti ruotuun. Huomaa kyllä eron rotujen välillä, kun hitusen on kovakalloisempia kavereita nuo isommat paimenet :D Vähän kun kävi pöläyttämässä, niin Mörri vaan ravisteli tukan ojennukseen ja"LISÄÄÄÄÄ!". Huoh. Meillä alkoi jo parketti iskeä kipinää aussirallissa, niin omat piti sitten laittaa portin taakse, jotta olis jonkinlainen rauha maassa, eikä hundkarusellen pistämässä koko kotia uusiksi :D

Nati on selkeästi uskottavampi ;)

Koirat oli luonnollisesti onnesta soikeana mökkielämästä, kun saivat pihalla temmeltää ja sitten akkujen loputtua köllöttää kainalossa sohvannurkalla. Saatiin mukaan menoon vielä Sari sheltteineen, joten meitä oli sitten pienessä mökissä koko kenneli: kolme naista ja seitsemän koiraa :D Hyvin mahduttiin ja molemmille pojillekin riitti sitten yllinkyllin naisia jaettavaksi. Seuraava päiväkin oli niin törkeän lämmin, että jäin kuopsuttelemaan kukkapenkkejä Helin seuraksi, kun kerrankin t-paidassa tarkeni. Saatoin ehkä kaikessa impulsiivisuudessani unohtaa myös ilmoittautuneeni illaksi Taneli Ikäheimon tehiskoulutukseen ja tämän selkiydyttyä mieleen olikin sitten vähän pakko lähteä päivällä kotiin, jotta Java pääsisi vähän lataamaan akkuja rankan viikonlopun jälkeen.

Meidän onneksi illan tehiskoulutuksessa odottikin sitten sellainen irtoamis-leijeröinti-juoksurata 32 esteellä ja rupesihan se siinä kunnossa pikkasen naurattamaan. Omistaja ja koira ihan raatoja, mutta mitäpä sitä ei agilityn eteen tekisi. Kuitenkin hyvä koulutus ja Java arvostaa väsynäkin pientä aksasessiota, vaikkei kippari ihan skarpeimpana oliskaan. Treeniaikaa tuli sitten vartti per koirakko ja voin kertoa tehneeni kuolemaa. Pää sanoo jaloille, et tossua toisen eteen, mutta mitään ei tapahdu!? Koirakin oli ihan ihmeissään, et mitä se liisteritossu siellä oikein huiskii. Siitä huolimatta saatiin aikaiseksi törkeenpaljon onnistumisia vaikeissa kohdissa ja taas uusia juttuja käyttöön.

Tehistreenien ratapiirros
Esimerkiksi japanilaista ei ole tullut koskaan edes kokeiltua, joten olikin korkea aika tutustua siihenkin ohjaukseen. Vitsi et lähti nätisti koira linjaukseen väärältä esteeltä poispäin! Se mikä suorastaan yllätti oli koiran into hakea kepeiltä 17 putken 18 väärään päähän. Javahan ei ole mitenkään erityisen putkihakuinen tai -hullu, mutta sinne se vaan halusi änkeä (vaikkakin malttoi suorittaa supernätisti joka kerta kepitkin loppuun!), vaikka miten yritin sen saada vetoon mukaan. Valssilla hauvan sai sitten oikeeseen päähän asti. Kepeissä oli kaksi aika haastavaa kulmaa, mutta tosi kivasti saatiin vauhdissa niihinkin onnistumisia. Maltan vaan itse olla rynnimättä liikaa päälle, koska se näköjään osaa, kun vaan antaa tilaa. Megakiitokset Jennille kuvaamisesta- aina niin informatiivista nähdä mogat ihan videolta asti :)


Vappupäivänä pääsin korkkaamaan ulkokauden ihan mahtavilla t-paitakelitreeneillä. Niin siistiä! Kävin turkiksen kanssa tekemässä pieniä irtoamispätkiä, yksittäisille esteille hetsausta, parit kontaktit ja keppikulmia. Loppuviikko ollaankin otettu sitten aksan suhteen hyvinkin relasti, yksi juoksulenkki vedetty ja muuten vaan palauteltu, koska tämä viikonloppu on taas ihan täyttä asiaa.

Perjantaina meillä vihdoin starttasi aluevalmennus Janne Karstusen ohjeistamana BAT:n kentillä. Tällä kertaa oli yleistä infoa, toisiin tutustumista ja pientä testailua. Koiraa kellotettiin pitkällä neljän hypyn suoralla kisakorkeuksissa kolmella tavalla: kutsumalla, lähtemällä puolesta välistä juoksemaan ja sitten lentävänä lähtönä koiran kanssa. Javalla ei ehkä mitenkään yllättävää, että se paukutti niin paljon parempia aikoja, kun juoksin sen kanssa joko etumatkalla tai samaa kyytiä eteenlähetyksellä. Se kun on niin me -koira. Sille agility itsessään ei ole niin suuri palkkio, vaan se, että tehdään yhdessä ja äiti näkee miten taitava turkis on. Sen takia se ei perseilekään treeneissä tai kisoissa omiaan, vaan yrittää välillä vähän liiaksikin kysyä, et mitenkä. Toinen on niin <3

Toinen harjoitus oli viiden esteen serpentiini, putki ja sama serpentiini takaisin päin. Piis of keik Jalmarille. Tää meni kyl tosi hienosti :) Oikeestaan muuta palautetta ei tullut kuin, että itse pitäisi pystyä vetämään tiiviimmin lähempänä estettä niin sillä otetaan kaarrokset pois ja tehdään paremmat linjat koiralle. Harjoitusta vaikeutettiin vaihtamalla ohjausvälistävedoksi ja sama putken jälkeen taaksepäin takaakiertona. Jepjep, viisi välistävetoa ja viisi takaakiertoa :D No, tarkoitus ei tässä vaiheessa ollutkaan onneksi niitä viittä virheettä päästä, vaan kolme teknisesti hyvää oli jo kelpo suoritus. Välistävedoissa tärkeintä oli ottaa ensimmäinen väli huolella rintamasuunnalla ja kun koira pääsee rytmiin, voi lähteä vedettämään jalat menosuuntaan. Takaakierroissa sitten taas piti enemmänkin ohjata jaloilla menemällä hyvin tiiviisti lähellä esteitä, jolloin koiralle ei itseasiassa jää muuta vaihtoehtoa, kuin mennä takaakiertona.

Treenilistalle:
- Välistävedot ilman puolivalssia, aikaisin liikkeelle, vahvistetaan esteen lukitusta
- Takaakierrot vedättämällä omalla juoksulinjalla

Odotamme mielenkiinnolla jatkoa, joka itseasiassa on jo ensi perjantaina. Sen jälkeen siirrytään sitten normi 1xkk tahtiin. Mutta porukka vaikutta oikein kivalta ja mahtavaa treenata tuollaisessa porukassa, jossa tavoitteet on ensi kesän sm:ssä. Java edustaa porukassa sitä nuorinta päätä muutaman vuoden ikäisiän ja ohjaaja on näköjään tuorein harrastuksen parissa, mutta ompahan reenattavaa. Tänään ja huomenna mennäänkin sitten Elina Jänesniemen reeneihin, joten tästä on hyvä lähteä! Nyt mun pitää kuulemma lopettaa koiraläpinät ja mennä tekemään yläkerranremonttia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)