16.2.2014

Kevyttä viikonloppuviihdettä


Errmm.. not :D Oltiin viime viikonloppuna tuuraamassa vanhassa aluevalkkuryhmässämme ja keitoksena olikin sitten aikamoinen säkkärä Jannen tyyliin. Ainekset oli siis kasassa aikamoiseen vääntämiseen, kun 36 estettä, linjaamista, rytmittämistä, oikeaan aikaan oikeiden asioiden tekemistä.

Mutta nou hätä, hyvinhän siitä rupesi saamaan otetta, kun pääsi tekemisen touhuun. 10 hypyn takaakierto oli Javalle haasteellinen, kun yhden kerran se putkeen lipesi, se paahtoi sinne ihan kokoajan uudestaan. "PUTKEEEEEN!" tuumasi vaan pieni pilkullinen, vaikka mä tein mitä. Varsinainen putkiaivo toi otus kyllä, kun se toistaa samaa virhettä aikalailla mielellään, jos siihen liittyy lujaa meneminen, vaikka mä korjaisin miten omaa ohjausta. Ensin pitkää katkaista väärin tekemisen malli hyvin voimakkaalla haltuunotolla ja sen jälkeen pääsee taas kokeilemaan miten se oma ohjaus nyt toimiikaan.

Kisatilanteissa nää on pahoja paikkoja, kun pitää bongata kaikki ne mestat, jossa se voi lukita putkelle. Koska sen jälkeen kun sinne on päätetty mennä, vaihtoehdot on kipparilla aika vähissä. Niimpä linjat pitää yrittää rakentaa näitä vältellen, koska rytmin muutoksiin se ei meinaa reagoida tarpeeksi hyvin. Kymppihypyn ohiveto putkelta putkelle oli mielenkiintoinen, koska toi väli oli ihan superlyhyt. Käytännössä siis haltuunotto, ohikuljetus ja putkelle lukitseminen piti tehdä silmänräpäyksessä ja myöntänen, että siinä koimme pientä tuskaa. Mutta reeniä reeniä... :)

Seuraava haaste tuli 13 hypyn ohittamisessa 19 putkeen mentäessä. Javan mielestä jos on oikein nopea, niin hyvin voi napata yhden ekstrahypyn matkalla. Ei sitä kukaan huomaa. 18 hypylle piti koira törkäistä ja samantien vaihtaa persjättö valmiiksi, jotta kurssi kääntyi pois ylimääräisiltä hypyiltä ja sitten saikin juosta eniten lujiten vetämään ohi tyrkyllä olevan 26 hypyn. Haaste siinä oli se, että suorassa putkessa koira näkee heti sen edessä olevan hypyn, joten mitkään pikkuhyssyttelyt ei paljoa auta, kun koira on jo putkessa. Minäkin sain suurinpiirtein ajaa yksipyöräisellä ja jonglööraa marsuilla, jotta Java edes viitsi vilkaista mitä asiaa mahtaa kipparilla olla. Muutaman kerran sai revetä kyllä ihan huolella, kun elämöinnistä huolimatta se vaan paahtoi putkesta putkeen hypyn kautta ja vaivautui kysymään kipparilta ohjeita vasta putkesta tultuaan.

Hyppy 26 oli meille paha, kun minulla on projekti luopua takaakierto-päällejuoksu-persjättö -kombossa siitä päällejuoksusta. Kun piski käsketään takaa, niin sen pitää suorittaa este ilman sitä päällejuoksuakin, koska oikeesti mulla on ihan tarpeeks kiire tehdä se persjättökin valmiiksi. Iiihanasti kun mun liike veti sitä 27 hypylle, kun ei millään olis malttanu 26 ottaa välissä. Näitä pitää nyt vaa omassa treenissä muistaa tehdä ja palkata, niin eiköhän se siitä. Loppu olikin sitten aikalailla iisiä ja oikeestaan ainut mitä piti katella oli linjaus pituudelta loppusuoralle.

Erittäin hauska treeni siis, jossa oivaltamalla vaikeita paikkoja pystyi hanskaamaan hyvin pienillä jutuilla ja perusohjauksella. Ja ei kentällä ollenkaan niin mahdoton miltä se vielä paperilla näytti :P

Käytiin tänään hakemassa puomin alastulovitonen (ilmeisesti?) muuten hyvältä radalta ja sen lisäksi Karstusen tuomaroimalla toisella agiradalla halusin kokeilla juuri tuota 26 hypyn ohjausta ilman päällejuoksua - yllättäen juoksu ohi täysiä kohti keinua ;) Mutta muilla aspekteilla oikein hyvä rata! Hyvä fiilis tehdä aksaa yhdessä ja samalla radalla ja kun pystyy luottamaan koiraan monessa kohtaa, niin Nalukin kiittää. Vaikkei tuloksilla juhlittu, niin fiilis hyvistä yhtenäisistä kisaradoista kantaa kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)