8.2.2014

Kolmen J:n tiistai

Resepti on varsin helppo: Java + Janita + Jenna = <3 

Meillä oli siis varsinainen toimintatiistai, kun samalle päivälle sattui niin kaukoryhmän treenit Kaarinassa kuin tehistreenit. Ensin ajattelin luopua tuosta tehistelyistä Turun eduksi, mutta asiaa toistamiseen ajateltuani päätinkin testata turnauskestävyyttä, kun nuhastuskin älysi siirtyä sivummalle. Sinäänsä tiesin kyllä etukäteen Jalmarin lähinnä vaan innostuvan ajatuksesta, että "aksaa -tuplana!" ja tassujen kyllä liitelevän kevyesti, kun viime talvena tehtiin Next Level -tuurausviikonloppu, johon sisältyi 2x2h treeniä viikonlopun molempina päivinä. Huoli oli siis enemään ohjaajaan suunnattu ;)

Janitan kaukoryhmäbaana

Niimpä pakkasin koiruudet autoon ja köröteltiin tiistain ratoksi Purina Centeriin. Tämän päivän teema oli "hurlumhei" eli kaasu auki ja baanalle. Nyt ei siis saanut harmitella lentäviä rimoja tai muita pikkufiboja, vaan piti vaan kisanomaisesti suorittaa. Tavoitteena vähän työstää omia ja koiran rajoja ja pyrkiä siihen nopeimpaan aikaan nopeimmilla ratkaisuilla. 

Kerrankin on jopa ihan videoevidenssiä, josta kiitos ryhmäkamuille! Mahtista, kun on kerrankin Janitan kommentteja myöten kaikki tallessa, niin voi näin jälkikäteen käydä vielä läpi vinkkejä eri kohtiin. Paljon siis saatiin ekasta vedosta työstettyä linjoja paremmaksi ja meno paikoitellen jopa aika jees! Ajoitusta, linjoja, rytmiä... Peruskauraa, mutta niiiiin hyödyllistä.Jotta tässä ei olisi vielä kaikki, kaukoryhmätreenien jälkeen köröteltiin suorinta tietä Ojankoon, jossa meitä odotti Jennan tehistreenit. Jalmari sanoi tähän jeeeeee, joten ei kai siinä sit kipparillakaan auta muu, kuin pistää tassua toisen eteen. Olisin kuvitellut pääseväni näissä tiistaitreenit vol. 2 helpommalla, mutta kuinka väärässä sitä voi ollakaan. Vai näyttääkö videolta siltä, että näihin kahden treenin välillä on pari tuntia? Ohjaajan osalta kyllä, mutta koira senkun vipeltää :D


Jennan tehistelyt 4.2.Erityisen paljon mua naurattaa toi selän takaa putkeen lipeäminen. Siitä on vaan tullu aikamoinen possukka, kun ei se aiemmmin olisi ikipäivänä moista tehnyt :D Soon kuitenkin sheltti, jonka pitäisi aina kysyä rasittavuuteen asti ohjeita. Ni höpönlöpö, putki, minä menen! Samaa oli vähän muillakin esteillä, kun se kakkoshypyltä ampui suorittamaan takana olleen hypyn ihan muina ankkoina, jos yhtään rintamasuunta oli sinne päin. Samaa oli vähän kepeillä, kun sitä himotti NIIIIIN paljon mennä mustaan suoraan putkeen, että nenä meni vahingossa kakkosväliin. Ja useasti. Nalu! :))

Olipas itselle mahtavaa saada samana päivänä kahdelta huippukoutsilta samantyyliset kommentit, että vaikka osattaisiin niitä pikkukivoja nollia tehdä, meidän tehtävä on nyt viedä omaa aksaa uudelle tasolle. Koiralla kun paukkuja siihen riittää ja nykyään kun senradanlukeminen, estehakuisuus ja varmuus ovat lisääntyneet, työstetään sitä vauhtia ja irtoamista. Maaliskuun loppuun asti tulemme siis kisoissa kokeilemaan hyvinkin eri juttuja ja hyllyränni saattaa hyvinkin saada sinne asti jatkoa. Keväällä aletaan sitten työstää vahvuuksia kuntoon ja palataan nolla-ajatuksiin taas lähempänä kesää.

Jennalta olikin ihan hyvä pointti, että noita kestävyystreenejä kannattaakin joskus tehdä. Ihan noin niinkuin etukäteisvalmisteluna, jos joskus on messissä karsintojen 4. ja 5. radoilla, kun jalat painaa tonnin ja silti pitäisi puristaa. Jalmarilla oli kaksi lepopäivää ennen tiistaita ja kolme sen jälkeen, eikä näköjään mitään palautumisongelmaakaan, vaikka treenit oli rankat. Mutta enivei, loistoreenit, näitä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)