20.2.2010

Huomenta taas


Nipen tyylinäyte laskiaissunnuntailta

Meidän blogi taas heräilee semikoomasta varsin hektisten viikkojen jälkeen. Työt veivät kaksijalkaisen viikoksi Englantiin, joten hiljaista on pidellyt hauvarintamalla. Ja oli muuten hiljaista myös kotosalla, kun eilen yöllä kömmin takaisin kotikoloon ja kukaan ei heilutellut häntää oven raossa. Meillä kun meni menot vähän päällekkäin puoliskon kanssa ja hauvat pääsivätkin Sarin laumaa kasvattamaan loppuviikoksi. Mun oli tietty pakko lähteä sitten lauantain aamutuimaan hauvojen noutoon :)

Johan oli vauhdikas vastaanotto Kirkkonummella! Ihankun olisin ollut vähintään vuosikausia poissa ja pusuja tuli ehkä ainakin kahden kuukauden edestä. Ja sylissäkin meinasi olla ruuhkaa, kun siihen piti mallailla kahta hanuria samaan aikaan. Tylsää hauvoilla on tuskin ollut, kun kuulemma Nati löysi heti neitiseuraa Cenyllasta ja Java taas viihtyi Taco -kakaran kanssa. Ja käytöskin oli kuulemma ollut molemmilla erinomaista, mikä on tietysti aina hieno juttu. Suuret kiitokset taas Sarille kaitsemisesta.

Edellisellä viikolla hoidettiin etukäteen tulevaa huonoa omaatuntoa reissun takia treenamalla karvanaamoja yhdessä ja erikseen. Torstaina Jalmari pääsi "Nappistreeneihin" Agimestaan Zenin ja Tipin kanssa, jossa tarkoituksena oli helppoja vauvakoirille passeleita juttuja. Javan kanssa tehtiin targetilla ja lelupalkalla mm. putkea. Java oli jälleen tulessa myös perjantai-illan pentukurssilla. Sitä ei juuri voisi vähempää kiinnostaa muut hauvat ympärillä, kun jotain tehdään, vaan se tollottaa herkeämättä seuraavaa käskyä. Tehtiin myös luoksetuloharjoitusta ringistä, josta omistaja lähtee juoksemaan ringin ulkopuolella ja koira päästetään joitain metrejä perään. Javalle tuli ilmeisesti sen verran hätä käteen, että mamma livistää ja toinen ampaisi ringin keskeltä suoraan mun perään, vaikka siinä piti änkeä kapeasta raosta vieraan ihmisen ja koiran välistä.

Sunnuntaina vein sitten Natin ekaa kertaa Sporttikoirahallille vähän kattelemaan aksaesteitä, kun aiemmin sen kanssa on vaan tehty lähinnä yksittäisiä esteitä ja ehkä muutamaa peräkkäin. Nippe yllätti kyllä ja isosti :O Alkukankeuden jälkeen ilmeisesti joku lamppu syttyi pikkumustan pääkopassa ja tulosta alkoi syntyä. Tunnin loppupuolella tehtiin jo sujuvasti neljän sarjaa kahdella estellä & putkella, kun neiti näppärä vaan paahtoi menemään silmät loistaen. Toinen oli kyllä niin fiiliksissä häntä heiluen tekemässä, että mennään kyllä huomennakin katsomaan jäikö sinne päähän mitään viime kerrasta.

Tällä viikolla ei ole sitten juuri muuta ehtinyt, kuin töitä tehdä. Tosin maanantaina karkasin duunista sen verran hyvään aikaan, että ehdittiin pyörähtää Rajasaaressa Ramseksen ja Sarin kanssa ja otettiin vielä uusiksi reippailut lauantain hyytävässä talvisäässä. Tosin kovin pitkää lenkkiä ei pystynyt vääntämään, kun tuuli niin jäätävästi, että ajatuksetkin jäätyi. Mutta kyllähän ne Ramseksen lelut ja luut jaksoi mun apinalaumaa viihdyttää sisälläkin ihan yllinkyllin :D Ainakin nyt mulla uinuu kaksi hyvin tyytyväisen oloista karvakasaa sängyllä ja tokkopa pistävät pahakseen lyhennettyä iltalenkkiä. Täällä merenrannassa ei vaan tarkene silloin, kun pakkasta on -20 ja tuulta yli 10 m/s , jolla Ilmatieteen laitos ennustaa kutakuinkin -35 asteen pakkasen purevuutta.


Huomenna juhlitaankin sitten Javan puolivuotissynttäreitä, iso poika!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)