21.3.2010

Tilavat sheltit

Se kuka sanoo, että sheltit on pikkukoiria, on ite! Toinenhan noista on ns. minimallia, mutta silti molemmat vie näköjään tilaa kuin isot piskit ikinä. Meillähän lullukkapullat saa nukkua sängyssä, kun "nooon niin pieniä", mutta ilmeisesti samaisesta syystä mun pitää muuttaa nukkumaan lattialle. En vaan tajua miten ne oikeesti onnistuukaan yön aikana hipsimään sänkyyn niin, että mulle jää ruhtinaallinen kymmenen sentin kaistale jenkkisängystä ja herään siihen, kun alkaa hanuri lipsua jo ilman päälle. Ja siinä ne pienet karvakorvat sitten tuhisee niin somasti, toinen yleensä änkenyt pitkin pituuttaan kainaloon ja toinen näppästi rötköttää polvitaipeessa koivet suorana. Eihän niitä sitten mitenkään kehtaa alkaa lattialle tuuppimaan, etenkin kun ne ottaa sen kuuluisa "paha silmä" katseen, ku tollain herättelee kesken makeimpien unien.

Sitten mulle jää tasan kaks vaihtoehtoa: joko siirryn nukkumaan tilavammille maille tai koitain jotenkin asetella itseni johonkin epämääräiseen solmuun, jotta mahduttais koko kööri sänkyyn, kaks ihmistä ja kaks hauvaa. Ilmeisesti koiruudet on huomanneet, että unissanikin alitajuisesti olen meuhkaamatta, jos vesselit nukkuvat lähietäisyydellä ja sitähän pitää sitten hyödyntää. Ja nyt ne teki sen taas, vaikka ei oo edes nukkuma-ajasta kyse. Perjantai sentään, koitan tehdä gradujuttuja työpöydän ääressä, niin luonnollisesti niiden pitää ängetä mun pienen työpöydän alle nukkumaan. Vähän vaikee mihinkään rakoseen tunkea koipiaan tai liikkua penkillä, ettei jäis jonkun viikset väliin. Hemmetin seurakoirat! ;)

Jospa se Javakin kasvattais itelleen sellasen tukan, että ei tarkenis enää sängyssä nukkua... Sitä odotellessa :D Tällä viikolla kipaisin Jalmarin kanssa Etelä-Suomen Shelttien kerhoillassa vähän opettelemassa trimmausta ja kehäkäyttäytymistä. Paikkana oli vieläpä Eteläranta, joten tulipa samalla esiteltyä Javalle suuren kaupungin ihmeitä, mm. spora. Javalla oli varsin kivaa, kun paikalla oli monia samanikäisiä sheltinkoltiaisia ja Taavin kanssa saivatkin hyvät poikapainit pystyyn. Illan päätteeksi tehdyt kehätreenit oli hyvä juttu, kun karvadalmis sai myös pöytäkokemusta. Ei ole siitä onneksi moksiskaan, vaan antaa tosi reippaasti kopeloida läpi nokasta häntään.

Viikkoon kuului myös Yokotai -treffit Kylmälässä, joten Duo Älykkäät pääsi heiluttamaan oikein urakalla häntää tutuille. Paikalle saatiin varsin mukavankokoinen joukko, jonka voimin käytiin heittämässä luminen rundi umpihangessa. Varmasti hyvää treeniä niin neli- kuin kaksijalkaisillekin :D Ainakin hauvat oli tyytyväisen oloisia kotiinpäästyä.

***** Juurikin parhaillaan joku tuhiseva suuritassuinen, karvapeto heittelee pehmojalista mun päähän sängyltä, hengailee korvanjuuressa läähättämässä ja toinen vähän pienempi kurottelee tassujaan pöydänreunaan ******* Ei häiritse yhtään :DD

Tänään me kipaistiin vielä perinteikkääseen sunnuntaityyliin Sporttikoirahallilla. Tällä kertaa mukana olikin koko lauma, kun kelpo kepo Kaius lähti messiin. Alkuun oli molemmat koirat kentällä ja sitten siirryttiin yksi kerrallaan -tekniikkaan, joka tuntuu yllättäen näiden tahvojen kanssa toimivammalta ratkaisulta. Oli aikamoista rallia kyllä se tunti, eikä mitään ihmeempää saatu aikaan. Natin kanssa palauteltiin mieleen erilaisia hyppy + putki -yhdistelmiä, esteelle lähettämisiä, välistävetoja ja Javan kanssa hyppyjä targetilla ilman rimoja, siivekkeiden kiertoa & putkea.

Niin joo, ja sokerina pohjalla tietysti tänään Javan 7kk synttärit! Iiiiih, iso poika :) Viralliset kuvat tulevat heti, kunhan sää sen sallii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)