14.3.2010

Nipen sporttiviikonloppuEhkä maailman somin pikkuagiliitelijä <3


Koska koiruli on ollut viimeisen viikon ihan normaali, niin uskallettiin taas lauantai-illan ratoksi lähteä viihdyttämään itseään ja kanssaeläjiä ATD:n pääsykokeisiin. Kellonajassa oli kyllä pientä haastetta kaksijalkaiselle, kun edellinen ilta/yö oli mennyt vallan viihteellä ja sitten piti esitellä aksataitoja vielä illalla. Noooooh, onneks Nipster oli hieno <3

Ensin piti tehdä hyppy-putki-hyppy yhdistelmää, jossa oli häiriökoira tekemässä vieressä keppejä & hyppyjä ja vieläpä putken suu vinossa ekaan hyppyn nähden. No perjantai sentään, eihän me sellasta olla vielä ehditty reenaamaan olleskaan, kun vasta alettu muutenkin muutama viikko sitten yhdistelemään joitain esteitä. Nippe paahtoi putkesta ohi, mutta meni kutsumalla ja uudelleen ohjeistamalla pätkän putki + hyppy todella hyvin. Hauva siis hakee selkeästi hypyt paremmin, koska ne on helpompia ja varmasti enemmän niitä ehkä tehtykin. Sen lisäksi otettiin vielä pussi, jota me ei olla kertaakaan edes käyty katsomassa, mutta no problem. Musti sujahti pussiin, kuin vanha tekijä, kun toista päätä piti auki.

Toisella puolella oli sitten ohjelmistossa hyppysarjoja. Kolmen hypyn suora, jossa esteet pistetty vinksinvonksin. Tässä vaiheessa kaksijalkainen alkoi jo aprikoida, että mitenhän tässä käy, kun ei me olla juuri vinossa lähestymisiäkään tehty. Lahjattomat ne sitten ilmeisesti reenaa,ku Nati veteli esteet edestakaisin muina koirina. Viimeisenä oli vielä vuorossa kahdella esteellä toteutettu kolmen hypyn setti valssilla. Arvatkaapa onko myöskään näitä tehty aiemmin!? Se oli kaksijalkaisen eka tietoinen valssi, mutta onneks Nippe näköjään handlaa "täällä" käskyn ja kuitenkin sitä pystyy ohjaamaan molemmilla käsillä.

Mun mielestä me pärjätään tuolla kyllä ihan mielettömän hyvin meidän tasoon nähden. Kuitenkin ollaan niitä harvoja (veikkaisin, että eilen paikalla olleesta 11 koirakosta meidän lisäksi kaksi ei ole käynyt agikursseja), jotka olis alkeiskurssille menossa nimenomaan harjottelemaan. Jos ne vertaa ilmoitettuun lähtötasoon kehittymistä, me oltais kyllä aika kovilla. Mutta jos kyse on vaan tyylipuhtaista suorituksista, ei me vaan olla niiden tasolla, jotka vois vetää vaikka koko rataa silmät kiinni ja kengännauhat auki. Ja ilman noita omaehtoisia treenaamisia Sporttikoirahallilla ei meillä ois mitään saumaa. Nyt me kuitenkin päästään treenaamaan oikeita asioita, jotta ollaan taas vähän viisaampia seuraavalla kerralla.

Ilmeisesti parhaimmat on jo saaneet kurssikutsun kahden koekerran jälkeen, mutta onneks meillä on vielä ens lauantai mahdollista näyttää mitä kaikkea mun taitava pieni musta koira osaa. Joka on itseasiassa niin pieni, että siellä ohjaajakin tuli kysymään, että minkäikäinen toi hauva on kun näyttää niin nuorelta. Herttinen, sehän on jo rouvashenkilö koko koira, kun juniori kotona ja ikääkin jo 2,5v :D

Sunnuntaina pakkasin siispä taas Natin Volvon takahutlariin ja nokka kohti reenejä. Tänään mulla oli agendalla putkeen lähetys eri kulmista/puolilta/paikoista, valssit, tuplaputki ja putkiyhdistelmät. Nappenaattori kyllä paranee kokoajan, kun se rupeaa älyämään mitä me oikein puuhaillaan. Sieltä on myöskin havaittavissa orastava putkihulluus: siellä se rallatteli menemään putkissa edestakaisin, kun ei ollut käskyä päällä :D Ehkäpä siinä on se syy minkä takia putkia ei ollakaan ylenmäärin hinkattu, mutta ilmeisemmin oppia meni perille molemmille. Parhaimmillaan varmaan viidestä metristä jakelin putkikäskyjä ja tehtiin myös hyppy, putki, U-putki, 3 x hyppy -sarjaa, joka meni NIIIIIIIN hienosti. Muutenkin jäi tosi hyvä fiilis päivän treeneistä, kun paljon onnistumisia ja oivalluksia. Jos ei alkeiskurssin ovet aukene, niin me jatketaan kyllä reenaamista ihan keskenään, kun molemmilla on niin kivaa :)

Heitetäämpä vielä muutama foto lauantailta, kun lähdettiin koko kööri aamupalaa syömään jäälle, kun keli vaan oli jotain ihan parasta.

Mihinkäs se mun pieni pilkullinen pentu meni :O

Duo Älykkäät kertovat yhteen ääneen mitä mieltä he ovat lähestyvästä keväästä

Jotkut kyttää lumipalloja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)