16.6.2010

Koirailua säänarmoilla

Nytton taas vimosen viikon aikana koettu miten paljon voikaan Suomen kesässä sataa ja miten hemmetin hyvin se sellainen lieveilmiö unohtuukaan, kun kerran paistaa afa. Perjantaina sokeriset harrastelijat olivat jääneet kotiin agikurssilta, joten siinä "virkistävässä" kuurossa paikalla oli 2 kurssilaista ja 2 ohjaajaa. Jalmiini ei onneksi ole pienistä roiskeista minään, eikä ilmeisesti märkä putkikaan saa raavasta pikkukoiraa tolaltaan, joten reenit meni kelistä huolimatta tosi kivasti.

Tällä kertaa pentukurssin aiheena oli valssit + neljän esteen radat. Javalta meni elämänsä ensimmäiset valssit ihankuin vanhalta tekijältä, joten näköjään pitää nyt vaan ohjaajan tsempata ja oikeasti miettiä omat ohjaukset huolellisesti, niin pikkupilkkuhan menee kuin vettä vaan. Muuriakin otettiin pelkillä muoveilla hyppysuoralla, jotta tottuisivat alunalkaenkin muurin tolppiin. Oikealta ohjatessa se tekee varmemmin ja sen huomasi vaihtamalla vasemmalle, jolloin muurin suoritus olikin koiralle paljon vaikeampaa ja saatiin muutama ohitus aikaiseksi. Eli pitäis tosiaan muistaa yhtä paljon aina tahkota vasenta kuin oikeaakin, koska toi koira nyt vaan on ihan mieletön ja osaa jo yhtä sun toista.

Lauantaiaamuna sainkin sitten ajatuksen pakata karvakaverit Volvon hutlariin ja lähteä kohti Mikkeliä. Mökkeilyhän noille nuppusille maistuu ja etenkin, kun siellä vielä odotteli kavereita valtavasti kasvanut Luna -neiti. Siinä sai sitten kivet ja männynkävyt kirjaimellisesti kyytiä, kun kolmen tornado pisti hyrskyn myrskyn pitkin saarta. Sadekaan ei innokkaita kaveruksia hyydyttänyt, vaan kelistä huolimatta piti olla riehumassa ulkona. Sisällä istuessa vaan pystyi kuulemaan, kun lauma lähestyi ohittamaan lähintä ikkunaa tasaisen tominan säestämänä. Voi vaan arvata miten onnellisen väsynyttä koiraa oli tiedossa lauantai-iltana ja vieläkun sunnuntaina pääsi jatkamaankin temuamista siitä mihin edellisenä iltana jäivät, pystyi kaksijalkainen lähteä hyvin mielin piipahtamaan pikaiseltaan Kuopiossa sunnuntaina. Illasta poimin koirat taas kyytiin ja suunnattiin kohti kotia.

Heti maanantaina pitikin taas lähteä myyntikokoukseen koko alkuviikoksi, mutta kotiin jäi ilmeisesti hyvinkin väsytettyjä hauvoja lepäilemään pikaviikonlopun touhuista. Paitsi keskiviikkoon mennessä oli ainakin paukut jo löytyneet, kun vastaanotto oli tutun ilmavaa tiimin toimesta. Keskiviikkoillan ilona olikin sitten kalenterissa tällä kertaa Natin agikurssi, mutta koska edellisella kerralla neiti osoitti aikamoisen hajamielistä toimintaa, päätin jättää sen tällä kertaa kotiin ja ottaa vaihtarina Javan. Kuitenkin agin pitää olla kivaa ja jos toinen nyt niitä juoksujaan väsää ja on todella tuulellakulkeva mallisto minimaalisella keskittymiskyvyllä, mun mielestä on parempi jatkaa taas, kun pystyy oikeesti keskittymään. Natihan on pirun hyvä silloin, kun se tekee satasella, mutta todella huono, kun hajamielisyys iskee.

Java ei ollut juuri moksiskaan vaatimustason "upgreidauksesta", vaan suoritti samoja tehtäviä, kuin taitavammat kollegansa. Tosin tehtiin kahdessa, joka onkin tärkeetä pitää omassakin nupissa mukana. Muutenkin ajattelin nyt panostaa aikapaljon tuohon motivaatio ja vireasiaan, kun pienellä pojalla tuota intoa tuntuu löytyvän ja se ois kauheen kiva, että sitä riittäis jatkossakin. Ja Jalmu on siitäkin ihan mahtava, että sitä leikityttää joka paikassa. Tuollakin se löysi onkin narunpätkän, jolla se pisti vuoroa odotellessa leikiksi. Natihan paineistuu helposti, jonka jälkeen se ei enää pysty palkkaantumaan pallolla, joka on vähän nihkeä juttu. Mutta näköjään pojasta polvi paranee ja itsellä on ainakin tosi kivat fiilikset tuosta pikkukoirasta ja ennenkaikkea sen kanssa tekemisestä :)

Kuvia ei nyt tähän hätään löydy viikonlopusta, kun ne jäi toiselle koneelle Mikkeliin. Mutta pääasia, että kivaa oli :D

1 kommentti:

  1. Java oli eri pätevä pieni mies eilisissä reeneissä. Intoa riitti ja hienosti eteni! =D Siitä se agikoiran ura lähtee käyntiin! Terkut pienelle pilkulliselle ja tämän mammalle! Eritoten Nantsu huhuilee kaihoisasti terkkuja rakkauspakkaus-Natiaiselleen! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)