4.12.2016

Ääliöklubi

Pipanttisen viikko on ollut vallankin luksussävytteinen. Tällä viikolla olen saanut sille sovittua koiratreffejä joka tassulle ja sehän sopii pikkukoiralle. On nimittäin ihan parasta jumppaa toi leikkiminen ja toisaalta menee kanssa pääurheilusta, kun saa olla sosiaalinen. Tällä viikolla olemme uusina tuttavuuksina tavanneet Kaapon, Zorron, Kuunon ja Islan, kaikki 1.5-2.5 vuotiaita sheltinalkuja. Kaikkien kanssa lähti hipat vauhtiin, mutta paras soulsister taisi olla Isla, kun rallista ei meinannut tulla loppua edes tunnin jälkeen hihnassa autolle kävellessä. 

Muutenkin tuo vapaana juokseminen ja samantasoisten (tässä tapauksessa pitää varmaan olla pikkaisen ääliö, että jättää aivot kotiin ja keskittyy vaan juoksemaan :D) koirien kanssa temuaminen on ollut meillä yks peruspilareista ihan pennusta pitäen. Sieltä tulee Ionan tapa käyttää kroppaa, liikkua, kääntyä ja ylipäätään rakastaa sitä vauhtia. Samoja elementtejä tarvitaan esim. aksassa ja huomattavasti helpommin ne ovat rakentuneet kentän ulkopuolella, kuin telineillä keikkuessa. Tämän takia me ei olla oltu missään pentuagilitykursseilla, vaan mielummin sekin aika käytetty siihen leikkimiseen koirakaverien kanssa. Pipantti on varsin vilkas koira, joten leikin yhteydessä se saa purkaa energialatausta varsin luonnollisesti - nimenomaan sitä henkistä energiaa. 

Sekin on kiva, että se on pysynyt leikkisänä näin pentuajan jälkeenkin. Pikkupentuna järkkäsin paljon pentutapaamisia, jossa se sai telmiä erirotuisten pentujen kanssa ja olen vähän tässä välissä laiskistunut satunnaisiin leikkimistreffeihin lähinnä velipojan kanssa, mutta velipoika on näköjään siinä iässä, ettei leikki (vaan hanuri...) nappaa. Nyt olosuhteiden pakosta, kun en pitkää lenkkiä tai harrastuksia pysty tarjoamaan on taas tullut aktivoiduttua. Shelttileikit on shelttien mielestä vaan niin parasta ja onneksi niitä täältä etelä-Suomesta löytyy.

Keli oli tänään vähän haastellinen, mutta siitä huolimatta muutamia kuvia. Ja toi kepakko oli puolimätä risu, joten sai juosta se suussa ilman vaaramomenttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)