4.4.2010

Kehäketkuilua

Pääsiäinen onkin mennyt Jalmarilla varsin showmerkeissä, kun perjantaina käytiin MPKY:n mätsärissä ja lauantaina jatkettiin shelttierkkariin Juvalle. Mätsäri olikin varsinainen yleisömenestys, kun pelkästään pieniä pentuja (alle 1v, alle 50cm) siellä oli varmaan yli 30. Pikkuherra käyttäytyi todella reippaasti, vaikka alkuun iltapäivä oli hyvinkin sateinen ulkomätsäriksi ja koiramäärän takia aikaakin kului enemmän kuin alunperin oli ajalteltu. Esiintyminenkin sujui oikein hienosti, saldona punainen nauha. Kuitenkaan jatkokehässä ei tullut sijoitusta, mutta sitäkin enemmän taas kehäkokemusta. Oli tosi kiva mätsäri, kun kerrankin käyttivät paljon aikaa liikkeisiin ja pöydällä tarkasteluun sen sijaan, että otetaan rahat pois kassalta ja käydään vaan kehässä pyörähtämässä.Lauantaina piti jälleen repiä itsensä ajoissa sängystä ylös ja suunnata karavaaninsa kohti Juvaa. Onneksi Mikkelistä ei aja sinne kuin puolisen tuntia, enkä varmaan olisi jostain Espoosta lähtenytkään pentukehän takia muuten paikalle. Java otti jälleen kerran tilat haltuun varsin rentoon tyyliinsä ja sen mielestä oli aivan mahtavaa heilutella häntää vanhojen ja uusien nelijalkaisten kavereiden kanssa. Etenkin Zenin kanssa olisi jälleen tehnyt mieli jatkaa siitä, mihin viimeeksi jäivät.

Javalla meinasi mennä vähän setit sekaisin, kuin juuri kehän alussa meidän takana joltain hauvalta jäi tassu pentuaitauksen rakoon kiinni ja se alkoi huutaa kuin syötävä. Java hääräsi sitten ympyrää, kun olisi pitänyt päästä katsomaan mikä siellä nyt on hätänä. Nakki voitti sitten ennen pitkää ja herrakin kehtasi keskittyä olennaiseen. Luokka oli jälleen todella iso, oliko siellä 14kpl 7-9kk ikäistä urospentua ja niimpä odotteluakin luonnollisesti tuli. Komisaario Jalmua jännitti niin kamalasti, että se vetäisi pitkäkseen juuri ennen omaa arvosteluvuoroa ;)Hienosti hauva klaarasi ensidebyyttinsä näytelmäkehissä, vaikka tuloksena ei ollutkaan sijoitusta tällä kertaa. Arvostelu oli kuitenkin kiva ja ennen kaikkea pikkumiehen käytös luonnollisesti mieltä lämmittävää. Tuomarina siis Margaret Dobson:

"Good skull. Good reach of neck. Very good upperarm and shoulders. Would like more turn of stifle. Coat of good texture. Tail is very good length."

Vapaasti suomentaen:

"Hyvä kallo. Hyvä kaulan pituus. Erittäin hyvät olkavarret ja lavat. Tarvitsisi enemmän polvikulmauksia. Hyvä turkki. Erittäin hyvän pituinen häntä."Java jää nyt varmaan vielä vähän kehittymään, eikä ampaista heti toukokuussa junnukehiin. Etenkin noissa urospennuissa erot kun ovat todella suuret, vaikka iässä ei olisikaan kuin se pari kuukautta eroa. Toiset oli jo ihan valmista kauraa valtaamaan maailman (mm. isojen urospentujen voittaja, wau mikä turkki ja rakenne jo tässä vaiheessa :o) ja toiset vaatii vielä vähän kaurapuuron syömistä kotosalla. Mutta kaiken kaikkiaan siis kiva startti ja eiköhän meitä vielä kehissä nähdä (tällä hetkellä veikkaisin heinäkuuta)!

Jatketaan muilla päästäiskuulumisilla myöhemmin, tässä pikainen kehäkeimailu-update!

PS. Suuret kiitokset Marjo Uimille erkkarikuvista. On se Java vaan niin kovin komea poika ;)

1 kommentti:

  1. Onnittelut Javalle kehäketkuilu débyystä! =D Komea poika, komea arvostelu!! Zeniltä lähtee hieman kyseenalaiset hännänhuiskutukset Javalle... Ja mammalleen isoiso slurps ja <3! Elvari Ja Dee lähettää terkut kanssa koko sakille! =D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)