18.3.2011

Aksaa ja kerhotoimintaa

Tällä jännittävällä viikolla pieni älykäs koirani ei ole askarrellut, mikä miellyttää omistajaa aika paljonkin. Kovan onnen lasit kun vielä muistuttavat shetlantilaisten kekseliäisyydestä itsensä viihdyttämisestä eteisen pöydällä ja pitävät myös tällä viikolla saapuneet tuoreet lasit visusti poissa tuon koiran ulottuvilta. Jallukin saa siirtyä nyt vähän edullisempiin aktivointileluihin, kuten esim. Kongeihin ja vessapaperirulliin. Tai sitten se menee johonkin päivätöihin valvovan silmän alle tienaamaan tuhotun omaisuuden edestä pelimarkkoja.

Sitä vastoin treeneissä ollaan taas käyty energiaa tuhlaamassa. Nythän tilanne on se, että meillä on niitä vaihtuvia ohjaajia riippuen vähän siitä kuka milloinkin pääsee ja niimpä joka kerta lähdetään tyhjästä "mitä te nyt osaatte". Epämääräinen tilanne oli karkottanut muut ryhmään kuuluvat yhtä lukuunottamatta, joten ehdittiin me sitten siinä jotain saada aikaiseksi. Meillä oli tasoharkkana välistäveto + takaakierto + päällejuoksu -setti kuudella esteellä, joka menikin itseasiassa ihan kivasti, kunhan intopiukea mösjöö Pilkku malttoi kuunnella kipparin ohjeita. Välistävetokomentona toimi tänään ainoastaan herran ikioma nimi, kun näköjään sain tässätellä ihan keskenäni herran rallatellessa omiaan. Taikasanaa vaihdettua lähtikin homma luistamaan, niinkuin tapana on ollut. Takaakiertosuora meni superhienosti, vaikka kahden ekan esteen väli oli pitkä ja siinä vaadittiin koiralta malttia pysyä ohjaajasta irti, kunnes käsky käy. Ainakin tämän viikkoinen vetäjä oli sitä mieltä, että meille oikempi paikka olisi kilpailevien ryhmä, joten katsellaan mitä kevät tuo tullessaan :)

Torstaina Volvon nokka starttasi taas kohti Konalaa ja ESS:n näytelmätreenejä/trimmausopetusta. Siellä kaikkien normaalikokoisten ja -näköisten shelttien keskellä Jalmari näytti niin fläsältä ja isolta :D Ja toki kippurahäntänsä kanssa vielä enemmän pystärikehään menevältä... Javallehan tämä ei ollut mikään ongelma, kun oli tupatäynnä toinen toistaan hehkeämpiä shelttidaameja. Saatiin siinä illan kuluessa muutama hyvä vinkki trimmaukseen, joten sakset heilumaan viikonloppuna vaan. Tosin ehkä mitään radikaalia ei tässä vaiheessa ruveta treenaamaan, kun viikko näytelmään, mutta jos sitä vähän vaan *nipsnaps*... ja toisaalta, musta tuntuu, että edes minä en voi trimmaamalla saada koiralle T:tä huonompaa :D:D Loppuun tehtiin vielä hyvä näytelmätreeni, jossa seisotusta ja juoksua. Juoksua häntä tötteröllään, mutta muuten ihan kiva. Katellaan kuka viikon päästä vie vesselin kehään, minä vai Sari, jos se pörhistelisi vähemmän "vieraan" kanssa ja ehkä häntäkin pysyisi kuosissa. No, kassellaan, H:ta hakemaan siis!

2 kommenttia:

  1. Oi, Paimiossahan näkee sit Javankin! (joo, mulla jää hissi välillä menemättä ylös asti..) :D

    VastaaPoista
  2. Kylkyl, Java tulee sinne pitämään lippua korkealla FCI5:n puolesta :D Kiva nähdä Savukin livenä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)