26.3.2011

Aksaa x2

Normiviikko siis. Jalmari on päässyt tupla-aksailemaan taas pitkästä aikaa ja täytyy myöntää, että thankkaaaad. Pieni noheva poika kun on taas tylsyyksissään aktivoitunut täällä kotona askartelemaan, tällä kertaa uhrina (onneksi jo roskiin menevä) sisäpelikenkä ja kuulottimien pehmuste. Tosta koirasta vaan näkee heti, kun viikkotreenien määrä jäänyt vähiin ja siitä saa sitten yleensä maksaa ennaltamäärittelemättömän hinnan sitten Visaa vingutellessa.

Tiistainahan meillä oli Ertin treenit, jotka nyt itsessään omaa jo spektaakkelimaisia piirteitä. Näköjään treenien sisältö on palannut kutakuinkin alkeistason koirille sopivaksi, jonka takia oikeesti turhauttaa ajaa 25 km suuntaansa. Treenit ei myöskään kestä enää kolmea varttia, vaan n. puolisen tuntia siinä on kuusi koirakkoa pyörimässä yksikerrallaan jotain pientä kivaa tekemässä. Jos tekee jossain piilossa nurkassa vuoroa odotellessa jotain, se on ok, mutta muuten piskit kiinni ja muiden suoritteita katselemaan. Vaikka perusasiat onkin tärkeitä ja niitä on olennaista treenailla vastakin, niin ei nyt ihan alkeiskurssille sentään viitsisi mennä sylkkäriä vääntämään.

Haukkuminen on myöskin nykyään ekstra-nou nou. En minäkään siitä tavasta pidä, mutta jotenkin en vaan sitä osaa ottaa suurimmaksi ongelmaksi, jos se haukkuu kahta asiaa: tylsyyksissään radanrakennusta, kun pitäisi päästä mukaan ja isojen, vauhdikkaiden koirien suoritusta, kun pitäisi taas päästä mukaan. Mitään jatkuvaa ulvomista ei sekään, vaan lähinnä kommentointia tilanteeseen. Tämäkin jää pois heti, kun se pääsee itse tekemään. Ensimmäinen on ratkaistu sillä, että saa odottaa vaikka siellä autossa alkuverkkojen jälkeen ja toiseen ratkaisu ei ainakaan ole se, että siellä seistä tollotetaan kentän laidalla hipihiljaa (yleensä siis luppoaika me käytetään ulkona tassutteluun, tokoiluun, temppuiluun, kontakteihin, keppeihin, renkaaseen, ohjauskuvioihin jne.). Ja aika kivasti pääsee harrastuksissakin eteenpäin sillä, että viiden minuutin ajan käyt viikossa vähän tekemässä. Nooooot. No, meille on väläytelty sitä kilpailevien ryhmää, mutta isoin este kuulemma on toi hauvan haukku sinne siirtymiseen. Trolololoooooooo.

Onneksi aina tulee lauantai ja Sporttikoirahallin vakkarivuoro. Matkaa samanverran, mutta luksusta koko 8e hallivuokralla, kun oikeesti pääsee tekemään. Välillähän meno on kuin villissä lännessä, mutta ainakin oman ja koirani puolesta voin kaikenlaisen häiriötreenin olevan enemmän kuin welcome. Harvemmin niitä kisojaan missään tyhjiössä järjestetään. Sen lisäksi, että ollaan opittu ihan törkeesti, kun saa kaikessa omassa rauhassa tehdä ja hioa ja tahkota niitä vaikeitakin juttuja.  Tällä kertaa mulla oli messissä 2-luokan rata, jossa kääntymisiä, ennakoivia valsseja, sylkkäreitä. Heitetäämpä Jennin ystävällisesti tuttavallisesti kuvaama videopätkä Jalmarin taidonnäytteistä. Omaan silmään aika kivaa menoa pikkukoiralta ja sen perseilevästä omistajasta, kun harrastusta takana puoli vuotta. Oman käskytyksen ajoitus + ohjeistus pitäisi saada kuntoon, niin koiran olisi helpompi kääntyä tiukkoihin kurveihin, kepeille lähetys onnistuu helpommalta puolelta, jos en itse sitä sählää ja tosiaan ei tartteis aina kyntää pikkukoirantasolla, kun jalkoja se lukee kuitenkin enemmän. Mutta silvuplee:Vinkki loppuun niille, jotka ruokkivat piskejänsä raakaeväällä ja käyvät Sporttikoirahallilla. Tien varrella on nimittäin Helsingin Lihaexperttien myymälä, jossa on törkeen hyvät/halvat broiskunsiivet + lihat koirille. Mä kävin reilut pari kiloa siipeä hakemassa pakastimeen (hintaa shokeeraavat 8e ;) ja näköjään kassatyyppi oli koiraihmisiä kanssa, kun sillä oli omakin piski duunissa mukana. Kävinkin sitten taputtamassa myymälänjohtaja Duke -staffia ostostelun lomassa. Voin vaan kuvitella Nippeä lihakaupassa töissä :D Sen verran kohtelias se on, että ilman lupaa ei ota, mutta varmaan istuis vitriinin edessä kuolalammikossa katselemassa palvikinkkuja ja asiakkaita vetisin silmin, että ei oo ruokaa näkyny tässä pienessä mahassa. Vaikka se on itseasiassa vähän fläsä tällä hetkellä, joten ei välttis menis huijjaus läpi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)