30.7.2011

Nati 4v!

Sen lisäksi, että meillä on lomailtu, on myös vietetty tuttuun tyyliin varsinaisia possusynttäreitä. Natille tuli taas vuoden verran lisää viisautta kaaliin ja näin ollen nestorin mittari näyttääkin jo neljää vuotta. Siis hui, mihin tää aika oikein menee :O Nati on tosiaan meilläkin ehtinyt jo olla sen kolme vuotta, jotka on näköjään sujahtaneet aika haipakkaa. Kuten kunnon synttäreillä kuuluukin, myös Nipan kekkereillä oli aito käsintehty maksalaatikkokakku ja juhlavieraat. Juhlavieraat oli tosin edelliseltäkin vuosilta tuttuja, mutta sitäkin innokkaampia ja asianosaavia :D Pahoittelen jälleen kerran kaikkien kuvien laatua, kun järkkäristä alkaa vissiin laukaisin lopetella työaikaansa, enkä ole siispä jaksanut sitä mukana roudaa ja niimpä kuvat on ikuistettu niinkin modernilla vehkeellä kuin puhelimella.

Synttärisankari kera kakkunsa "Joko saa ottaa...."
Juhlavieraatkin liittyneet kakun nautintaan. Kaikki meni :)

Natia lahjottiin syntymäpäivänään uudella vesilelulla, joka näytti uimamaisterille olevan erittäinkin mieluinen. Sen lisäksi laitettiin pakettin ihan omin pienin kätösin ommeltu froteeviilennysloimi, kun kävi niin kivasti, että Jalmarin vastaavasti jäi juurikin Napin verran kankaita ja tarvikkeita ylitse. Kaks yhden hinnalla siis ja on takuulla mittoihin tehty. Natille vaan kaikkein paras synttärilahja taisi olla tänäkin vuonna lähes kuukauden yhtämittainen oleskelu "maalla". Se haisikin jo ihan metsittyneeltä, kun oli uinut ahkerasti joka ikinen päivä, joten harjaakin sai siispä heilutella alusvillan irrotuksen merkeissä :D Niimpä pikku-Mustasta tuli pikku-Skunkki.

Javakin ehti sitten Agirodun jälkeen viettää muutaman viikon hyvinkin leppoisasti mökkimaisemissa ja tuskin kukaan pystyy sanomaan, etteikö siitä koira nauttisi. Lomaan kuului siis veneilyä, sorsien kyttäämistä (siinä vaan taisi käydä niin, että saaren koko koirakvartetin uskottavuus oli sorsien silmissä täysin mennyttä, kun ei ne viitsineet edes persettään laiturilta nostaa näiden kouhkatessa lähettyvillä :D), uimista, vieressä nukkumista helteistä huolimatta, painia ja jahtausleikkejä koirakavereiden kanssa.

Herra J päivystämässä sorsia laiturinnokassa

Tähän sopisi klassinen Apu -lehden ratkontapulma "Missä Jallu?"

Niinjoo ja olihan Javan lomassa muitakin kohokohtia, kun herralla kävi daamivieraita heti Agirodusta kotiin palattua. Tällä kertaa Java oli herra B ja harmillisesti daamin parhaat päivät olivat jo ehtineet mennä ennen Javan "vuoroa", kun suloinen trikkineitihän tuo kylässä oli. Mutta mikä parasta, tämä mies ei tosiaan ala arpomaan tai kainostelemaan tilanteen tullen, vaan "äitiinsä on tullut" niinkuin Javan kasvattajakin totesi. J on siis saatavilla harkitusti hurmaaville shelttidaameille, kun se niistä näköjään jotain ymmärtääkin ja luonteensa/terveystuloksien/rakenteen puolesta sillä on ehkä jotain annettavaakin. Ja taitaapa sitä olla yhdet reffit tulossa pikapuoleen joka tapauksessa, joten täällä ainakin pidetään peukkuja pystyssä pikku-Jalmarien puolesta ;)

Shelttidaameistakohan tuo haaveilee.. :)
Kotiin maltettiin tulla vasta tiistaina pakon sanelemana, kun keskiviikon Tallinnan -reissu sitä vaati. Olipa outoa olla sielläkin ilman koiria tällä kertaa :D Ja jottei nyt ihan tylsä arki koittaisi, niin saatiin vielä viikonloppuvieraaksi Tiinan duo Luka + Nikita. Hyvinhän nuo näyttää juttuun tulevan koko poppoo ja hännänheilutusta on mahtunut yhteen viikonloppuun jo nyt niin paljon, että varmaan jo senkin takia ensi viikko menee nukkuessa. Sylissä meinaa vaan olla paikoitellen ruuhkaa, kun telkkaria ei tarvitse yksin katsoa tai läppäriä naputella, kun syliin ei ole tulossa yksi, eikä kaksi, vaan neljä koiraa samaanaikaan :D Näyttää jokaisen lempparipuuhaa olevan pihalla päivystys ja viileällä nurmikolla nukkuminen, joka on näihin keleihin erittäinkin sopivaa (tosin Nikita ehti jo kunnostautua kanankakan syömisellä, kun viikolla tuli ne kylvettyä hakkeen alle tietämättä toisen fetissistä ;).

Nahkasheltit Nikita & Luka + megasheltit Nati & Java ;)
Siinä teille todellakin ihasteltavaksi shelttien kokoeroja. Vaikka kuvakulma huijjaakin pikkasen Javan valtavaa presenssiä, on noissa "Luka 34cm ja maitopurkin verran painoa" (no jotain niin kevyeltä se tuntuu :D) & "Java 39,5cm ja 12kg ehtaa merleä" pieni ero. On kyllä omat piskit tuntuneet suorastaan valtavilta näiden mini-me:n seurassa. Ja sitku niillä ei oo ees hämäysturkkia!

Notta semmottiis. Lomailua ja kaku(/a)nsyöntiä, siinähän sitä taas bloginaiheita kerrakseen. Ollaankin pidetty nyt treenitaukoa heinäkuussa ja palaillaan armaan harrastuksenkin pariin pikkuhiljaa näin arjen koittaessa: Teemana "kepit kuntoon ja sassiin ;)".

2 kommenttia:

 1. Onnea Nati..! <3
  Ja Jalmari onkin sit kyllä vissiin agissa kerännyt lihastakin. Tää meidän rimpula kun painaa n.9kg. Eihän tälläseen elohiireen mikään rasva tartu, kun pitää koko ajan olla liikkeellä. :D
  Ja aattelin kans Savua laitella jalostusuroslistalle jahka ikää tulee. Luonne, rakenne ja turkki (paitsi väri!) on kerännyt kiitettävästi näyttelyissäkin kehuja.. :)

  VastaaPoista
 2. Mä en oikein tiedä mihin se on kilonsa jemmannut, kun fläsä se ei oo ja ainakaan painavia aivoja tuolla kaverilla ei ole :D Nooh, jos noi tassut on vaan niin valtavat, että niistä tulee jo kilo per räpylä... Toisaalta Savuhan on vielä sen verran nuorempi, että varmaan kahteen vuoteen mennessä sekin alkaa massautua :)

  Mä en oo vielä tuota listaa edes miettinyt, kun kyselyitä tullut nyt muita reittejä. Ehkä sitten, jos tuo nyt ihan oikesti saa todistetusti konkreettista aikaiseksi, jota nyt odotellaankin mielenkiinnolla :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)