13.10.2011

Kuulumia

Karvalakki viime talvena <3

Johan on taas vastatuulta riittänyt elämässä viimeisen kahden viikon aikana. Ja se on sitten ulottautunut myös näihin nelijalkaisiin. Ei tullut sitten sitä paljon odotettua "pikku-Jalminia" Yokotai -kenneliin ja onhan se aikamoinen pettymys :( Erkkarissa vielä ihailtiin marsun röntgenkuvaa ja seuraavalla viikolla sainkin sitten Genevan lentokentällä viestin, että pentu on kuollut kohtuun. Pääasia tietysti, että Minni voi kaikesta huolimatta hyvin, mutta on tässä saanut ihmetellä maailman epäreiluutta.

No, ehkä se tästä lähtee nousuun, kun ei alaspäinkään enää pääse. Onneksi kuitenkin noiden ötököiden kanssa harrastaminen on ollut aika loistokas keino päästä asioista eroon edes hetkeksi ja samaisesta syystä ollaankin Herra J:n kanssa jonkinverran koitettu treenata. Sattu vielä työmatkaa sen verran pöhkösti, että jäi ohjatutkin väliin. Mut perjantaina sentään päästiin Helin pikatreeneihin ja lauantaina alkoikin meidän osalta Sporttikoirahallin talvikausi. Lämpimän hallin vapaatreenit tuli tosiaan enemmän kuin tarpeeseen, niin pääsi kaikessa rauhassa (ja mikä parasta häiriössä :) tekemään lähtötreeniä, keppikulmia, keinua ja vielä muutamia kontaktivetoja. Hyvät setit meiltä, jonka jälkeen sitten kiiruhdettiinkin jo Katja Tammisen tokokoulutukseen Puolarmaariin.

Toko-J!

Olin siis järkkäillyt ESS:lle Katja Tammisen koutsaamaan tokoa muutamaksi tunniksi ja luonnollisesti siellä myös paikalla Herra J. Lähtökohtaisesti olin ihan hämmästynyt, ettei meinattu saada edes kymmentä shelttiä kasaan superhalpaan koulutukseen ja sitten vielä joku kehtaa jättää saapumatta paikalle, vaikka ilmoittautunut sitovasti ja pariin otteeseen vielä muistuteltu sähköpostiin viikon sisällä :(( Onneksi tuosta meidän aksaporukasta Hanna oli "vääränrotuisen" Roxyn kanssa innostunut tulemaan jopa kuunteluoppilaaksi, josta sain sitten rekryttyä helposti heidät mukaan tokoilemaan poissaolevan tilalle. Ei tullut sitten omaan takkiin, mutta tosi kiva joo järkkäillä näitä juttuja, kun tehdään sit ohareita :(

Itse tokokoulutus oli tosi kiva ja täytyy antaa superisti krediittiä Jalmarille, joka jaksoi tokoilla tunnin aksan päälle siitäkin huolimatta, että paikalla oli myös kaksi erittäinkin juoksuista daamia! Wau, olin ihan hämmästynyt. Kyllähän se ne huomasi ja näki kuinka puikkonokka välillä veteli oikein antaumuksella tuoksuja kärsään, mutta silti se jaksoi tehdä juurikin sitä, mitä sinne on tultu tekemään. Aivan törkeen mahtava moottori tuolla eläimellä! Se on jännä nähdä mitä kaikkea tosta koirasta vielä kuoriutuukaan, kun omat odotukset se on jo ylittänyt monenkertaisesti näiden kahden ekan vuoden aikana :) Koulutuksen ohjelmistossa oli temput tokoliikkeiden pohjana, perusasento, seuraamisen asenne & paikka, ruutu kosketusalustalla ja hyppy. Sen lisäksi Katja jäi vielä juttelemaan tunnarin koulutuksesta ja siitäkin tuli paljon hyviä ajatuksia millä me lähdetään liikkeelle! Esim. se, että ei kouluteta hakemaan itse kapulaa, jossa on haju, vaan nimenomaan tiettyä hajua.

Jottei viikonloppu menisi ihan viihteen ja siitä palautumisen merkeissä, lähdettiin lauman kanssa pyörähtämään Firassa, kun sattui olemaan vielä upea lämmin syyspäivä. Muutama kuvatus otuksista:

Uimaeläin

Vesipeto

Noku keppi!

Onnellinen pieni koiruus

Jalmarikin tosi rohkeasti kastelemassa tassujansa

Ja sit taas menoks

Nips <3

Pitkä sylki :D

Oooo, johan on komea ilmestys!

Noniin, aito pystykorva bongasi vastarannalta vääränmerkisiä koiria!
Maanantaina kokeiltiin taas koiraharrastuksen parasta puolta: Agitreenejä lätäköiden keskellä, kun vettä tulee vaakasuoraan ja tuulee niin, että parempi pitää koira jo hihnassa, ettei lähde tuulen mukaan :D Paikalle ilmestyi kokonaista kolme tosiharrastajaa, joten puolessatoista tunnissa oli ihan kivasti sitten aikaa per koirakko. Tällä kertaa vedettiin Jaakon rataa, jossa esteitä kahdenkymmenen paremmalla puolella ja muutamia kinkkisiäkin paikkoja. Pitää tunaa rata, kunhan oon joskus tolla toisella koneella, niin saa ehkä jotain selvyyttä selityksestä. Mut kaiken kaikkiaan toooosi hyvää tekemistä herra J:ltä ja ei tosiaan turhaan menty kentälle palelemaan. Sen lisäksi ollaan pari kertaa käyty tällä viikolla vetämässä vapaatreenit, kun tarttee vahvistaa takaaleikkauksia, keinua, rengasta.  Jos sitä sitten oman seuran kisoissa starttais marraskuussa seuraavan kerran - ainakin tuttu mesta :)

2 kommenttia:

  1. Aivan älyttömän hienoja kuvia! :) Syksyn jatkoja teidän laumalle ja koiruuksille rapsut!

    VastaaPoista
  2. Teille on tunnustus/haaste meidän blogissa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)