2.10.2011

Mr J. is on fire!

Kylläpä on taas pikkupilkku ollut voitokkaalla päällä niin kotona ja puutarhassa. Eikäkö siis näytelmäareenoilla ja rallytokon parissa, jotka ehkä meillä tosiaan kuuluvat lokeroon kakkosharrastukset.

Päällimmisenä kyllä pakko hehkuttaa kaverin eilistä erkkarimenestystä, kun Jalmari ihan muina poikina pokkasi 17 koiran avoimen luokan misterkisoista ensin ERI:n, josta jo kasvattajan ja omistajan silmät oli ihan lautasina, että whuuut. Tällä kertaa kun erkkarissa oli tuomarit, jotka eivät standardina kelanneet punaista nauhaa jokaselle kehään kykenevälle, vaan erittäinkin poikkeuksellisesti käytössä oli ihan kaikki värit EVA:sta ERInomaiseen. Avoimen luokan kilpailuluokkaan mahtui 7 erinomaista koiraa, joista sitten Herra J keikisteli itsensä sijalle 4. Luokan nuorimpaan osallistujakaartiin kuuluvalle ihan kiva juttu, että tämä tuomari sitten jostain kumman syystä fiilisteli myös tuota sporttimallia :)

"Lovely coloured biblue. He has well propotioned head. Well rounded muzzle with good underjaw. Flat cheeks. Very good shoulder & upperarm placement. Good spring of ribs. Carried his tail high when on the move" AVO ERI4, Jenny Martin, Iso-Britannia


Emmä edes tiennyt, että se näyttää oikeesti noin hyvältä ;)
Muutenkin oli aika hauska tuo avoimen kilpailuluokka, kun seitsemän koiran joukossa oli kaikki shelttien värit edustettuna (mustaruskeaa lukuunottamatta, mutta se nyt taitaa olla sen verran harvinainen, että saa puhua kaikista :). Selkeästi ei siis värirasismia havaittavissa tämän tuomarin toimissa. Tuntui arvostavan koiran ilmettä aika paljon valinnoissaan, kun kehässä pärjäsivät brittimäiset suloiset ilmeet enemmän kuin amerikkalainen raamikkuus.

Siinä se töröttää kopeloitavana

Ja sitten lönkötellään
Kiitokset Sarille taasen handlauksesta! Näyttelytoimikunta ei tosiaan itse esittänyt koiriansa, mutta onneksi Sari kirmasi hätiin ja hanskasi homman kotiin vesselin kanssa. Oli ihan ilo katsoa kentän laidalta, kun Javalla oli ihan oikeasti kivaa näytelmäringissä. Siellä se heilutteli häntää ja hassutteli menemään ja muutenkin Jalmarin huoleton asenne koko pitkään päivään oli suorastaan ihaltava. Javan kanssa oltiin jo klo 7 Lohjalla ja koska tämä kaksijalkainen oli valokuvaushommissa koko pitkän päivän, Herra J joutui enimmäkseen ihmettelemään menoa kevythäkistään käsin. Siellä se pötkötteli boksissaan ilman mitään itkuja tai vinkuja. Ja mökkikin kaatui päälle loppuillasta, kun kehikon lukot pettivät ja sinne se pieni mies vallan litistyi nylonin sisään! Eipä ollut kaveri moksiskaan, vaikka ystävällisesti kävivät sitten tapauksen silminnäkijät vinkkaamassa, että kun he ei tohdi vierasta koiraa boksistaan ottaa ja mökki luhistuu. Ei haitannu siis menoa, vaikka mamma hylkäsi ja kattokin tippui päälle :D

Viikko sitten omistajansa oli jälleen kerran ilmoitautunut vapaaehtoiseksi duunariksi Ertin rallytokokisoihin ja ajattelin sitten samalla vaivalla viedä paikalle myös kovin tekemisen tarpeisen herra J:n, vaikka oli juuri viikkoa aikaisemmin saanut RTK1 ja sitä myöten noussut avoimeen. Lahjattomat ne vaan harjoittelee, joten käytiin kylmän viileästi pokkaamassa AVO luokan ykköspalli tuloksella 91p. Ja niissäkin pisteissä oli mukana kaksi varmuuden vuoksi uusittua tehtävää ja muutama vino perusasento. Jalmari mm. ilmeisesti luuli hyppyseuraamisen kohdalla, että nyt alettiin puhua asiaa ja laji vaihtui vallan oikeaksi. Muiden esteiden puuttuessa pieni akilitynarkkarini hyppäsi seuraavan tehtäväkyltin yli <3 Ajattelin sitten uusia, kun en tiedä mitä säännöt sanoo tehtävä kyltin ylittämisestä, kun väärältä puolelta ei saisi mennä ;) Muuten tosi kivaa tekemistä ja oikea draivi kaverilla, vaikka alkuun mietinkin mitenhän käy, kun kenttä oli Jalmarin aksatreenikenttä kuitenkin. Mitä vielä, tarvittaessa siitä kuoriutuu siis myös pesunkestävä rallytokoilija.

Mitalit ja kaikki :D
Aksapuolella Jalmari on loistanut lähinnä harjoituksissa. Tai ainakin ollut aika kivoja pieniä välähdyksiä siitä mitä kaikkee toi osaiskaan, jos mä vaan viitsisin millään ohjata oikein. Tällä viikolla oltiin omissa ohjatuissa, sen lisäksi Taneli Ikäheimon tehistreeneissä (huh, pisti pikkusen juoksemaan, mut hyvä tuli :D) ja vielä Kali Helliöniemen ekstrapiiskaustreenisessiossa. Heitetäämpäs liikkuvaa kuvaa perjantailta:


Meillä on nyt pienoinen lähtöongelma. Ja nimenomaan siellä pysymisen kanssa, kun toinen käy NIIIIIN kierroksilla, kun hänen mielestään yksinkertaisesti on suurinta mahdollista vääryyttä jäädä nyt persus hiekassa odottamaan, kun mamma menee yksin agilityä suorittamaan. Ei todellakaan käy päinsä. Niimpä se odottaa pinkeenä kuin viulun kieli lähtölupaa, jota ei kuitenkaan ihan malteta ja se perberi nytkähtää viimeistään parin metrin etäisyydeltä. Se ei siis lähde liikkeelle, mutta nousee ja saattaa hiippailla muutaman askeeleen, joka on alkusoittoa sitten aidosti varaslähdöille ja sellainen peli ei vetele. Niimpä menen sitten palauttamaan vaikka sen tuhat kertaa ja se näyttää sen tietävän, koska alkaa heti esittää hoono soomi ja ymmärrys nolla. Kun ei haluta istua (koska se tietää odottamista) aletaan pälyillä ympärilleen ja pohtia mihinhän ne korvat tulikaan jätettyä. Niimpä me neuvotellaan hetkinen siitä istumisesta ennen maakosketusta. No ei auta muutaku reeniäreeniä. Luulis, että paras palkka on se tekemään pääseminen, niin ei auta ku ottaa toistoja muutamalla esteellä ja aleta vaikkapa naksuttelemaan sitä paikallaan pysymistä myös korkeessa vietissä.

Semmottiis. Oishan tuota vaikka mitä, mutta nyt on vaan niin takki tyhjä kaikkien erkkarijärjestelyjen jälkeen, että ehkä olis ihan hyvä vetää sitä kuuluisaa henkeäkin joskus :D

1 kommentti:

  1. Melkoinen monitoimimiäs tuo Jalmari :) Onnea hienoista tuloksista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)