16.7.2013

Game is on!

Viikonlopun 13.-14.7. Mikkelin skabojen tulosrimpsu:

29,17s - 4,63m/s - 0vp, -8,83
37,27s - 4,83m/s - 10vp - 10 (-14,73s)
42,33s - 4,25m/s - 0 vp - -4,67
36,40s - 4,53m/s - 0vp - -11,60

A-kisan hyppärissä sen verran annettiin kans tasoitusta, että ohjaaja oli ihan kassalla, kun lähti epähuomiossa koiran ollessa putkessa etenemään esteen väärältä puolelta. Ja yllätys oli sitten taas melkoinen, kun kippari oli paikassa B, kun piti olla paikassa A. Tsissus, onneksi Java nappasi sitten vähän leijeröintihenkisesti oikean hypyn ja lähti perspelastukseen (mä niiin lanseeraan tän!) mukaan. Siis sellain kriisiä puskeva JAVATÄHÄN persekyykkäys sen upean gasellivalssin sijasta. Jeah! Sai silla koiran oikeaan putken päähän, mutta hienosti sai myös vauhdit pois. Semisyletys pukkaa tuollaisesta räpeltämisestä.

Aerodynaaminen karvalakki. Kuva: Hanna Perämäki

Reilu kaksiviikkoa henkevää mökkielämää viettänyt otukseni otti vähän ilmeisesti lämpöä siinä agilityä odotellessa, että latasi lauantain toiseen starttiin korvat narikkaan. Niimpä tehtiin muuten varsin vauhdikas rata enimmäkseen yhdessä vallan virheettömästi, mutta koirulipa päätti, että hän ei mitään kontakteja tänään pysty. Niimpä upea rata lurahti elämämme ensimmäisiin kontaktivirheisiin ja samalla kertaa kaksin kappalein. Voi kiesus! Jos niinku joku kuvitteli, että asia olisi ollut korjattu kesäkuussa - joku oli NIIIIIIIIN väärässä.

Onneksi toisen radan ollessa hyppäri, hallin takana oli verkka-alueella A. Niimpä kymppien jälkeen lompsittiin sitten hartiat lysyssä kepon kanssa tekemään muutama oikeaoppinen juoksu-A Herra Minä-Tiedän-Kaiken Jalmarin riemuksi. Sainkohan sen kerran tulemaan läpi liian lyhyellä kakkoslaukalla ja loput se tekikin sitten taas niin kuin pitää ja asiaan kuuluvaa palkkaa poskiin mättäen. Siitä oli sitten hyvä lähteä yöksi mökille miettimään kontaktiasioita.

Ja näistä kaikista kökköisin oli tuo sunnuntain C-kisan veto, josta itse olisin kyllä tuomarin housuissa antanut meille kiellon ja potkun persuuksille :D Tuomari päättikin jo käden nostettuaan, että ei se ollukkaa kielto ja näin kököstä femmasta tulikin ruma nolla, tirsk! Onneksi aksassa ei jaeta tyylipisteitä. Koira meinasi karata putkeen siis kolmosesteellä, mutta pontevasti elämöimällä se käänsi kurssinsa, teki voltin ja jatkoi yhteistuumin matkaa. Sen päälle se sitten ilmeisesti kaatui samaan putkeen myöhemmässä vaiheessa, joten tosi kivasti meni. Sitä nollaa kelpaa esitellä - mutta, kontaktit se teki, jej!

Vappuhuiska on the go! Kuva: Hanna Perämäki

Mä olin vähän ollut siinä luulossa (ai mitenniin lomalla...), että myös sunnuntaina olisi ollut ohjelmistossa hyppäri ja agirata, mutta hehheh ei ollukkaa. Kaksi agirataa. Voihan kylmähiki sentään :D Onneksi ekalla radalla saatiin ne hiottua himmailemalla ja suurennuslasin kanssa tarkkaa kontaktin ottoa, jotta toiselle radalle voitiin lähteä ilman soijan pukkaamista.

D-rata oli jälleen oikein kivaa vauhdikasta tekemistä. Pientä miinusta siitä, että lähti ennen vapautusta liikkeen mukaan puomilta (tein päässäni pika-analyysin, että jatkan silti rataa, koska haluan tehdä sen A:n), josta johtuen olin sitten myöhässä esteet 3-6. Rytmistä sai sitten vähän myöhemmin kiinni ja loppurata olikin sitten ihan kivannäköistä menoa. Ja jättipottina se A-este onnistui kanssa. Pikkuvirheiden sävyttämänä kuitenkin varsin onnistunut rata, vaikkakaan ei täydellinen. Kärjestä reilu kolme sekunttia näilläkin eväillä, vaikka parannettavaa jäi, joten aikamoisen jees :)

Huikean kiva viikonloppu siis kaikenkaikkiaan! Paljon näki taas tuttuja (olipas kiva turista :)) ja meininki oli varsin leppoisa kisapaikalla koko pitkän viikonlopun, jota harvemmin täällä pk-seudulla näkee, kun kaikilla aina niin tuhannen kiire. Jalmari sai uusia ihailijoita kehujen muodossa myös tuntemattomilta ja sen lisäksi Javan viikonlopun oma kohokohta taisi olla lukuisat IIIIHANAT shelttidaamit, joille sai häntää heilutella ja jopa vähän nuuhkaista korvan takaa.

Ja aika kiva kauden aloitus kaikenkaikkiaan, 3/4 nollaa ja niiden joukossa se tuplakin. Luvattiin itselle viime kauden fiaskojen jälkeen, että sm-nollat on kerättynä ennen toukokuuta ja so far so good? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)