30.8.2013

Ja parit Niinut kanssa


[Seuraavassa tylsää treenilätinää, kiitosjaanteeks :D]


14.8.2013
Syksyn kausi päästiin aloittamaan vallan yksärihenkeen Niinulla, kun tunnilla oli viiden sijasta vaan kaksi koirakkoa paikalla. Niimpä aikaa oli yllinkyllin ja pystyi työstämään pieniäkin asioita vimpan päälle. Sehän sopii kyllä meille :)

Ennakoiva valssi neloselle oli ihan kohtuullisen hyvä, mutta siitä päästiin siihen alkuradan jännimpään paikkaan - kepeille. Hyppy oli niin tyrkyllä kepeille lähestyttäessä, että tiesinkin etukäteen, että Java ei malttaisi sitä olla hyppäämättä, mikäli mitään en tee. Luonnollisesti en ekalla sitten tehnytkään ja sinnehän se loikkasi. Daaaah. Eikä tuohonkaan kohtaan tarvinnut muuta kuin oikea-aikaisen kiihdytyksen ja rintamasuunnan lukituksen kepeille, niin johan tuli otus sukkana sisään.

Muurilla tuli sitten taas se perinteinen muistutus linjoista. En todellakaan älynnyt rataan tutustuessa, että sokkarilla keppien jälkeen sinne putkeen on ihan suora linja ja senhän se turkis lukitsi joutessaan, kun muita käskyjä ei tullut tarpeeksi ajoissa. Suunnitelmiin muutos; käännetään ajoissa valssilla, niin tadaaaah! Siitä saikin sitten pinkoa tekemään niistoa 11 hypylle ihan tosissaan. Siinä olikin sitten ajoituksen kanssa pientä viilausta, kun aikuisten oikeasti sinne oli kiire ja jotta siitä huolimatta niiston tekee kunnolla ja oikein.

14-18 pätkä oli sitten taas silkkaa rintamasuunnan hallintaa. Niistolla liikkeelle (jos ei olis juoksu-A:ta niin pakkovalssi olis myös ihan toimiva) ja 16-17 piti vaan ohjaa huolellisesti, kun esteet oli näpskästi laitettu niin, että käytännössä 16 syötti 17 hypyn väärälle puolelle, jos siinä alkoi jotain tempomaan. 22-23 väli oli ihan tasan yhtä ahdas mitä tuo kuvakin antaa ymmärtää, ei lähellekään neljää metriä, mutta kylähän tuo medieläin siihen taipuu. Ja koska Herra J on niin taitava esteiden lukija, vähän huolimaton veto vei sen suoraan muurin yli ja sieltä kepeille. Menee ehkä tovi ennenkuin sisäistän tämän uuden itsenäisen Kalmarin radalla :D

28.8.2013
Tuorein keskiviikon pläjäys Olarinluomasta oli meidän osalta varsin sujuvaa menoa ja kaikenkaikkiaan joutuu olemaan tosi tyytyväinen. Eläin oli vaan niin täpinöissään, että hanuri meinasi sheikkaa hyvinkin pontevasti siinä istuskellessa ja lähtölupaa odotellessa. Ja jos Javalta kysytään, ni hän ei tehnyt mitään, vaan joku vetää mattoa hänen perberinsä alta ja sen takia se näyttää siltä, että peba olisi 10 senttiä lähempänä kuin lähtötilanteessa.

Ekassa pätkässä kakkoselle pakkovalssi ja neloselle niistosokkari. Erityisesti toi niistosokkari oli meidän tekemäksi äärimmäisen hyvä, niissä kun kaksijalkainen meinaa joskus olla tiellä. Mutta paljonpa sitä näköjään saa aikaan, kun viitsii keskittyä tekemään asiat mieluiten oikein kuin sinnepäin. 6-7 väliin persjättö ja päällejuoksulla vastakäännökseen pituudelle. Jostai ihmeen syystä mun jalat teki tähän valssin kahdesti, vaikka ihan tasan olin kyllä vastakäännöksen suunnitellut. Tyhmät koivet, ko ei kuuntele mitä niille sanotaan :) Kyllähän se valssillakin kääntyy, mutta huikeasti paremmin vastakäännöksellä.

Seuraava pätkä oli sitten 11-12, johon testasin puolivalssia vetoon ja toisella kierroksella ihan vaan rytmin muutosta ja liikkeen suuntaa. Ja jälkimmäinen oli ihan huikea! Todella pienestä kulmasta Jalmarsson lähti 12 hyppyä hakemaan ihan ilman huolen häivää, josta pääsi hyvin renkaalle ja lähettämään takaakiertoon. 15 + 18 päällejuoksuna.

Puomin jälkeinen elämä olikin mielenkiintoinen, kun ekalla vedolla se lähti 21:lta suoraan keinulle. En yhtään edes miettinyt tuota mahdollisuutta rataantutustuessa, joten hyvä muistutus taas - ne linjat! Se korjaantui pienellä vedolla jo ennen ponnistusta. Tehtiin myös pieni kellotustesti 23 hypylle sisäkaarteen ja ulkokaarteen mukaan ja yllättävää kyllä, Java oli taas sylkkärillä nopeampi kuin valssilla ulkokautta pyöräyttäen. Se vaan kääntyy pitkälaukkaiseksi ja -selkäiseksi mediksi ihan tosi hyvin, kun kropanhallinta silllä on aikamoisen taitava ja kyllähän sitä eroa tehtiin yli pari kymmenystä tuossakin kohtaa.

Hyvät treenit siis taas. Tärkeitä perusjuttuja ja ennenkaikkea turkis teki niin hyvin duunia, että kehunsa on kyllä ansainnut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)