3.9.2013

Ilmaisia lounaita on olemassa

Mushilla on lanseerauskamppiksena taasen nelijalkaisille testimuonaa jaossa, joten käykääpäs hakemassa otuksillenne pussillinen V.a.i.s.t.o.a testiin. Meinasin itsekin piipahtaa taas Tammiston Megaeläimen kautta kotiin lompsiessa:

Klikkaa tästä hauvallesi Mushia

Meillähän raakaruoka on ollut koirien menussa oikeastaan alusta saakka. Nati sijoituskoirana söi nappulaa pääasiallisesti siihen asti, että oli yksi Jalmarikalmari pygätty maailmaan, mutta siinä sivussa kyllä lihaa, öljyä ja maitotuotteita lisättiin kyllä napujenkin päälle. Java on taasen päässyt luun makuun jo ihan pienestä pojasta, vaikkakin kaikkien ravintoaineiden saanti turvattiin syöttämällä vähintään puolet laadukasta nappulaa.


Pääasiallisesti lihat tulee meille pötköissä, jotka itseasiassa on varsin näppäriä käsitellä. Veitsellä viilto muovin ympäri halutusta kohdasta koko matkalta ja reipas kalautus ulkoportaaseen - tadaah, pötkö on kahtia ilman tuskaa ja hikeä. Puolikkaasta (250g)  riittää hyvin molemmille 2-3  pv aamuruoka, kun sen ajan se säilyy jääkaapissakin hyvin. Aamuruuan sekaan sitten lisäravinteet, öljyt, maitotuotteet jne. ja illalla sitten luuaterian kimppuun (siipiä, rustoluita, rintaluita jne. hyvin lihaista evästä). Hammit kiittää, lompakko kiittää, koirien ruokahalu kiittää.

Sen lisäksi olen jo aiemmin huomannut nämä nugettimuotoiset lisukkeet aikamoisen näppäriksi. Meillä pelkästään niillä ruokkien kustannus olisi jo vähän eri sorttia, mutta paikkansa jo löytäneet meidän menussa. Rankan treeniputken tai kisaviikonlopun alla muutan Jalmarin sapuskassa rasvaprosenttia isommaksi, koska koiralla kuitenkin loppupeleissä energia pilkotaan rasvasta rasituksessa. Nippe Nakkerton ei suinkaan lisärasvaa tarvitse, vaan sen normipuuhaan riittää laadukkaat protskut pääasiallisena energian lähteenä. Sen sijaan, että sulattelisin sitten erikseen Javalle rasvaisempaa lihaa, kaiken maailman pallurat onkin superina helpompaa vaan heittää sellaisenaan kulhoon.

Ja vieläpä aktivointitarkoituksessa ovat muuten oivia. Pallero kananmunakennoon, maitotölkkiin yms. pahvipurkkiin ja koira hommiin. Siistiä, näppärää ja kukaan ei voi väittää, että kovin monimutkainen tapa tarjota koiralle puuhaa ;)

2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! :)

  Täällä neljä raakaruuan nälkäistä odottaa jo iltaa ja uutta ruokaa kokeiluun :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muista vielä bloggaa, niin nälkäiset suut palkitaan toisella pussilla evästä!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)