24.2.2014

Lahjattomat reenaa (ja joskus jopa saa jotain tuloksiakin aikaiseksi :D)

Se nyt itsessään on jo plussaa, että joskus ollaan ihan päästy reeneihin asti, jej! Kivoja baanoja onkin ollut tarjolla, vaikka saippuapala-Java onkin esittänyt ajoittain hyvin lahjakkaita, ei-toivottuja irtoamisia. Mutta yhäkin se jaksaa naurattaa. Sissos, mulla on sheltti, joka on niin äijää, että on tietävinään tasan tarkkaa mihin matka jatkuu ja välillä ohjeistakin huolimatta paahtaa puikkonokka tötteröllä valitsemaansa suuntaan. Missä on se sellainen kiltti speltti, joka kyselee ohjeita ja noudattaa niitä prikulleen ;)

Jaanan maaantaitreeneissä tahkottiin estesumppua ja kontaktierotteluita. Ja ajatus oli vieläpä rytmittämällä ja liikkeensuunnalla kipparoida otusta, eikä esim. kakkosella alettu heti jotain vastakäännöstä tuunata. Yllättävän hyvin toi possukka jopa malttoi kuunnella, vaikka toki ysihyppy piti käydä alkuun kokeilemassa ja putkesta seiskalle oli erittäin kiva linja, johon ei ihan pieni "tulisitsääetsäänyttulis" ei riittänyt. A:lta kävi kerran kokeilemassa putken kautta (taas...), että mitenkä sitä vauhtia saakaan, joka oli ihan hyvä muistutus ohjaajalle, että miten se oikein noita putkia bongaa. Ei siis käynyt mielessäkään, että tuonnekin voi mennä. 


Markon maanantaivedossa Herra "Putkes eka, putkes vika" pääsi myös esittämään bravuuriaan. Sen oli todella vaikea ymmärtää, että vuorossa on kepit (8) eikä taustalla houkuttelevasti häämöttävä vitosputki. Tähän siis sai todella tehdä töitä, että sai haltuunoton ja törkkäyksen toimimaan ilman, että ohi viipottaa pilkullinen lentävä karvalakki kohti putken tuomia iloja. Paremmin tämän sai onnistumaan putkien puolelta, kun ei ollut ainakaan peittämässä ekoja keppejä. Toinen yllätys oli sitten paukkuva A:n  kontakti. Ilmeisesti oli vaan vähän liian kivaa rallattaa, niin keskittyminen ei riittänyt tekemään alastulolle kahta nättiä hittiä, vaan nähtiin näitä 1,5 hitin suorituksia. Toisaalta olipahan herkullinen paikka taas muistutella ja päästä palkkaamaan oikeita suorituksia.


Jotta ei ihan kävisi tylsäksi, niin on meillä viimeisen parin viikon sisään mahtunut myös Jennan tehistreenit. Rytmiä, linjoja... Sitä normikauraa! Alkupätkälle oli tarjolla monta variaatiota, joista meille osuvin oli kakkosen pakkovalssi, kolmosen niistopersjättö ja vitosen (kuvasta poiketen takaakierto) vippaus. Siihen nähden miten vähän mitään vippauksia on treenattu, niin olin kyllä ihan hämmästynyt lopputulemasta. Sen lisäksi otus on sen verran hullu, että kerran päästin ihan hitusen liian aikaisin irti vippauksesta, ni sehän juoksi siivekettä päin. Ko käskettiin! Seuraaviin treeneihin kypärä päähän...

Seuraava vekkuliskekkulispaikka oli taas noi kepit ja herkkuputki. Herkkuputkihan pienelle koiralle taas huuteli, eikä Jalmari voinut kutsua vahvistaa. Jennankin oli jo todettava, että tein kaikein oikein ja oikea-aikaiseksi kepeillä, mutta koirapossukka se vaan äijäili itsensä putkeen. Niimpä niitä haltuunottoja on nyt pakko treenaa enempi, että se menee jakeluun jo sillä ekalla kerralla, eikä esim. vasta kolmannella. Muuten Jalmari oli taas oikein pätevä loppubaanalla (kepeiltä poispäinkääntö + putkijarru onnistui todella kaukaa) ja ohjaajakin jopa kykeni tuottamaan yhden liikkuvan vastakäännöksen 16 hypylle oikein. Kotiläksyjä siis; haltuunotot ja keppien fantastillisuutta lisättävä, jos toisena vaihtiksena on putki. 

Ilmeisesti joku on mennyt kuitenkin jakeluun, kun viikonlopun ATT:n kisoista oli tuplanolla vieläpä ihan kelposilla radoilla. Ekan radan Jalmari kävi jo totutusti hyllyttämässä putkeen, jota en vaan todellakaan nähnyt rataantutustumisessa. Pikkasen rintakehä auki, kun valssi myöhässä, niin koira on jo omat ratkaisunsa tehnyt. Sen lisäksi tuli keinulta rumasti omine aikoineen, joten seuraavalla baanalla päätettiinkin keskittyä näihin. Tokalla agiradalla putkijarrusta se ampaisi n. 5 metriä muita pidemmän kaarroksen, mutta muuten hienosti malttoi kontaktit ja tämä riitti jopa kakkossijaan (-10,02, 4.48m/s, 2/37). Vikalla hyppärillä mentiinkin sitten aikamoisen haipakkaa ja muuten oikein nätti rata, mutta se pussijarru petti tällä kertaa. Sama kilometrin mittainen flaikka, jolla annettiin tasoitusta kolmannen sijan verran. Mutta aikamoisen tyytyväinen pitää noin muuten olla, kun ohjausvalinnat toimi ja ensimmäisen kerran rikottiin jopa 5m/s etenemä.

Se mikä tuosta asiasta tekee huvittavimman on se, että n. 1,5v sitten ekaa tehiksen hakupaperia kirjoittaessa raaputtelin siihen, ettei tulla mihinkään 5m/s etenemiin pääsemään, mutta vauhdin vakioiminen 4,5m/s olis kiva. No mitenkä kävikään sitten loppupeleissä. Tietyllä tapaa tämä on yksi pieni benchmark tällä treenimatkalla, kun töitä tekemällä on saavutettu jotain ja oikeasti kehitytty. Oma ohjaus on tässä 1,5 vuodessa myöskin muuttunut, radan hahmottaminen kehittynyt, ohjausfilosofia terävöitynyt, koiran skillsit lisääntynyt ja niillä voi oikeasti jo saada paljon. Vaikka jopa neljä senttiä jäädään isoille medeille säkäkorkeudessa, me voidaan siitä huolimatta tehdä se oma juttu hyvin ja olla sillä vaikka missä :)

Bonuksena kipparilla oli sitten myös ääni kadonnut, joten mahtoi olla huvittavan kuullosta vinkumista myös katsomosta käsin. Ehdin siis jopa siellä radalla hölkkäillessä asiaa miettiä, kun käskytin "kiipee, kiipee" sellaisella hentoisella piiperryksellä, jonka vastine on ehkä reikäinen vinkulelu. Hapenoton kanssa oli pientä ongelmaa, kun meinasi olla työlästä tasata hengitys radan jälkeen ja yleensä mulla nyt ei ihan noin huono kunto kyllä ole. Tänään sainkin sitten poimia tästä kypsiä hedelmiä, kun tauti iski sitten kunnolla ja näin maanantain kunniaksi ei mitään asiaa töihin. Toivotaan, että huomenna saisi jo jotain artikulaatiota ulos ja loppuviikosta häämöttääkin jo lomalle lähtö :I.

2 kommenttia:

 1. Ootte te kyllä hurjan taitavia niin harkoissa kuin tositoimissa. Me täältään ihaillaan ja koetetaan taaplata perässä ;)

  Ainoa, missä olin viikonloppuna yhtä pätevä oli tuo puuskuttelu kisaratojen jäljiltä. Ihmettelin, kun tokenemiseen menee minuutti kaupalla, kunnes sunnuntaiaamuna heräsin kurkki kipiänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jotain se on vaan ton saippuapalan kanssa yritettävä :D

   Onkohan tää vaan jotain kisakuumetta? ;) Heti iski muhunkin, kun tiesi, että kuukauden kisatauko edessä... Ihan selkee juttu! Lähtee siis sillä millä tulikin, eli baanalla juoksentelullaa?!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)