11.12.2015

Haistelua.

Vai haastelua? Kiitämme Paimenlauma :)

Kuinka hoidat koirasi turkkia?

Speltti on kyllä maailman helpoin tällä saralla tukan määrään nähden! En juuri mitenkään siis :) Pestään pari kertaa vuoteen kunnolla ja harjataan kynsiä leikatessa Roger Paralla erityisesti korvahapsut, kauluri ja pussihousut. Tadah!

Missä sinulla olisi parantamisen varaa koiranpitoa ajatellen?

Ajan rajallisuus on ehkä se ensimmäisenä mieleentuleva. Mun työpäivät työmatkoineen tarkoittaa sitä, että koirat on sen 9-10h keskenään ja haluaisin muutenkin ehtiä tehdä pidempää arkilenkkiä, Olisi huippua, jos aina iltaisin ehtisi sen 1-1.5h tempaista ja Javalle vielä oma juoksulenkki päälle.


Mihin koirantarvikemerkkiin olet erityisen tyytyväinen?

Mushia näköjään lähtee aikamoisen standardisti kuppiin, joten lienemme erityisen tyytyväinen monipuoliseen raakaruokavalikoimaan ja sen myötä raakaruokinnan helppouteen.

Onko koirillasi jokin tietty varusteväri?

Ei nyt mitenkään maanisesti, mutta kun laumassa alkaa se kolme jo olla, niin helpompi ohjeistaa esim. hoitopaikkaa mitkä on kenenkin roinat. Javalla on turkoosi, Natilla oranssi ja pikkuapina-Ionalla fuksia.

Jännitätkö kisoissa? Jos, niin kuinka hillitset jännityksesi?

En oikeastaan. Sen verran noita geimejä takana, että oikeastaan se starttia edeltävä pieni adrenaliinin nosto on vaan hyvästä. En mene myöskään tuloksia jahtaamaan kisaradalle, vaan yleensä olen poiminut sieltä tietyt kohdat, joissa harjoittelen jotain asiaa: ohjausta, rytmiä, ajoitusta, estehakuisuutta jne. ja yritän tehdä ne parhaani mukaan. Joskus kaikki menee nappiin, joskus ei ihan, mutta aina opppii jotain. Ja jännittäjille olen antanut myös vinkkinä tiedostaa ja nimetä kaikki tunteet, jolloin niistä tulee helposti käsiteltävämpiä. Ei myöskään tarvitse päättää, että "nyt ei jännitä", vaan todeta itselleen, että "nyt jännittää, koska siksi ja siksi  " ja aivot tykkää heti, että homma on konkreettisempaa ja helpommin käsiteltävää.

Oletko varusteurheilija?

En kyllä. Hommaan hyvät ja laadukkaat tuotteet kerran koirille ja niillä mennään, kunnes kilometrit vaan loppuu tuotteesta kesken. Esim. pennun ensimmäinen oma takki oli koon 41 toppapomppa, jonka ajattelin kyllä kestävän todennäköisesti seuraavat kymmenen vuotta (ostin sen kasvuvaralla tuossa alkusyksystä), jolloin investointi on järkevää. Sen lisäksi pentu on saanut oman BOT verkkoloimen ja Pompan sademanttelin. Näitä ei olla vaihtamassa joka vuosi, kun malli muuttuu tai tulee joku uusi väri valikoimaan niin kauan, kun haluttu käyttötarkoitus toteutuu.

Onko koirallasi parannettavaa rakenteessa, mitä?

Koska olen rakennefriikki, niin suuria puutteita siellä ei tietenkään ole :D Minulla luonne ja rakenne kun menevät heittämällä sukupuolen tai värin edelle, mutta toki ainahan niissä on petrattavaa. Nipi on nätisti kulmautunut, mutta kaula saisi olla pidempi. Javalla etuosa on hyvä, mutta polvikaari saisi olla parempi ja Piippiin lähtökohtaisesti ihastuinkin sen rakenteen takia. Se on siis minun koiristani parasrakenteisin, mutta parempi polvikaari ja snadisti tietty aina saisi etuosaa olla. Mutta huono etuosa on minulle ja agilitylle ihan erityinen nounou.

Kuinka hyvä olet mielestäsi analysoimaan koiran luonnetta?

Osaan lukea tai ainakin haluan ymmärtää näkemääni. Hirveitä analyysejä tai johtopäätöksiä en välttämättä halua tehdä, vaan koettaa mahdollisimman subjektiivisesti tulkita luonnetta.

Mikä on suosikkiasiasi koirasi ulkonäössä?

Piipissä parasta just nyt on sen rakenne, Nipissä maailman suloisin ihme ja Javassa koko etuosa.

Perustele, miksi ottaisit mieluummin joko pennun tai aikuisen koiran?

Olen ottanuit molempia (Nippe tuli vasta yli vuosikkaana taloon), mutta haluan muokata pennusta oman näköiseni ja opetella pennun ominaisuuksia ihan sieltä pienestä pitäen. Minusta on aivan ihanaa rakentaa suhdetta pieneen pentuun, joka on kuin avoin kirja ja kaikki mitä siihen rakentaa on sitä "omien käsien jälkeä". Myöhemmässä vaiheessa teknisempien juttujen opettaminen on helpompaa, kun osaamme jo koiran kanssa tulkita toisiamme.

Millaisia koiriin liittyviä kanavoita seuraat somessa?

Naamiksessa toki useita ryhmiä, omaa blogilistaa, agilityblogs.blogspot.fi -blogeja, Instassa seurailen useita kivoja tilejä, Twitterissä on esim. Suomen agilityliitto, niin pysyy isojen kisojen tulosseurannassa kärreillä jne.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)