7.3.2017

Komiikkakoirat

Kyyä, vastaanotto päällä!
Johan oli taas komiikkatreenit duon kanssa viime viikolla. Onnistuin saamaan myös Javalle tuurauspaikan, joten molemmat harmaat pääsi Jennan keskiviikkotreeneihin pohtimaan MM-ratojen kuvioita. Loppukaneettina Jenna totesi näiden kahden jälkeen, että "Iona on siitä erikoinen paketti, että se on kiihkeä, mutta myös pedantti ja sitten Java on kiihkeä... ja no, arvuuttelija". Tästä jo voinee päätellä kumpi ajatteli enemmän sen kymppiminsansa aikana :D


Pipanttinen oli yllättävän timanttinen suikauttamalla keppientryn oikein ei nyt ihan ykkösellä, mutta silti noin niinkuin möllikoiraksi. Sen lisäksi keppien poispäinkäännökset tai muu itsenäinen touhustelu näytti varsin helpolta. Puomin osumia en saanut ihan haluamallani erottelulla, kun sen piti löytää pimeä putken pää itsenäisesti. Yhden semiloikan se teki, mutta muuten tosi hienosti yritti jotenkin tassujaan kontaktialueeelle mallaa. Näiden erottelu/käännöstilanteiden käskytystä pitää vielä itse miettiä.

Nalpella oli vähän rairai, eikä ihan malttanut esim. hypätä päällejuoksua niin, että rimakin olisi pysynyt. Se piti nostaa 45:een, jotta ne pikkuiset takakoivet viitsittiin ottaa hyppyyn mukaan ja tässä mun on pakko olla tositositosi mustavalkoinen. Kaikki kolinat ja rimat on pakko huomauttaa samantien, joten otti aikansa ennenkuin päästiin neljää alkuhyppyä pidemmälle. Varsinainen haaste oli silti se putkestä luopuminen ja keppien valitseminen, johon kokeiltiinkin tarkoituksella eri ohjaustaktiikoita. Selvää oli kokeilemattakin, että liike ja kaikki huiskaisut sen imaisee putkeen, joten kuuntelua sillä pitäis kyllä parantaa aika paljon näihin erotteluihin, jotta kisatilanteessakin se malttaisi valita oikein, eikä vaan hauskinta putkea.Viikonloppuna lähdettiin hyvien säiden innostamana tekemään pikainen ex tempore -trippi Mikkeliin. Koirilla oli varsin lystiä, kun molempina päivinä käytiin mökillä kävelemässä, joten järvenjäällä sai juosta rallattaa sen minkä tassuista lähti. Lisäksi lauantaiksi nappasin Huvihurtasta vielä pienet omatoimiuinnit, niin tuli puolituntia tehokasta uimahyppelöväsytystä suoritettua siinäkin. Mahtavaa, kun on kolme lelujen perässä uivaa koiraa. Ihastuttavan väsynyttä laumaa oli lauantai-iltana, joten ohjelmavalinnat varsin onnistuneet! Ajatuksissa oli alkuviikon vapaatreeni käydä tekemässä sunnuntai-iltana, mutta sen verran unisia näytti karvakaverit olevan, että skippasin senkin maanantaille. Lepo on kuitenkin lihaksiston ja pääkopan kehitykselle se ihan ykkösjuttu.

Isla -kamun kanssa revittelemässä, päänhuoltoa sekin!

Hauskahan näiden kanssa on touhuta :) Kävin siispä tekemässä lyhyet vapaatreenit maanantaina, jotta pääsin muistuttelemaan pikkuotuksella suoria puomiexitejä - todennäköisemmin viikonlopun ykkösen radoilla kohtaamme enemmän näitä tilanteita, kuin mitään käännöstelyä. Puomin alla oli vielä hämyputki aikamoisen levällään, joten saatiin samalla erottelutreenikin. Hyviä osumia ja kiva päästä niistä palkkaamaan tuollaisten haastavien treenien jälkeen. Etukäteen mietityt treeniaiheet (2-3) muutamalla esteellä, 10 minsaa kentällä per koira, palkkaamista onnistumisista ja lenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)