11.3.2020

Pikkulohikärmekset ovat täällä!

Ionan ja Tšekin erittäin odotettu kolmikko näki päivänvalon kirjaimellisesti 7.3., kun päättivät sitten aikalailla yllättäen tupsahtaa maailmaan jo lauantaipäivänä. 

Äitikoira ja tuoreet koiranalut <3

Edellisenä iltana Iona halusi vielä tehdä pitkän lenkin oikein reippaana tyttönä, kun sai reitin ja vauhdin valita, sen jälkeen ei sitten ruoka maistunutkaan, vaan halusi mennä pentuhuoneeseen lepäämään. Yö oli aika levoton, kun se läähätteli ja vaelteli paikasta toiseen, vähän oli paha olo eikä ruoka maistunut aamullakaan. Tästä päättelin, että eiköhän tässä aleta synnytystoimia lähestyttävän, mutta ihan en arvannut millä aikataululla. Epäilin lämpömittarin kalibroinnin olevan pielessä, kun näytti perjantaina alle 37 :'D



Ensimmäisen pennun se pygäsi maailmaan ihan itse ja huoneeseen tullessa laatikossa olikin kaksi koiraa yhden sijasta. Oikeaoppisesti oli kalvot poistettu, napanuora katkaistu ja aloitettu varovasti nuolemaan kuivaksi tätä ihmettä. Vähän oli äitikoira, kuin minäkin pihalla alkuun, mutta siitäpä sitä päästiin juonesta kiinni kertaheitolla. Tässä vaiheessa täytyy erikseen mainita, että tuo Parempaan pentutulokseen -kirja oli kyllä aikamoisen hyvä henkinen tuki olla käden ulottuvilla, kun asioita rupesi tapahtumaan nopeutetulla aikataululla. 



Pikainen tsekkaus, että pennulla on kaikki hyvin, puntarin kautta reipas tirriäinen takaisin maminsa hoiviin. Sitten jäimme odottelemaan seuraavia, jotka putkahtivatkin maailmaan tunnin välein ja täysin samalla kaavalla kerrassaan rauhallisesti. Minkäänlaista synnytysapua Iona ei tarvinnut edes kalvojen rikkomisessa tai napanuorien katkaisussa, vaan hän hoiti erittäin tarmokkaasti äidin tehtävät alusta loppuun. Aivan käsittämättömän hieno narttu kerrassaan, kun saa tälläisen kokemuksen ensimmäiseen pentueeseen, jossa oma rooli on vain tarkkailla vierestä ja ihastella uusia koiranalkuja!



Terhakkaat tirräiset keksivät ihan itse hakeutua maitobaarille, eikä niitä tarvinnut siinäkään tehtävässä paimentaa. Ensimmäisenä päivänä painot laskivat iltaan mennessä normaalisti 15g, mutta sen jälkeen onkin menty kokoajan nousua koko poppoon kanssa. Huomenna ovat varmaan yli 300g pötköjä koko sakki ja lauantaina voi hyvinkin olla jo painon tuplaus lähellä.

Tässä he siis ovat, Aysling 1. pentue (Iona x Tšekki) parin päivän ikäisinä passikuvissa:

Thor, mustavalkoinen uros, 223g

Freyr, tricolor uros, 231g

Freya, tricolor narttu, 215g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)