21.2.2011

Ilmoja on pidellyt

Jopa siinäkin mittasuhteessa, että aksatreenien pakkasrajat ovat paukkuneet komeasti. Meillä kun ohjatut ovat lämmittämättömässä hallissa ja etelän elkein pakkasraja vedetty -10 asteeseen. No, tiistaina oli varmaan -16, mutta siitä huolimatta ajattelin hallilla käydä pyörähtämässä, vaikka ohjaaja ei paikalle tulekaan. Olikin hilpeä yllätys saada itselleen koko halli. Toki sitä edelsi huolellinen lämmittely ja lähistöllä juoksentelu ja harjoituskin oli aikalailla kevyttä leikkimistä. Ja ratapiirroskin on todella upea, olisikohan sittenkin pitänyt alkaa graafikoksi :O


Mutta hyvä, että mentiin! Koira oli tosi loistava, kun ei ollut tyttöjä tai muita häiriönlähteitä lähimailla. Tein siispä putkeen lähetyksiä eri kulmista ja etäisyyksistä ja sen jälkeen yhdistelin tätä pieneen rataan. Tavoitteena liikkua itse mahdollisimman vähän, jotta saataisiin tuota piskiä irtoamaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että myöskin ensi viikon ohjatut ovat siirretty peruttujen pinoon, mutta mepäs taidetaan hallille taas täräyttää jotain pientä kivaa hauskaa tekemään, jos pakkanen pysyy jossain -15. Esmes kontaktit olisi treenaamisen arvoinen asia.

Viikonlopuksi karkasin lauman kanssa Mikkeliin, joten jäi Sporttikoirahallin aksatkin väliin. Voi näitä vieroitusoireita :) Lämmin aksahalli, ohjatut treenit ja näköjään hauska vauhtirata. No, ehtiihän sitä ja sen sijaan ollaankin sitten päästy ulkoilemaan järven jäällä molempina päivinä; pakkasta -16, ei tuulta ja suorastaan rankka auringonpaiste. Kuviakin on, mutta niitä pitää lisäillä sitten kun pääsee kotikoneelle säätämään värit kuntoon. Ei näillä PC:llä enää mäkkikäyttäjä tee mitään ;)

Herkkistassu-Nipa ulkoili niin pontevasti, että löyhästi köytetyt fleecetossut sen kuin sinkoili, kun piskit päästettiin lumihankeen valloilleen. Kaksi löytyi, mutta yksi jäänee sitten kalojen kesäasunnoksi. Kunnolla kiinni laitettuna ne sitten kestivätkin oikein mainiosti, joten yksi feispuukpeukku niille vempaimille. Pitäisi kaivaa jostain fleecejämät ja pyöräyttää muutamat varatossut, kun näköjään pakkasta luvassa vielä tästäkin eteenpäin ja tossujen kanssa ollaan voitu Vantaallakin vetäistä täysimittaisia lenkkejä. Nati-reppana oli viikolla niin hätää kärsimässä aamulenkeillä, että ei tohtininut edes pissille pysähtyä tassujen jäätymisen takia. Onneksi on sentään se oma piha, niin sinne voi ovenraosta Nirpunkin päästää pikakierrokselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)