24.3.2012

Treenillinen postaus

Heitetäämpäs kärkeen viime sunnuntailta paimenrallin kuvia, kun toopet pääsivät revittelemään Jennin paimenpoikain kanssa. Loppu onkin sitten silkkaa treenilätinää :)

Etsi kuvasta kaksi koiraa

Lälläslää!

Selvisi mysteeri miksi Novalla on mustia karvoja kulmahampaassa...

Duo reippailee

Skriiik! Jarrutus pitkäksi

Ja matka jatkuu häntäni osoittamaan suuntaan

Nemo ja Java salaa poikainjuttuja turisemassa

Tässä oikeastaan kulminoituu se paimenkoirien älykkyys

Nova on niin kovin kilttiä poikaa, kun Java pelmahtaa paikalle :D

Keilapallo-Nipi

Komea J!

Lentävä lihapulla

Kaverrrriiiit! Nyt leikkiiis mars!

Aika peto ;)

Osaa se olla ihan kiltistikin :D

Ja mikä parasta, kuvathan oikein hönkivät kevättä. Oli kyllä aikamoinen näky voi rapaiset eläimet, kun niitä autoon pakkasin, mutta jotenkin se hauvain pyykkääminen ottaa ohimoon aikalailla vähemmän näin kevätaikaan kuin vastaavasti syksyllä. Ja tuollainen kura nyt lähti vielä helposti, mutta sellain parissa aksahallissa oleva hieno hiekka ei meinaa lähteä räjäyttämälläkään, kun se on vaivalla märkiin tassuihin pyöritelty. Sitä kun vaan tulee ja tulee ja tulee... Satuin eilen treenien jälkeen huuhtaisemaan Javan verkko-BOTin mahakappaleen, ni sissos sentään, eihän se likainen vesi meinannut loppua ollenkaan :D

Tämä viikko onkin mennyt aika normikaavalla. Paitsi aksatreenejä tälle viikolle tulee nyt poikkeuksellisesti neljät, mutta eipähän tuo näytä valittavan. Maanataina vedetiin tekniikkapainotteiset seurantreenit, joissa mm. tehtiin ihan törkeen hieno backlap radalla, josta joutuu olemaan supertyytyväinen. Toi hauvahan ei aina erityisen mielellään lähde musta poispäin, kun sen mielestä asiat on parasta äitin kanssa nautittuina, mut alkaa selkeesti hahmottaa, että joskus on jopa ihan toivottavaa ottaa vastakkainenkin suunta käskystä. Putkeen irtoamisissa pitäisi työstää, jotta löytäis sen varmuusalueen, jolta J ainakin lähtee kyselemättä ja sit systemaattisesti lähteä laajentamaan sitä. Nythän se kyllä menee, mutta herkästi kattoo vielä perään, et tännekkö ja jos oon ehtinyt jo ohjauksen vaihtaa ennakoivaan, se lähtee heti mukaan siihen.

Olin luvannut vielä tämän perjantain tuurata treenikamua Oreniuksella kennelyskäkarenssin takia, mutta samaan hengenvetoon olin myös unohtanut, että olinhan luvannut tuurata myös yhtä häämatkalaista ESS:n treeneissä. Mielestäni se nyt ei ole reilua jättää sitten maksamatta sen takia, että itse olen juttuja unohdellut (kun oon ne kerran jo ajat sitten sanonut ottavani) ja jos nyt kuitennii maksaa, ni samallahan sitä voi mennäkkin. J on samaa mieltä. Niimpä ensin suunnattiin Oreniusten kasvihuoneelle paukuttamaan vauhdikasta ratatreeniä, jossa Jalmari oli tällä viikolla erittäin tulessa. Jäi niiin törkysen hyvä mieli, kun välillä tehtiin niin täydellisiä pätkiä, et videolle olis pitäny saada.

23.3.2012 Orenius
4-5 välille oli oikeastaan kaksi vaihtoehtoa; joko koira sietää irtoamisen sivulle (rytmitys 2-3, lähetys 4) tai irtoaminen eteen (nopea heitto takaakiertoon 3 ja sieltä itse heti liikkeelle tekemään persjättö 4-5), joista jälkimmäinen oli meille todella paljon parempi. Sissos tuli koira lujaa ja meinas itsellekin vähän soijaa pukkaa, kun sai oikeesti juosta täysiä 3-7 :D. 8 hypyn kuljetin päällejuoksusta lähettämällä takaseinää päin, jotta renkaalle olisi parempi lähestymiskulma ja se kyllä näytti toimivan. Omaksi yllätykseksi putkenpää ei ollut niin imevä hypyn 11 vieressä, jos vaan oma liike oli selkeästi rimaa kohden, joten takaakierto 11, päällejuoksu, takaakierto 12 ja ennakoiva valssi putkeen 13 oli meidän valinta. Ja jos liike painoi liikaa 13 päähän, Java poimi välissä 14 hypyn.

Taas sai ohjaaja pistää töppöstä toisen eteen, kun ajatus oli lähteä ajoissa liikkeelle tekemään ennakoivaa valssia hypyn 16 jälkeen. 17 putkella tuli taas esiin seuraava treenilistan aihe: putkijarrurus.  Nyt se ampui kuin tykin suusta kaarrattamaan turhia sekuntteja, vaikkakin kyllä tuli ihan oikein kepeille. Kepeiltä poispäinkääntö keinulle ja keppien leijeröinti. Java hintsusti vilkaisi ohjausvalintaa, mut silti meni upeesti ja etenkin toi keinun hakeminen leijeröitynä oli superjees. Treenilistalle: keppien poispäinkännökset hitusen aikasemmin ja jalat paremmin ohjaukseen mukaan. 22-23-24 väliin kokeilin ensin vastakäännös-niisto -kombinaatiota, mutta paaaaljon nopeammaksi tuon käännöksen sai ennakoivilla valsseilla.

Mut vitsi, et jäikin kingi fiilis näistä treeneistä! Juostiin niin törkeenä, tehtiiin paljon onnistumisia ja saatiin tosi hyvää palautetta. Tuli itsellekin ihan sellain olo, et me ollaan taas edistytty, eikä töitä oo ihan suotta tehty. Tuollahan piti juosta sen verran täysiä ja paljon, että viimeisillä kerroilla alkoi jalat tuntua siltä, kun puurossa kahlaisi ja se näkyy heti koiran tsempissä. Juhakin siitä sanoi, että mun pitää itse vaan pysyä aktiivisena, niin toi koirahan tulee vaikka persus edellä puuhun. Jos vaan itse ohjaa tarkasti, särmästi, liikkuu, niin suoritusten energiataso on ihan eriluokkaa ja se varmasti näkyy myös tuloslistoissa. Tästä se pikkuhiljaa ohjaajakin parantaa otteitaan :)

Jottei työnteko loppuisi kesken, kipaistiin sitten vielä iltapuhteeksi samoilla jaloilla Hakkilaan. Siellä oli muut tehneet ratatreeniä, mut määpä ajattelin käyttää oman treeniaikani ihan vaan irtomiseen, eteenlähetyksiin ja itsenäisten kontaktien vahvistukseen. Näissä on niin bueno, kun on se toinenkin käsipari jeessaamassa lelujen, namien ja oikea-aikaisen palkkauksen kanssa. Hauskinta oli huomata Herra J:n reaktio hallilta hallille saapumiseen: AAAAAA.... AKSAAAAA! Ihanku ei olis missään Oreniusten kasvihuoneella oltukaan vetämässä kunnon hikitreenejä puolta tuntia aikaisemmin. Ja se oli ihan täysiä messissä Helin ja mun hetsaustreeneissä :) Saatiin ihan törkeen hyviä eteenlähetyksiä ilman yhtäkään kipparinvilkaisua hyppy-suora putki-pituus -kombolle ja sen lisäksi alastulokontaktin vahvistusta niin, että lähtökäsky ja samalla palkkalupa tulee silloin, kun katse on eteen eikä kippariin. Näitä pitäis tehdä niiiiiin paljon enemmän ja varmaan jatkossa otankin ESS-tuurauksia ihan tätä varten. Illan kohokohta oli luonnollisesti loppujäähkät Helin tyttötrion kanssa, joten Natikin pääsi vaihtamaan ajankohtaiset managerikuulumiset Cindyn kanssa.

Eikä tässä vielä kaikki. Taas lauantaiaamuna pakattiin lauma autoon ja suunnattiin Sporttikoirahallille vapaatreeneihin. Ihan harmittaa jo etukäteen, että tuosta vuorosta on luovuttava ensi kaudelle, vaikka ainakin itse olen digannut ihan törkeenä päästä treenaamaan, hiomaan, sosialisoimaan porukan kanssa ja vieläpä hyvissä fasiliteeteissa. Pitänee harkita vapaatreenikorttia sitten mielummin oman seuran halliin, kun se on tuossa lähempänä ja saa sitten mennä aina, kun ehtii. Ehkä eniten toi sosiaalinen aspekti tuossakin on se hauskin, kun voinut vaihtaa ajatuksia ja pölistä niitä näitä ja asiaakin sit jäähkälenkit läpensä. Treenaamaanhan aina pääsee, mutta vakioporukkaa siihen ei saa.

Olin taas niinkin järjestelmällinen, että aamukahvia juodessa mietiskelin treenitarpeita ja kuvioita. Niimpä menulle päätyi: Anne Viitasen uusin suosikki kaksi toisistaan eriävää suoraa putkea ja erilaisia lähetyksiä, kontaktivauhti, keppien itsenäinen hakeminen eri kulmista ja itsenäinen tekeminen etupalkalla niin, että mun paikalla ei oo merkitystä. Siinä se tunti taas hulahti ihan ihmeen kaupalla ohimennen ja Javalla on niiiiin kivaa. Hallillahan oli tänään Java ja leidit, niin kyllä siinä pienen paimenen kelpas esitellä aksamuuveja. Hyvin esittelikin, kun saatiin taas pieniä edistysaskeleita noissa kontakteissa ja kepit oli tosi hyvät. Maanantaina kun se meinas vähän fuskaa jättämällä vikan välin pujottelematta muutaman kerran, kun siinä oli niiiiiin houkutteleva pituus seuravaana esteenä, niin oli ihan hyvä ottaa pienet keppisulkeiset sen perään.

Loppuun tarttetaan nyt ehkä se kymppiuutisten loppukevennys: b-luokan treenit. Tässä on nyt niin paljon hehkutettu, että ihan hyvä esitellä välillä treenejä, kun asiat ei vaan mee niinkuin Strömssöössä. Silvuplee siis, ohjaaja ottaa *facepalm* ja huokaa syvään. Aina ei tartteis onneks olla noin huono, ku johan se on koirallekin jo epistä :D Kyseessä siis vedot ESS:n treeneistä maaliskuun alkupuolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)