7.10.2012

MM-kisat for dummies

Huh, johan oli penkkiurheilun sävyttämä viikonloppu. MM-streamin äärellä ollaan tässä istuttu hanuri hiessa ja nähty aivan törkysen upeaa aksaa. Streamin lisäksi olen viihdyttänyt itseäni agi.fi kisatsätillä, jossa sai kyllä nauraa niin omille kuin muidenkin jutuille. Näin lyhyesti voisin tässä kerrata samalla uudet ohjaustekniikat, joita näissäkin kisoissa taas syntyi tsätin puolella. Niin ootte sitten kaikki kartalla miksi jengi dammailee tulevissakin kisoissa oikein urakalla: näillä sitä tulosta taas tehtiin :D

Dammaus

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/fci-agility-2012/20121004_1MG_1684.jpg

Reippaasti blokataan koiralta turhat kulkuväylät, niin ei tule turhia kieltoja. Voi tehostaa myös pienellä tuuppauksella, mutta tässä pitää olla tarkkana a)  näkeekö tuomari b) jos näkee, niin onhan se varmasti tälläinen edistyksellinen, uuden sukupolven tekniikat tunteva henkilö.

Girautus (myös käsidammaus) 

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/fci-agility-2012/20121006_1MG_9140.jpg

Tässä siis käytetään noita ylempänä roikkuvia raajoja avuksi hienovaraisena vihjeenä esteen oikeasta suorittamisesta. Suoritetaan yhdellä tai pro:t kahdella kädellä. Löytyy myös estedammaus, jossa törkätään kumoon edessä oleva este. Helpompi suorittaa siiveikkeillä kuin esim. A-esteellä.

Antoniot 

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/fci-agility-2012/20121005_1MG_5303.jpg

Tällä pysäytetään koira kuin koira. Naamalle vedetään hyvin etukäteen valmisteltu ilme, jolla koira onnistutaan yllättämään ja vältytään esimerkiksi pitkiltä kaarteilta. Käy myös ihmisnuoleen ym. ei mene pitkäksi. Voi harjoitella esimerkiski luontevasti, kun kutsuu jäniksen perään ampunutta koiraansa.

Munautus 

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/fci-agility-2012/20121006_1MG_7567.jpg

Kuva kertoo ehkä enemmän kuin tuhat sanaa? Erittäin näyttävä ohjaus ja sopii moneen tilanteeseen. Toinen sukupuoli vaan tekee tämän luontevammin kuin toinen, joten harjoitusta, harjoitusta...

Jälkitraattaus 

https://www.facebook.com/photo.php?v=2587946913751

Ihan oma kontaktitekniikkansa, jossa koira käy paikkaamassa ohitetun kontaktin sulavasti. Ja nyt sitten voi myös päivitellä puusilmätuomaria. Voidaan suorittaa myös ylösmenokontaktilla traattauksena.

Eberlaus

Tän kirjoitusasusta en kyllä ny oo kovin varma, mutta se toisaalta sopii myös tälle näistä uusista tekniikoista teknisesti haastavimmalle. Tosin samasta syystä itse olen ruvennut kutsumaan tätä kotoisasti "ee-bee". Kuvaa en nyt tähän hätään löydä, mutta kyseessä siis täysin ajoitukseen pohjautuva ohjaus. Tässä ohjaajan tulee ajoittaa oma vauhti koiran vauhdin ja suunnan kanssa niin, että tapahtuu näyttävä kohtaaminen ennen estettä. Ohjaaja heittäytyy mahalleen ja jos haluaa maksimoida tyylipisteet, tämä kannattaa tähdätä suoraan esteeseen.


Aksa nyt vaan oon viihdettä parhaimmasta päästä :D Ja sit ei muutakun kaikki treenaamaan! Sen hyllymusan haluan ainakin tästä eteenpäin myös omiin treeneihin tuomaan tekemisen meininkiä, niin kuulepa sitten koko halli, että taas sitä vaan hyllytetään kentällä viisi.

3 kommenttia:

  1. Katos vaan nyt määkin sain suomennokset niille chätti termeille ;)

    VastaaPoista
  2. Noni, nyt sitten ensi viikolla teidänkin treenit ovat mullistuneet :D

    VastaaPoista
  3. haha hauska postaus !:D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)