27.10.2012

Karvalakki reenaa

Sen lisäksi, että häntää on esitelty näytelmäkehissä, on sitä päästy liputtamaan luvan kanssa myös aksatreeneissä. Kyllä oli pienen pilkullisen naama näkkärillä, kun maanantaina pääsi seurareeneihin, tiistaina tehistreeneihin ja perjantaina vielä tuuraamaan ESS:n kursseille.

Palataan kuitenkin kalenterissa vähän enemmän taaksepäin aikaan 16.10. Silloin päästiin reenaroimaan haastajatehiksen riveissä Sari Vähäniityn opeissa ja Sari olikin miettinyt oikein kivan radan, jossa koira pääsee välillä tykittämäänkin eikä vaan kokoajan jotain nyhrätä kääntäävääntää. Mielenkiintoisin pätkä oli ehdottomasti 15-21. Siinä saatiin kasattua koiralle ihan järjetön vauhti keppien avokulmaan ja etenkin oma sijoittautuminen ja liike oli supertärkeää nopean eläimen kanssa. Ja hirveästi ei etumatkaa pystynyt ottamaan, kun otus piti kuitenkin heittää 16 yli ja sit pistää töppöstä toisen eteen. Juju tapahtui esteillä 19-20 ja niiden välissä ja siinä jo tiesi onnistuuko kepit vai nou.Kokeilen Javalla kahdella vaihtoehdolla: joko valssi 19-20 väliin ja takaaleikkaus kepeille tai liikkuva pakkovalssi 20:lle, josta sitten liike ohjaa oikein kepeille (me ei ees harkittu mitään niistoa kepeille sattuneesta syystä :D). Molemmat koira klaarasi tosi mageesti, vaikka välillä oltiin niin hävettävän myöhässä puskemassa kakkosväliin, josta pari kertaa Java itseasiassa kääntyi 90 astetta oikeeseen väliin. Sori koira ;) Sain kyllä sössittyä vääriäkin aloituksia, kun haettiin oikeita ajoituksia, mutta kaikenkaikkiaan yllättävän jees. Etenkin jos sain pakkovalssin liikkumaan oikein 20 päällä, otuksen oli helppo kiitää kepeille oikeesta rakosesta. Tätä ohjausvaihtoehtoa en ollut edes miettinyt rataantutustumisessa, joten voisi ollakkin ihan reenaamisen arvoinen asia.

Maanantaina  sattui olemaan sitten piiiiitkästä aikaa noi oman reeniryhmäntreenit ja siellä päästiin tekemään hitusen modattua medien MM-baanaa. Koska hallikenttämme ei"ihan" ole mm-mittoja täyttävä, siitä luonnollisesti tulee oma haasteensa lyhyistä esteväleistä. Ja erityisen haastavaksi tuli toi keppikulma, kun käytännössä koira paahtoi täyttä häkää kentän toisestä päästä putkesta pituudelle ja sieltä sitten nurkasta olisi pitänyt hakea itsenäisesti pimeä kulma. Huh. Se oli vielä niin ahdas, että oma juoksulinja olisi ollut parempi oikealta ja olisi voinut sitten jonkun poispäinkäännösviritelmän tehdä, mutta käytännössä oli pakko mennä pituuden vasemmalta (ja juosta KOVAA) ja sieltä vaan törkätä otus hyvässä lykyssä niistämällä sisään. Mä olisin tarvinnut vähän hitaamman koiran tähän harjoitukseen :D Toinen kivatsu paikka oli kanssa puomin jälkeinen elämä miten koira viedään ansaesteen 16 ohi. Siihen vaihtoehtoja oli useampia (mm. pyöräytys, leijeröinti) ja piti vaan omat askeleensa katsoa, ettei lähde monot osoittamaan vahingossakaan ko. esteen suuntaan. Javan taisin vaan vetää vastaisella ja valssi valmiiksi 16 taakse.

Tiistaina herra J pääsi taas tulille, kun päästiin tuuraamaan varsinaisen tehisryhmäntreeneihin ja toistamisen tänä syksynä Jennan silmien alle. Vaikka alun puheissa kovasti alleviivasin, että katotaan noita kontakteja, niin jotenkin se 20 minsaa vaan vierähti taas tekemisen tuoksinassa, että ei ehditty edes kissaa sanoa kontakteja kohti :D No, ensi kerralla sitten! Tämän reenin hauskin osio oli siellä keskivaiheilla, kun koira tulee A:n alta putkesta. Täbällä ja ihan väärään linjaan :D Niimpä se eläin pitää olla törkkäämässä hypylle 13, joten kymmenen metrin etumatkaa ei pysty ottamaan muutenkaan. Sitten piski vetää vastaisella 14 oikealle puolelle, flipin tapainen liikkuva vastakäännös 14, jotta on ajoissa tuuppaamassa saksalaiseen esteelle 15 ja itse alta pois linjaamassa jo 16 putken. HUH!

Siinä oli aika paljon liikkuvia osia mun makuun ja etenkin, kun Java kääntyi ihan supertiukasti viiksikarvat siivekettä nuollen neljältätoista ja askeleenkin myöhästymällä eläimen sai hirmuisen kivasti tekemään 15 väärinpäin. Tosin "minätiedänminätiedän!" oman elämänsä ratamestari Herra J olisi mielellään tehnyt myös 14 väärästä suunnasta (oikeesti se 13 oli lähempänä ja sivumpana putkea, jolloin luonnollinen linja oli takaa), koska sillä nyt vaan oli oma ajatus radan jatkumisesta :D Kun oli tästä selvitty ja iloisesti tuupattu 15 taakse suorittamaan, sieltä piti itse päästä altapois, ettei saksalaisesta tule natsisaksalaista eberlausta ;) Mutta, me tehtiin se, wuhuuuu! Ei ekalla eikä tokalla koko soppaa, mutta saatiimpa valmiiksi. Sen lisäksi tehtiin superhyödyllistä persjättötreeniä radanaikana ja kun vähän kelloteltiin, niin päästiin aika mukaviin aikoihin sylkkäri-persjättö komboilla. Mahtista, Java oli kyllä hieno!


Ettei tässä olisi vielä kaikki, niin perjantaina saatiin sitten äkkilähtötuurauspaikka Etelä-Suomen Shelttien aksakursseille, kun kesärenkaallinen katsoi fiksummaksi jättää päivän reenit välistä ja Heli sitten soitteli nappaiskos pieni reeni. Ni mehän sitten lähdettin suitsaitsukkelaan tuuraamaan koirakkoa, kun Jalmari sanoi, että JOOOOO. Niimpä perjantai-iltanan päästiin tyypittämään putki-irtoamisia ja käännösten ennakointia ohjauksessa. 10-14 oli hauska sauma, jossa päästiin työstämään sekuntin osasia mahdollisimman vähillä askeleilla. Meidän osalta persjättö kybälle, "jenkkikäännöstely" (englanniksi tää olis -ish päätteellä) 11:sta, sylkkäri 12:sta ja sitten kolmetoista onkin helppo tuuppaa takaa ja hifistellä vaikka valssaten ennen 14:sta. Olipas kivaa :)


Sunnuntaina vielä aluevalmennus, puuuuuuh! Ja viikon päästä Korrien tokot, johon pitäisi vähä nyt reenailla taas, että saatais asioita eteenpäin. Ei siis yhtään kiirettä pitele :D

4 kommenttia:

 1. No mutta on kyllä siistiä kun alkaa tajuta termistöstäkin jotain. :D Meilläkin Savun kans tekniikkareenit tänään ja työnalla niistopersjättö (tiedähäntä miten edes kirjoitetaan..) ja saksalaiset.. :)
  Vitsit kun osais jollain kans rustata noita ratapiirroksia tonne blogiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sulla on käytössä PC, netistä pitäisi löytyä Flexitrackin asennuspaketti ihan ilmatteiks. Sillä voi sitten rustailla :) Harmi, kun ei toimi macilla...

   Kyllä se aksan koodikieli sieltä pikkuhiljaa lähtee aukenemaan! Sitku ihmiset vielä muistaa hämätä puhumalla välillä esim. sokkareista ja välillä persjätöistä, niin ei pääse liian helpoksi menemään ;)

   Poista
 2. Ihan normi PC löytyy, mutta guugle ei taho mulle antaa mitään selkeetä linkkiä mistä ladata toi.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiskohan jompikumpi noista http://www.agi.fi/foorumi/index.php?topic=2728.0

   Poista

Kiitos kommentistasi :)