13.4.2013

K-ä-s-i-t-t-ä-m-ä-t-ö-n-t-ä

Huh, mikä kisapäivä! Silloin tällöin kannattanee herätä viikonloppuna 6:30 aksakisojen takia, kun puoleen päivään mennessä meidän tuloslista koostui triplanollasta, SERT-H, SERT-A ja vieläpä sijoituksin 1., 3. ja 4. (viitisenkymmentä koiraa joka kisassa) Ihan huikea fiilis!


Java <3 Kuinka käsittämättömän hieno voi pieni eläin olla?

Tämä on se hetki, kun meidän yli puolen vuoden työ palkitaan. Todellakin kannatti pistää paletti sekaisin (ja tätä on tullut mietittyä kyllä, että olisiko kannattanut sittenkin jatkaa viime kevään nollakonelinjalla) niiden kaikkien hyllyjenkin kustannuksella ja lähteä uudestaan perusasioista liikkeelle rakentamaan itsenäisempää, etenevää agilityä. Työ ei ole mitenkään vielä valmis, vaan se jatkuu, mutta mikä käsittämätön palkinto on tehdä töitä tuollaisen koiran kanssa ja onnistua nyt, kun pelkästään edellisestä kisanollasta alkaa olla jo aikaa sitten syyskuun. Aamulla meillä oli vasta yksi sm-nolla, iltapäivällä saldo oli 4/7, joista tupla (ja voitto) kasassa.

Videoita ei nyt ole, koska halusin keskittyä ihan vaan omaan suoritukseen, enkä säätää kameran kanssa ympärinsä hallia metsästämässä vapaata kuvaajaa. Olisi tietty pitänyt juuri nyt olla, mutta nou kän duuu :) Kaikilla radoila siis tuomaroimassa Martti Salonen ja aamu alkoi hyppärillä. Radan loppupuolella olin sen verran putken jälkeisellä persjätöllä myöhässä, että jouduin ottamaan käyttöön suunitelma B:n ja käytännössä koiralta vauhdit ihan seis hätävalssilla. Tästä tasoituksesta huolimatta 3/43 ja SERT-H (4,39m/s). Marakin kommentoi sertiä ojentaessaan, että taisi alkaa jännittämään :DTokalla agiradalla asiat meni suunnitelmien mukaan taas ihan radan loppupuolelle asti, jossa tuli vallan hämmennys, kun ohjaajan piti olla n. 5 metriä eri paikassa, kuin missä se seisoi suoran putken ulostulossa. Pääasiallinen syypää oli radan takaosassa ollut putki-vino hyppy-pituus-muuri -kombo, jossa pituus syötti ihan suoraan muurin taakse, mikäli ei tehnyt mitään ennen pituutta. Keskityin siis ihan satasella saamaan tämän kuntoon, joten keskittyminen vähän pääsi herpaantumaan sen jälkeisestä elämästä. Kiltti koiraeläin lähti kuitenkin hätäsylkkäriin messiin ja pelasteli sillä nollan, jolla kisan 4. sija (4/49, 3,94 m/s). Aikaa siihen kyllä paloi himmailuun, mutta se nyt on ihan sama tässä vaiheessa, kun nolla tuli.Kolmas baana oli jälleen agirata, jossa oma ajatus oli fokustaa nimenomaan perusohjaamiseen. Mahdollisimman yksinkertaista ohjausta ilman turhia kikkailuja ja teinkin yhden muutoksen rataantutustumisen jälkeen omaan suunnitelmaan (jota ei ikinä pitäisi tehdä ;), jossa turha saksalainen vaihdettiin vaan liikkuvaan pakkovalssiin. Sillä muutoksella täräytettiin sitten pohjille 36,70s, joka siis voittonolla (1/47, 4,41 m/s) ja ensimmäinen SERT-A. Tähän Maran kommentti oli, että eihän se ollut ollenkaan niin vaikeaa! I agree - se oli hauskaa. Nyt siis myös agivaliokello on käynnistetty ensi kevääseen! Vertailukohdaksi saatiin sitten esim. saman radan vääntäneistä makseista voittotuloksen tehnyt Juha & Gaia, jolle hävittiin vain kolme sekkaa ;)


Mun päivä olis ollu jo lähes täydellinen sillä, että näinkin yllättäen skaboissa Javan 1. pentueesta Elmon -pojan! Elmossa oli kyllä niiiiin paljon isukkiansa, kun se tohotti menemään ja siinä välissä piti sitten käydä mammaa halimassa ja pusimassa. Vallan ihana harrastuseläin siitäkin kasvamassa ja erityisen mahtavaa oli kuulla omistajansa Katjan tyytyväisyys kaverin luonteeseen. Syy miksi Jalmari on jalostukseen käytettävissä on juurikin se, että toivon sen jättävän tervettä ja luonteeltaan reipasta shelttilasta.

Sitä paitsi vikalla radalla saatiin shelttien kolmoisvoitto, joten jejjjjj hyvä sheltit! Vielä lopuksi kiitos kaikista tsempauksista ja onnistteluista, joita olemme tänään saaneet :)


7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^ Ei ollut tarkoitus poistaa, mutta koitetaas uudestaan.
   Mie olen sen verran vähän aikaa seurannut teidän blogia, ettei mulla ole selvillä mitä "pistää paletti sekaisin" teidän kohdalla tarkoittaa. Haluaisitko avata? Ilmeisesti se tosiaan on kuitenkin kannattanut - mahtavia tuloksia! Onnea :)

   Poista
  2. Javahan teki nollia kolmosissa viime keväänä oikein liukuhihnalta, mutta kyselemällä ja pelastelemalla. Niimpä päätin vaihtaa hauskempaan agilityyn, jossa rakennetaan koiran estehakuisuus ja itsevarmuus ihan uudestaan, jossa ideaalitilanne se on se, että jos koira ei tiedä mihin mennään - se tekee ratkaisun itse, eikä jää kyselemään. Palattiin siis perusasioihin pala kerrallaan ja esteet ja ohjaukset rakennettiin uusiksi. Ja vaikka tämän vuoden osalta hyllyrivi on pitkä, kisat on olleet tuplasti hauskempia :)

   Poista
 2. Wau! :) Hienoa te! Ihan tässä sanatonna mietin, että miten onnittelisin :D Muuta, kun en keksi, niin aivan huisisti O-N-N-E-A!! :)

  VastaaPoista
 3. Teillähän on mennyt ihan huikeasti! Onnittelut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme onnistuneet jopa yllättämään itsemme :D Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)