6.3.2015

Huippuja juttuja

Onnistuin nappaamaan Elinalle äkkilähtöyksärin, joten keskiviikkoillaksi tehtiin pieni roadtrip Kaarinaan. Seuraksi yksärin jakoon meille lähti Heli & Kick ja Javahan luonnollisesti toivottaa kaikki leidit oikein erityisen lämpimästi tervetulleeksi konttiseuraksi. Tän viikon rata oli oikein mukavan vauhdikas ja sisälti muutamia varsin mielenkiintoisia linjaamishaasteita. Käytettiinkin aluksi tunnista hyvin aikaa radan läpikäymiseen ja eri vaihtoehtojen miettimiseen.

Tuplasylkkäri ei lähtökohtaisesti kuulu omaan repertuaariin, mutta on se vaan myönnettävä, että siinä on kyllä pienin avuin paljon infoa koiralle. Voisihan sitä vaikka joskus treenata vastaisuuden varalle. Toinen mielenkiintoinen kohta oli sitten radan loppupuolen luukutus, jossa koiran pitäisi malttaa lukita este ilman ohjaajan rytmitystä (koska muuten ei ehdi pakkovalssiin). Nalpero lähti lukitsemaan seuraavaa estetttä kiihdyttävästä liikkeestä ja olikin aikamoinen työ saada se huomaamaan, että jotain jäi hei isäntä välistä. Ei auttanut edes, että Elina seisoi tiellä, joka yleensä kyllä shelttiä jarruttaa (tulee elävästi mieleen viime kesän sm:ien karsintaradan putki-irtoaminen....). Sen verran kiire esteille muutenkin, että leluakaan ei aina malttanut ottaa mukaan, vaan mielummin olisi paahtanut häntä tötteröllä vaan sitä aksaa. Tähän voisi kanssa kiinnittää huomiota jatkossa treeneissä.


Hurjan hyvä, tehokas ja hyödyllinen tunti siis taasen! Ne linjat, ne linjat...

Sen lisäksi on toki aina huippujuttu, että jalminit kahdessakin eri osoitteessa kasvavat ja voivat oikein mallikkaasti. Satun Ilo-pentue on jo aukaissut silmät ja siellä opetelaan nyt haukkumaan ja murisemaan. Aika pelottavaa... 2 vk painot poppoolla: 534, 462, 601 ja 650. Outin ja Hipsun helmoissa oleva poikaduo (joka muuten näyttäisi olevan bimerlejä molemmat <3) on myöskin ylittänyt yhden viikon rajapyykin tyylikkäästi. Taistolle ruoka maistuu enemmän kuin hyvin ja siellä on täräytetty puolen kilon lukemat yksi viikkoissynttärien kunniaksi. Pasi tulee lujaa takana reilun 300g lukemilla. Muutaman viikon päästä meinasin kipaista Kotkassa katsomassa pedon alkuja ja kuun lopussa jos tekisi JKL roadtripin myös.

Mv-n, tri-u, mv-u & blm-n (Kuva: Satu Airaksinen) 

Kukkuu!

Pasi <3 (Kuva: Outi Korhonen)

Taisto <3 (Kuva: Outi Korhonen)

2 kommenttia:

 1. Ihanaa, pentukuvia!! Just mietin että mihin pitäisi mennä kovistelemaan että saisi näistä kuvia! :D Täytyy sanoa että nyt kun muumeille on tullut mittaa, iskee Taiston väritys vähän lujempaa. Toki Pasinkin väritys on ihana ja eihän näissä asioissa turkkia katsota! :) Satun pennuista tuo mustanaamio erityisesti kiinnittää huomion. Nyt ei kyllä passaa enempää ihastella pennun kuvia... tässä on kädet täynnä koiria muutenkin. Mutta oih, olen kyllä kateellinen teille jotka pääsette näiden pentusten kanssa touhuamaan! <3 T. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taistosta tulee isona niin päheä hopeinen salama <3

   Shelttipentusten palluttelu on kyllä vaarallista touhua. Kädet on kyllä täynnänsä tuon 5,5v ikilapsenkin kanssa ja just eilen taas muistin, mikä se urosten haittapuoli onkaan, kun sattuu tärppinen Nati -rouva saman katon alle... Arrggh!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)