6.1.2010

Merenranta-asumisen riemujaJava ja Javan kasvunvara-sadeasu :))

Mehän tällä hetkellä ollaan asuinpaikkastatuspyramidin huipulla ja täältä pääsee vaan alaspäin: Asutaan siis Espoossa merenrannassa meidän ihkussa opiskelijaboksissa. Tässä merellisessä ympäristössä on koirallisena omat hyvät ja huonot puolensa.

- Prrrrkeleen kylmää ja kosteeta
- Lunta saadaan maahan asti aina viimeisenä, kun kaikki tulee räntänä
- Tuulisella kelillä tuulee niin, että tukka lähtee päästä
- Pilkkijät jättävät roskakalat jäälle ja Natihan charmanttina pikkukoirana käy piehtaroimassa kala-aromissa heti, kun silmä välttää
- Jäät houkuttelee paikalle myös puolipääkaupunkiseutua: on hiihtäjää, luistelijaa, varjohiihtelijöitä, pilkkijöitä, sunnuntaikävelijöitä etc.
- Uutenavuotena täällä on aikamoinen sotatila, kun paukkuja pitää latoa juuri tuosta jäänreunasta


Nipsterin mielestä talvi on jees

+ Jäiden tullen päästään joka päivä rilluttemaan vapaana ja lääniä on
+ Siellä usein myös törmää koirakavereihin
+ Kesällä päästään uimaan

Plussalistasta tuli vähän lyhyempi, mutta juurikin tähän aikaan vuodesta jäät on aika maksimaalinen plussa. Käydään tosiaan päivittäin kävelemässä tuossa merenlahdella ja kakarat saa riekkua niin paljon, kuin räpylöistä lähtee. Etenkin nyt, kun tuohon ei ole vielä ruvettu tekemään retkiluistelurataa Munkkaan, koska sen jälkeen täällä ei enää olekaan rauhallista. Viimeaikoina on ollu tosi kivoja ulkoiluilmoja, vaikka onkin meinannut vähän pakkasia pidellä. Nuo jäät on onneks ihan vieressä, niin voinut siitä huolimatta lähteä pikkulenkin heittämään, kun heittää hauvoille nutut päälle ja pitää ne liikkeessä.

Nutuista puheenollen, eilen postipoika kantoi koirille uuden Danish Designin toppamanttelin briteistä ja soon jo hyväksi todettu hintaansa nähden (maksoin vissiin 15e postikuluineen, kun yhteen Hurtan talvirotsiin saa nopeesti 40e kulumaaan). Noi riehuu aikapaljon ulkona ja niimpä asujenkin pitää olla hampaankestäviä (siinäkin suhteessa, ettei tule parku, jos puku on palasina :). Pysyy päällä ilman jalkalenkkejä, kestää riehuntaa, pitää veden ja tuulen loitolla, istuu hyvin ja löytyy heijastinta. Alunperin se oli ajateltu Javalle, mutta Natista onkin tullut nyt neiti ja sitä palelee enempi, joten yli -15 keleillä Nippe saa sitten nutun niskaansa. Viime talvena sen pakkaskestävyys oli huomattavasti parempi, joten voipi olla, ettei se ihan kunnon karvaa ole vielä kasvattanut lämmöneristyksenkään kannalta. Ja sitäpaitsi Natia ei haittaa ollenkaan takin pukemiset lenkille lähtiessä - toinen on juttu Jalmarin kanssa. Pitäis ottaa kyllä kuva sen naamasta, kun se kertoo mitä mieltä pieni mies on esim. sademanttelista :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)