13.11.2012

Saattoi tulla tänään lämmin reenatessa

Sari Vähäniitty pisti tänään taas sellaisen keitoksen naamarin eteen päivän tehistreeneissä, että ei ainakaan tarvinnut hallissa palella. Etenkin kun nämä treenit on sen 20minsaa tehointervallia putkeen, niin olo on koiralla ja ohjaajalla aika urheilullinen suorituksen jälkeen. Ja siihen päälle vielä tietty puolen tunnin hölkkäsävytteiset lämpät ja jäähkät.


Kolmosesteen suorituksella ratkaistiin miten meinaa pimeän putkikulman syöttää. Kisatilanteessa mun valinta olis ehdottomasti pakkovalssi kolmoselle ja pakkovalssi vitoselle, vaikka törkeä kiire sinne tuleekin. Mutta treenin vuoksi kokeiltiin siis myös takaakierto-päällejuoksu tyyliin kolmonen ja siitä sitten sylkkäri/poispäinkäännös putkeen. Jalmari oli vähän sitä mieltä, että en taida kyllä yksin mennä, kun kuitennii huijjaat ja lähdet aksailemaan ihan itse sillä välin! Pakkovalssilla ei mitään ongelmaa, mutta tuolla intensiteetillä näköjään pimeät putkikulmat on vielä haastavia ja sain Javaltakin siitä kommenttia, että jumalauta, en mene :D

Siitä sitten kasilla tehtiin taas ratkaisuja sen suhteen mitä tapahtuu pituudella kymppi. Kokeilin molemmat puolet seiskasta ja paremmin siitä kyllä vaan sai etumatkaa spurttiin, kun tuuppasi piskin putkeen ja pinkoi minkä koivista pääsi. Ja hiiiiitusen kiire tuli, voin myöntää. Vaihtoehtoja kepeille siis käytännössä joko takaaleikkaus kybälle, jossa kaarros kyllä joko valahtaa tai tärähtää liian tiukaksi, jolloin koira tulee kepeistä ohi. Tai sitten ehtiä jarruttamaan ennen pituutta ja tekemään valssin pituuden jälkeen. Tai olisihan sitä voinut vastakäännöksen tehdä pituudelle, mutta siinä taas vähän häiriköi sitten koira leikkauksella. Päädyimme siis jarrutus-valssaus -komboon ja oikein kivoja onnistumisia kyllä saatiin, vaikka ei mikään helpoin keppikulma kyllä tällä erää.

Sitten pääsi eläin rallattamaan ihan huolella putkelle 21 asti ja osasinkin jo rataantutustumisessa tämän kohdan bongata haastavaksi eläimelle, vaikka hypyltä 20 on varsin hyvä ja looginen linja vaikeeksi. Se kun olisi helpommin valinnut väärän putken pään ja piti törkätä suorittamaan putkea sillä välin, kun lenkkareista taas sinkosi kipinöitä, jotta ehtii saksalaista vääntämään 23:lle. Olisi voinut pakkovalssillakin tehdä, mutta se pitäisi osata aloittaa jo liikkeessä ja siitä vaan kevyt heitto esteen yli ilman oman liikkeen loppumista. Sen jälkeen ei sitten mitään muuta kuin urku auki ja hallelujaa. Hiki otsalle ja sillä tavalla.

Vaikkei nyt ihan meidän päivä tänään, vaan pieniä kauneusvirheitä etenkin putkella, mutta silti erittäin hyvä reeni. Pääsi juoksemaan ja tekemään ihan tosissaan. Tietääpähän mitä mennä sitten keskenään taas harjoittelemaan hallin kätköihin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)