2.11.2012

Yhdentoista verran

Heidi Cardiwe's blogista tuuppasi haastaen. Tässä siis sitä itseään:

1. Miksi päädyit hankkimaan koirasi sieltä mistä sen hankit?

Snii tuli meille vähän vahingossa. Olin laitellut tiedusteluja tulevista shelttipentueista ympäriinsä ja yhdestä sitten vastattiin sen lisäksi, että hänellä ollisi mahdollisesti yksi reilun vuoden ikäinen kotia etsivä. Alkuun ajateltiin, että eikäkö ihan vaan pentua, mutta lähdettiin kuitenkin "rotuun (ja tietty kasvattajaan) tutustuman", kun Kaiukselle ei sheltti sanonut yhtään mitään. Niinhän siinä sitten kävi, että koira kainalossa lähdettiin kotia kohti, kun Snipperton hurmasi meidät molemmat ja piti selvittää sopeutuuko se kerrostaloelämään omakotitalosta. Tässä kävi siis ihan klassiset, että "katsomaan vaan" :D

Herra J ei välttämättä ollut ihan niin yksioikoinen tarina, kun voisi kuvitella. Vaikka se oli Nipin kakara ja upeanvärinen, tiesin jo tässä vaiheessa etsiväni järkisyillä oikeanluonteista pentua. Niimpä rampattiin Sarin luona viikottain "Enska-Penskaa" ja Nipiä paijjaamassa ja lopulta me ei voitu muutakun hakea Jalmarikin kotiin. Se nyt vaan oli juuri oikeanlainen kakara; aktiivinen, reipas, omatoiminen. 

2. Oletko katunut hankkimaasi koiraa/rotua? Miksi?

Ei ole kyllä tullut moisia ajatuksia mieleen :) Molemmat koirat on ihan mahtavia persoonia ja niiden kautta olen myöskin tutustunut kymmeniin ja kymmeniin uusiin mahtaviin ihmisiin. 

3. Mikä on turhin kouluttamasi asia koirallesi? Entä hyödyllisin/tärkein?

Nati osaa tehdä aaltoja. Aika turhaa ;) Hyödyllisin on ehkä yleiset käytöstavat, että jos komentokeskuksestä käskyjä tulee, niin olisi suotavaa niiden mukaan toimia. Mikään natsikuri meillä ei tosiaan ole ja saavatkin elellä vähän "pellossa", mutta tarpeen mukaan pitää osata käyttäytyä.

4. Millaisena näet elämäsi koiranomistajana 5 vuoden päästä?

Tuskin mitään kovin mullistavia uutuuksia. Muonavahvuuteen on silloin toivottavasti liittynyt kolmas koira ja itse olen taas hurjasti viisaampi koiran koulutuksessa ja sielunelämässä.

5. Turhin koiriin liittyvä ostoksesi? Entä hyödyllisin?

Turhaa meillä taitaa olla nurkat pullollaan. Pitäähän BusterCube löytyä myös limen värisenä ;) Ja hyödyllisin on ehkä toi Furminator, joka pelastaa karvanlähtöaikaan aika monta imurointikeikkaa.

6. Koirasi tekemä tuhotyö, jota et ikinä unohda?

Meillä on kovin vähän tehty mitään tuhmaa. Mutta ehkä kirkkaimpana muistona on Jalmarin tuunaamat aurinkolasit, jotka oli ihan pitänyt kassista kaivaa ja linssit pureskella. Mitäs läksitte niin.

7. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana?

Vaikka näinkin lyhyessä ajassa ollaan saavutettu aika paljon ja on ruusuketta ties minkälaista kannettu kotiin, en koe, että nämä hetket palkintopallilla olisi parhaimpia. Olihan se hieno fiilis pokata voittonollalla ensimmäinen hyppyserti, mutta vielä upeampi fiilis on silloin, kun koira toimii kuin ajatus. Ne on niitä hetkiä, kun koira ei tarvitsisi edes mitään palkkaa, koska se palkkaantuu jo pelkästä minun kanssa tekemisen ilosta. Näitä hetkiä onneksi koiranomistajan elämässä tuppaa tulemaan treenikentillä ja niiden ulkopuolella ja jokaikinen kerta mun sydän sulaa. 

8. Onko mahdollisesti seuraava koirasi samaa rotua kuin nykyinen? Miksi/miksi ei?

Sheltti tulee varmaan aina olemaan talossa. Sen löytyminen voi vaan olla aika haastavaa, kun omat kriteerit on tässä vuosien varrella tiukentuneet aikalailla ja vain pieni osa tehdyistä pentueista lähtökohtaisesti miellyttä, joten voikin olla, että pieni harha-askel on mahdollinen seuraavan koiran kohdalla. 

9. Milloin sait ensimmäisen koirasi? 

Vuonna '93 taloon tepsutteli japsineiti Minni ja sillä tiellä ollaan :)

10. Omistaako koirasi jonkin mittatilauksena tehdyn / käsintehdyn tarvikkeen?

Molemmilla on käsityönä tehdyt nahkapannat, jotka vaan on niin päheet.

11. Koiraharrastuslaji, jota et ole kokeillut, mutta haluaisit?

PK-puolen lajit on korkkaamatta, joten pitäisi päåästä tutustumaan :)

Mäpäs en haasta ketään, vaan kaikki! Hah! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)