10.2.2013

Possu-Jalmarin kanssa kisaamassa

Johan oli kisapäivä :D Koira oli niin törkysen täynnä energiaa ja se kyllä pulppusi ihan joka solusta. Ja näkyi sitten radallakin. Mutta vaikka tuloslista meidän osalta oli tällä erää varsin kirjainpainotteinen, se ei välttämättä ole koko totuus. Nämähän oli ekat kisat, jossa mennään juoksu-A:lla, joten on varsin luonnollista, että oppirahoja joutuu makselemaan uuden opettelussa.

Eka baana oli hyppäri. Ja siinä herra J teki todella kummallisen keppivirheen, kun aloitti ekan kepin oikealta puolelta, vaikka kuinka koitin pitää kädet alhaalla ja en häiriköi ollenkaan. Ja sain vielä radanlaidaltakin vahvistuksen, että en edes ollut lähellä blokkkaamassa ekaa väliä ollenkaan ja silti se jostain syystä puski väärinpäin kepeille. No, siinä vitosessa meni sit sen verran rytmi sekaisin, että ohjaaminen oli löysää ja otettiin vielä yksi hyppy väärinpäin.

Toka rata oli sitten agirata samalla keppikulmalla (135 asetta), mutta suoraan A:lta. Sehän olikin varsin jännittävää tässä vaiheessa, kun jo kerran ryssitty keppialoitus ja vielä täysiä juosten A:lta. Mutta yllättävää kyllä asiassa ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Nyt ongelma oli keppien lopussa, kun siellä piti jyrkästi leikkaa ja jostain syystä tänään ei sitä sitten kestetty ollenkaan. Ja sitten se vesseli vielä ryösti puomin kontaktilta.

Tästä oli hienoa lähteä sitten vielä illan viimeiselle kuutamobaanalle sillä asenteella, että puomin kontaktia ei ryysitä. Hieno nolla oli alla ja edessä oleva putki oli täpinä-Jalmarille ihan liikaa ja sieltähän se sitten loikkasi hieeeeenosti. Niimpä koira kainaloon ja samantien ulos. Kyllä oli Jalmarin naama hämmenntystä täynnä ja varmasti tämä pikkuvinkki äärimmäisen hyvä muistutus, että ei näin. Kävin sitten vielä lämppä-puomilla tekemässä muutaman onnistuneen pysäytyksen, niin sain palkattua sen halutun suoritustavan myös.

Näistä virheistä on hyvä miettiä sitten treenilistalle jatkoa ennen seuraavia kisoja. Varmaan hiotaan nyt muutamia juttuja kuntoon ja palataan kisaradoille taas maaliskuussa. Kuuden tunnin kisapäivät kolmen hyllyn takia nyt on vaan liikaa mun viikonloppuun, jossa tunteja ei oo lähtökohtaisesti muutenkaan liikaa :) Positiivista oli se, että juoksu-A:t toimi, vaikka noin vaihtelevista kulmista ei oo sitä tehtykkään. Ja lähtökäytös oli tällä erää varsin jees. Koira oli nopea,  ei kieltoja ja menohaluja vaikka muille jakaa. Ja mä sain napattua sen possukan kainaloon kontaktin loikkimisesta, jes! Miinuspuolelle sitten toi keppihässäkkä (lisätään häiriötä), puomin kontaktit. Tästä on siis taas hyvä jatkaa.

Ja mikä parasta, Jalmarin reisi näyttää toimivan ihan kuten ennenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)