17.2.2013

Jalmari menee juNppaan

Sunnuntai-iltapäivä menikin sitten Leena Piiran luennolla koiran rakenteesta, liikkeestä ja kivusta. Tein ehkä triljoona sivua muistiinpanoja, mutta varmasti hyödyllisin anti oli demokoirien tarkastelu asiantuntijan ohjeiden mukaan. Siellä sitä sitten tuijoteltiin silmä tarkkana pysähtymistä, seisomista, istumista, maahanmenoa, seisomaan nousua ja kaikkia askellajeja. Ja mikä parasta, mallikappaleeksi ei oltu tuotu vaan niitä "kaikki on niin priimaa, että suorastaan vinkuu" -malleja, vaan polvinivelrikkoisesta lähtien päästiin ihan käytännön tasolta näkemään miten se näkyy ulospäin, kun koira kompensoi kipeitä/jumisia paikkoja.

Olisi mulla tänään ollut aluevalkutkin, mutta tein nyt ratkaisun mennä ennemmin tuonne. Noita luentoja kun ei ihan joka kuukausi järjestetä kuitenkaan ja aluevalkut kyllä on. Ja ihan hyvä näin. Kummasti sitä taas ihan uusin silmiin koiriaan tuolla iltapäivän metsälenkillä tuijotteli :D Katsotaan ehdinkö jossain vaiheessa nuo muistiinpanotkin tänne talteen referoimaan. Mutta ehkä tärkein takeaway oli taas se, että riittävä, monipuolinen ja vaihteleva arkiliikunta on kaikkein paras lihashuolto ja ennaltaehkäisy.

Tämä viikko onkin elelty varsin tuli hännän alla. Jalmari on pitänyt hyvin ansaittua viikon aksatonta ja siinä samalla olen sitten itsekin ehtinyt tehdä yhtä sun toista. Tiistai-illaksi olin lupautunut kouluttamaan ja tällä kertaa sainkin näppeihini kisaavien maksien ryhmän. Olipas hauskaa vaihteeksi niiden silmistä miettiä juttuja, kun laukka on lähtökohtaisesti aika paljon pidempi. Kasailin radan ajatuksella valssit/takaaleikkaukset ja siihen vielä mausteeksi muutama kisoissa käytetty tuomarien kikkakolmonen.  Ja hyvin näytti oppi menevän jakoon taitaville koirakoille :)

Niinjoo,  ja Jalmari pääsee ensi kuussa dobo-kurssille! Thihihi, laitan sille jotkut törkeät trikoot päälle, ni se o sitku Hieno Åhlgren konsanaan harmaa turkki viuhuen ;) Siellä on vielä Javan suuri suosikki Neiti Pesänen reisineen jumppaamassa, niin voipi olla, kun silmä välttää siellä se on Pesästä auttamassa herrasmiehenä. Odotamme siis mielenkiinnolla!

Ja lisätietoja tarjoilee Frouva Snii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)