1.3.2013

No, ollaan me jotain reenattukin

Jaana oli taas pistänyt parastaan ja tällä kertaa kehitellyt reeneihin hauskan putkihässäkän. Kyllä siinä rataa rakentaessa pienet hihihi:t pääsi itse, jos kultakin "Ai vielä putki?!". Hauskoja jippoja tässä baanassa kaikenkaikkiaan ja etenkin tuollaisen nopean koiran kanssa yksikin väärä ryntäily ja juoksentelu pelastamaan hyllyttää loppuradan, kun sinne ei vaan sitten enää ehdikkään. Tässä siis päästiin juoksemaan ja samaan aikaan vahvistamaan koiran irtoamista ja esteenlukua (aka putki-puomi -erottelua).

Vastaava radan alku on tainnut olla jossain Jyväskylän kisoissa tyyliin Huittisen käsialaa, joten olikin hauska päästä sitten testaamaan vastaavaa ihan käytännössäkin. Mä olin ihan hämmästynyt miten tyylikästä jälkeä Herra Jalmari sai radalla aikaiseksi! Muutamaan otteeseen rynnin päälle kontaktierotteluissa, niin putkeenhan se eläin sujahti, mut jos jäin hitusen taakse ja annoin sen käskyllä valita esteen, ni tadaah! 

10-11 oli paha, kun käytännössä koira piti saada puomin väärältä puolelta käskytettyä toiseen putkeen ja Jalmarsson tykkäsi ampua kuin tykin suusta suorasta putkesta lenkittämään toisen putken suun ohi. Sai aika tiukasti kutsua "JAVA" niin, että halli varmaan soi, että saatiin fokus käännettyä ajoissa kohti vieressä olevaa putkea. Saatiimpas onnistumaan, yayy!

Loppuun otettiin vielä irtomistreenin kannalta tuota kuviota 1-4 ja sillä asetelmalla, että lähdin liikkeelle puomin päästä. Ei olis vielä syksyllä tuota tehty, mut voi vitsi miten hieno fiilis, kun homma toimii. Pelkästään rytmittämällä se toimii noinkin kaukaa ohjaten, eikä yhtään pukkaa soijaa itselle. Sitä tavoitetta kohti siis jatkossakin :)


Tiistaina päästiin sitten Linnailemaan, osa 2. Hyvään saumaan sattui meille tuurausvuoro huipputehikseen, kun päästiin jatkamaan viime viikon takaaleikkaussettiä käytännössä siitä mihin satuttiin jäämään. Alkuun siis viime kerran viimeisen treenin hiontaa ja siitä sitten jatkettiin pykälää vaativammaksi. Ja sitähän se kyllä on, ku viiden metrin väleihin pitää takaaleikkauksia runnoa. Tekemistä siinä kyllä oli, mut huhhuh mikä huikea fiuwis, että me tehtiin kasille asti ne putkeen ne takaaleikkaukset! Sen verran toispuoleinen tuppaa ohjaaja olemaan, että vasemmalla ohjatessa koira meinasi tehdä lukitusvirheitä, joten treenilistalle siis erityisesti nämä. Muutenkin pitää takaaleikkauksen dynamiikkaa miettiä ihan huolella yksittäisellä esteellä mikä on etäisyys, kulma, lukitus jne.

Laitetaan siis hattuun Teemun teesit kuinka asioita tehdään aksaradalla:
  1. Ohjaajan tehtävä on kertoa koiralle seuraava este
  2. Koiran tehtävä on lukita este
  3. Ohjaajan tehtävä on ennakoinnilla kertoa sitä seuraava este
  4. Koiran tehtävä on lähteä ennakointiin, kun edellinen tehtävä valmis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)