9.3.2013

Keltaista mollukkaa havaittu

Huikean hienoa, iso A ja viikonloppu! Heti kärkeen siis hauvojen lauantairevittelyä Porvoosta Helin lauman kera. Hieman paybackiä siis tästä viikosta, kun olen puoliskon työmatkan takia karvanaamojen yh ja jonkinverran sattunut sitten iltamenoja tälle viikolle, joten koirilla on ollut kovin tylsää. Ei ollut sitten tänään ja nyt ne nukkuvat hyvin onnellisena jaloissa sohvan toisessa päässä.

Tehtävä: Kuinka monta koiraa merlemyrskyssä?

Snipi hämmentämässä malinoispakkaa kanssa
Nakki-sprintti!

Kiki ihan kauhusta kankea, kun sai Jalmarilta sinistä silmää

Leidit lähti kertomaan varikselle, että pelto on varattu

Sillä välin Java tuli raportoimaan mammalle

Perjantai-iltana kävin kuuntelemassa aksaliiton ja HSKH:n yhteisproggisluentoja aiheista koiran biomekaniikka ja suorituksen optimointi. Mustahan on siis tullut ihan rakennefriikki sitä mukaa, kun olen enemmän opiskellut shelttiä rotuna ja aksaa lajina. Alkaa siis hahmottua itselle miltä oikeanlainen sheltti näyttää ja mistä osista se koostuu, jotta se säilyisi pienenä kauniina sulavaliikkeisenä paimenkoirana. Samaan hengenveton opiskelen mielelläni enempi koiran rakenteen toimintaa, koska sattuu kiinnostamaan noinkin vaativan lajin kuin aksan harrastajana.

Tänään lenkillä sain sitten napattua omistakin kuvat tähän väliin, kun Helin sain narun päähän. Toki ovat ihan au naturel, kun sattui repusta näyttelyhihna löytymään (oikein hienosti Javan kaulurikin ihan miten sattuu ja muutenkin herra vähän lönköttää), mutta näkeehän niistä kuitenkin ajatuksen: Jalmarin erittäin pätevät etukulmaukset ja Snipin hienot takakulmaukset. Mitä enemmän mää tuota Natin kuvaa kattelen, niin sitä enemmän sille kyllä sen yhden pentueen haluaisin tehdä. Pieneksi nartuksi sillä on kiva luusto, hyvät mittasuhteet ja hyvä pää. Kassellaan syssymmällä siis... ;)

Jalmari 3,5vSnii 5,5v <3
Joku aika sitten sain kans kivoja uutimia Jalmarin viimeisimmän morsion statuksesta. Rtg:ssä oli varmoja ruotoja ainakin neljä ja sen lisäksi "jotain", mistä ei nyt ottanut selvää, joten vähintään neljää Jalminia odottelemme siis syntyväksi ensi viikonlopulla. Paljon peukkuja siis sinne suuntaan! Toivottavasti viikon päästä on toinen erä maailmassa jälkikasvua turvallisesti :)

Treenipuolella onkin ollut vaan lähinnä pientä kotitreeniä keppien aloitusvälin hakuun ja 2on2off -käskylle. Ojankoon kun ei tälläisellä 8-16 duunarilla vaan ole mitään asiaa, kun kuukaudessa siellä on kolme neljästä viikonlopustakin varattu tapahtumille. Parit aamutreenit sentään ehditty vetäistä, joissa teemana vaan irtoaminen ja estehakuisuuden viilaus. Ja onhan toi otus kyllä parantanut ihan huikeasti noillakin osa-alueilla. Treeninä oli ihan yksinkertainen kasi-kuvio kentän leveydeltä, jossa toisessa päässä mutkaputki vauhdin luomiseksi ja tehtävänä mahdollisimman vähän liikkumatta kentän puolesta välistä ohjata kolmen hypyn kaari toisella kenttäpuoliskolla.

Mut aamutreenit on kyl tosi jees näin talven kääntyessä kevääksi. Jäähkälenkin voi tehdä jo auringonpaisteessa ja lataa siinä omatkin akut paljon paremmin, kuin kahvia juoden. Ja sit se on superjees jättää kotiin kaksi hyvin tyytyväistä koiraa nukkumaan, kun itse suuntaa kohti duunia tai vaihtoehtoisesti jää etäpäivä tekemään, niin ei karvasihteeritkään sitten häiriköi. Ainut vaan, että ei kovin monena aamuna kyllä viikossa ihan noin aikaisin herätä, kuin mitä aamutreenit matkoineen ja lämmittelyineen ja jäähdyttelyineen vaatii :D

Aamutreenitunnelmia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)