4.8.2015

Loma. Mikä hieno ajanjakso elämässä.

Paitsi, kun se on paketoitu, niin yks iso byää :D Arki on siis koittanut jo varsin kovalla kädellä ja sitä on saanut käydä nautiskelemassa ns. aikuisten päivähoidossa eli duunissa ihan itse. Perheemme toisen kaksijalkaisen loma tosin jatkuu vielä viikon, joten koirakkeillakin on viihdytystä näin päiväsaikaan tarjolla.Kova on muuten niidenkin arki taas loman jälkeen muuten. Siellä ne on lomasta kolme viikkoa juosseet räkä poskella saaressa ja hihnoja ovat joutuneet kesän aikana käyttämään ehkä vähemmän kuin yhden käden sormia löytyy. Pentu on ollut ihan pellossa, Nalpero on ollut ihan pellossa, Nippi on muuten vaan sekaisin. Mua ihan mietitytti, että mitä pikkukoira taas tuumaa sivistyksestä, kun ympärillä voi havaita muutakin kuin sorsia, mutta pakko se on todeta järkevän koiran olevan helppo kasvatettava.


Se mikä on myös vallan fantastista on lauman hitsaantuminen kesän aikana! Nati on vähän leikittänyt pentua ekoina kuukausina, Java ei juurikaaan, mutta kesäloman aikana näköjään pikku turkishippa alkaa maistua kaikille <3 Video on tosi pimeä, koska päästin noi otukset vaan anoppilassa vieraillessa nopeasti joskus yhdentoista pintaan iltapisulle, mut niillä olikin ihan muut jutut mielessä.Ampaisin laumani kanssa viimeisen lomapäivän iltapäiväsateen kunniaksi Jumboon tepastelemaan pennun kanssa, ku ei ole tullut sitä moisissa paikoissa käytettyä ollenkaan. Eipä näyttänyt penneliä haittaavan, kun häntä tötteröllä se tepasteli parkkihallit, eläinkaupat, ruuhkaiset piazzat. Ei haitannut ohittavat lastenvaunut, pyörätuolit, rollaattorit. Juoksevat lapset, kuulutukset, liukuovet. Soon kyllä hauska miniturkis.

Jotta päivä ei olisi ihan naperon päivä, suuntasimme vielä Klaukkalan Kuonomäkeen senioripäivään. Nipi kun on sellainen ihan virallisesti, joka itsessään on kyllä aikamoisen humoröösiä :'¨D Seniorit saivat parin kilon pussillisen Golden Eaglen seniorievästä poseerauskuvan kera ja kyllähän Nipi tietää miten vakavaluontoinen asia ruuan kanssa poseeraus. Lähtee nimittäin aika luonnostaan. Mutta kovin kiva idea lemmikkiliikkeeltä muistaa näitä "vanhoja" (toki 8-vee sheltti nyt on lähinnä vaan keski-ikäinen).


Yleisen häröilyn lisäksi olemme myös aktivoituneet taas pentutreffienkin kanssa. Iona on päässyt kirmaamaan useasti velipoika Touhon kanssa ja sen lisäksi isommissakin laumoissa. Se on kyllä vaan niin parasta liikuntaa ja elämän opettelua pienelle pennulle, kun saa vapaana leikkiä erilaisten pentujen kanssa. Erityisesti olen koittanut blandata aina mukaan shelttien lisäksi muunkin rotuisia, koska shelttihän toki tuumaa näiden olevan ihan parasta puuhaa, mutta opettaa enemmän koiranlukua ja koiran puhumista myös niiden "omituisten otusten" kanssa paininta. Iona leikkii kyllä tosi nätisti ja erityisen hauskaa sen mielestä on ajoittainen juoksuralli.
Javan kanssa on muutaman kerran käyty kentällä ja pentu on tehnyt kolme kertaa putken. Ei siis mitään hirveää treenirynnistystä ole nykäisty heti kärkeen, mutta toivottavasti piakkoin selviää tulevan kauden treenisuunnitelmat, että missä porukassa tehdään ja mitä. Toivon mukaan siis kivaa tiedossa enivei :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)