31.8.2015

Reenarit työssään

Nalpe pääsi tuuraamaan Niinulle viime viikolla ja sehän kävi otukselle vallan mainiosti. Ohjaajalle meinasi vaan tulla aika iso soija juoksennellessa, kun hallissa oli aidosti kuuma. Luulisi, että tuossa tukkamäärässä koirallakin voisi olla kuuma, mutta eipä se otus ainakaan valittanut. Päinvastoin :D Tuurausvuoron lisäksi saimme kaupanpäälliseksi vielä videoserviisin, yllättäen ja pyytämättä kuin faksi Jäätteenmäelle konsanaan. Elisa oli pätkiä napannut videolle, joten tässäpä todistusaineistoa:


Erityisesti mieltä lämmitti otuksen valtavan hieno valssikäännös kympille, rytmittämällä tehty putki-puomierottelu ja vieläpä loppusuoran takaaleikkaus. On se hieno.

Sen lisäksi viime viikon maanantaina oli Nalpen triathlonpäivä. Lajit oli tosin tavallisuudesta poiketen 1,5h uinti, aksatreenit ja jäähkälenkki. Ihan ääneen menin pohtimaan, että mitenhän se jaksaa uinnin jälkeen aksata ja olisin voinut toki olla ihan hiljaa. Yllättäen, aksaa jaksaa. Sarin kanssa tehtiin irtoamistreeniä ja nini intopiukeana otus irtoili, että ei olisi mitään namejakaan muistanut matkalla ottaa, kun esteet oli paljon hauskempia.

Pentuapinan reenikalenteriin on uutuutena sisältynyt näytelmätreeni. Luonnollisesti Ionan jäätävä näytelmäura alkaa oikeanlaisesta blinghihnasta - ofkooooors. Ei, se ei ole näytelmäkoira (jokunen tuomari saattaa jopa ahdistua näkemästään, kun neitikoira on lähempänä 40 cm kuin 35cm) ja sen ihmishahmo on vielä vähemmän näytelmäihminen (alkaa jo siitä, että ehän minä ikinä muista KUUKAUTTA ennen mihinkään ilmoittautua - miten voi tietää mitä on tapahtumassa kuukausi eteenpäin viikonloppuna, kun nyttenkään ei juuri muusta tiedä kuin seuraavanakin viikonloppuna on aina kiire?). Mutta pitäähän se H käydä hakemassa tyylillä ja kyllähän noille kaikille muutama näytelmätulos on haettava. Yhteen pentunäytelmäänkin se voisi mennä kekkuloimaan, jos muistais sen johonkin ilmoittaa ja jos tuo merleväri ehtisi puhdistua (ei viitsisi maksaa omaisuutta siitä, että joku toteaa saman asian, jonka ihan itsekin näen, että vaiheessa on tukanvaihto).

Tarviiko näin hienoon hihnaan koiraa kiinnittääkään, eikös pelkästään tällä jo H irtoa?
Sen lisäksi pennun kanssa on naksuteltu taas epämääräistä temppusikermää. Tajusin muuten senkin, että olen todella laiska nimeämään mitään temppuja, joten siihen voisi ehkä pikkasen panostaa. Saisi jotain valmiiksi asti. Nythän se hössöttää tehdä vähän kaikkea ja se on jeeeeee. Tein myös terävän havainnon, että tällä hetkellä se pyörii takaperin asioiden ympäri huomattavasti luonnollisemmin vastapäivään, joten olisi ehkä syytä vahvistaa se toinenkin suunta nyt. Enivei, sen takajalkakoordinaatio on ihan huikea ja olenkin aikamoisen varma, että sillä on kohtalaisen pätevä käsitys missä koipeliinit milloinkin ovat. Sen lisäksi aloitin vihdoin naksuttelemaan myös seuraamista. Ipanahan on ilmoitettu seuran pentutokokurssille, mutta katsotaan mahtuuko pässikkä mukaan.

Soon kuulkaas aika söpöisä koipelo!

Eilen käytiin Touho -velipojan kanssa rallattelemassa Ojangossa ja sen jälkeen kakarat pääsivät tekemään elämänsä ekat hyppytekniikat. Varovaistenkin suositusten mukaan puolivuotiaana on ihan ok aloittaa hyppytekniikka n. kerran kuuussa muutamalla toistolla, joten kakaruusit pääsivät kirmaamaan perussarjaa. Näyttää oikein hyvälle tuo neitikoiran tekeminen, joten kovinkaan huolissani en sen tulevaisuuden hyppytekniikkaskillsien kehittymisestä ole. Lopuksi tehtiin vielä pari suoraa putkea ja naspinen oli oikein iloinen.


Myös treenirutiineja on apinaiselle opetettu siinä sivussa


Snii on jahdannut palloja, keppejä ja vesileluja. Hän on oikein onnellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)