27.8.2015

Päivän haastemenu

Saimme haasteen Sonialta Sulon ja Stellan elämää -blogista. Kiitos ja anteeksi, piuhat ovat pitkät ja saimme vasta nyt aikaiseksi tämänkin :D

Säännöt:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille. 


1. Millainen oli ensikosketuksesi koiriin ja koirien kanssa harrastamiseen?

Luna demonstroi tässä nyt Minniä :)
Aikana ennen ajanlaskun alkua, vuonna -93 taloon tupsutteli pitkällisen kinuamisen tuloksena japaninpystykorva Minni. Minni oli varsin haastava pystykorvaneitokainen, jolla oli omia mielipiteitä pystykorvamaisen riittävästi ja sen lisäksi vielä jännitti monet asiat ympäröivässä maailmassa. Tästä oikeastaan alkoi oma kipinä koirankoulutukseen: miten koira oppii, mikä niitä motivoi, mitä siellä pään sisällä liikkuu ja miten sitä muutetaan. Samalla tiellä ollaan yhä: minulle kouluttaminen ei ole vain teknistä suorittamista, vaan myös koirankoulutuksen ja koiranlukemisen lisäämistä hihnan toisessa päässä.  Varsinaisesti koiraharrastus itsessään alkoi sitten Natin myötä ja viimeistään Nalperon päättäessä tomerasti tulla meille asumaan "väärästä sukupuolesta" huolimatta, vei tuo aksa ihan mennessään.

2. Mikä on mielestäsi koiraharrastamisessa parasta ja mistä siinä et luopuisi mistään hinnasta?

Yhteys koiran kanssa on absoluuttisen hienointa. Tässä Java on kyllä ollut ihan huikea ja opettanut mulle niin paljon koiran sielunelämää, etä tuskin toista tuollaista koiraa tulen ikinä saamaan. Sen tapa tehdä töitä yhdessä on vaan niin aitoa ilman mitään nöyristelyä, mielistelyä, tekemistä sen takia kun käsketään, vaan yksinkertaisesti sen takia, että yhdessä tekeminen on fantastillista.

3. Jos koiria ei olisi olemassa, mihin käyttäisit vapaa-aikasi, joka nyt kuluu koirien kanssa?

Matkustaisin paaaaaaaaaaaaaljon enemmän! Kai sitä urheilisi, näkisi kavereita ja siivoaisi kotona :D

4. Mikä on ollut tähänastisista hetkistä haasteellisin koiriesi kanssa ja miten selvisit siitä?

Päätös Ionasta. Ihan vielä ei ollut pentua taloon ajatellut, vaikka pohdintaprosessi oli käynnistetty ja sitten menin katsomaan noita viisiviikkoisia, kuten kaikkia Javan mukuloita olen käynyt katsomassa henkilökohtaisesti. Jo silloin mä sanoin heti, että nyt on makee merle ja vitsailin, että eihän meille voi narttua tulla. Seitsemän viikkoisena se oli vielä upeampi ja nyt jo harmittelin, että harmikun on väärää sukupuolta. 8,5 viikkoisena halusin vielä kerran mennä katsomaan, että olenko päässäni nyt tehnyt siitä niin upean sen takia, etten voi sitä saada vai onko se oikeesti juuri se mitä olen tilauslistaan kirjoittanut: isänsä kopio isommalla moottorilla. Niimpä kymmeneltä illalla maanantai-iltana tein päätöksen Kotkassa, että tätä pentua en vaan voi laskea käsistäni ja nyt on pakko luottaa tunteeseen. Vaikka tällä ratkaisulla yllättäen aiheutin näköjään mielipahaa muille ihmisille, en ole katunut tippaakaan naspisen pyörremyrskyilyä meidän kotona.

5. Jos pystyisit antamaan itsellesi ohjeen tai vinkin menneisyyteen ennen ensimmäisen koirasi hankintaa, mikä se olisi ja miksi antaisit juuri sen ohjeen/vinkin?

Nipi oli ensimmäinen varsinaisesti oma koira ja sekin tuli tunteella: pentua haluttiin ja rotuun mentiin tutustumaan, kun vuotias Nati oli omaa kotia etsimässä. Sen sijaan, että olisin nimenomaan pitäytynyt ajatuksella haluta pennun välttämättä, halusin teh koiran. Ja sitähän Nipsterissä on yllinkyllin <3 Tälläkin taustalla siis mun vinkki vaan on se, että tärkeintä koiranhankinnassa ei ole ne ulkoiset speksit (ikä, turkinväri, sukupuoli) vaan se oikea match, luonne ja terveys.

6. Mikä sai sinut kirjoittamaan blogia koirien kanssa harrastamisesta?

Kolmekin syytä löytyy näin nopeasti:

 • koirat on jotenkin niin huikeita omanlaisia persoonallisuuksia, että tietyllä tapaa sitä niiden riemua haluaa jakaa laajemmallekin yleisölle
 • blogi on helppo (treeni)päiväkirja.  
 • monia ihmisiä kiinnosti mitä meille kuuluu, joten iisimpää tsekkaa yleisjorinat blogista

7. Mikä on blogin kirjoittamisessa mielestäsi parasta?

Ihan ehdottomasti kaikki ne huiput tyypit, jotka ovat kisoissa ym. tullet juttusille, että ovat blogin lukijoita ja kuinka meidän tyhmät jutut on naurattaneet sielläkin osoitteessa. Miten paljon teitä onkaan ollut, ihan huimaa! Etenkin siihen nähden, että meidän arki ei kyllä itsessään ole mitään normaalikoiranomistajan arjesta poikkeavaa, eikä tuloksiltakaan olla mitään tähtiryhmää :D

8. Mikä hieno hetki koiriesi kanssa harrastamisen parissa tulee juuri nyt ensimmäisenä mieleesi?

Tän vuoden karsintojen sunnuntain kaks vikaa rataa. Eivät olleet virheettömiä, mutta se fiilis oli niin täydellisen oikea. Ratojen jälkeen käveltiin Javan kanssa keskenämme pururadalla ja todettiin, et vitsi me ollaan kova pari. Mua ei harmittanut virheet ollenkaan, koska koin saaneeni jotain paljon isompaa ja suurempaa kuin nollaradan. Ja minkälaisten lupauksen tulevasta ja potentiaalista koiruus paukautti tiskiin, jos parin sekuntin ohjaajanradanunohduslenkistä huolimatta rata olisi ollut 30 pisteen veto.

9. On vuosi 2020, mitä toivot ehtineesi tähän vuoteen mennessä koiriesi kanssa?

Happy dog?
Tähän kai pitäisi vastata, että maajoukkueessa ja maailmanmestari ja universumin kovin. Mutta silti koen tärkeimpänä, että myös 2020 minun ykköstavoite on "happy dog". Meillä otukset eivät ole harrastusvälineitä, eivätkä sellaiseksi saa tullakaan, vaan meillä asuu ensisijaisesti onnellisia koiria. Ne harrastavat sitä mitä parhaimmaksi näkevät ja kokevat, eikä agility ole itseisarvo. Ja toki toivon siihen mennessä olevani taas taitavampi koirankouluttaja ja ymmärtäväni omiakin otuksia paremmin.

10. Mikä on lempi mottosi koiraharrastuksen parissa?

Ei se päämäärä, vaan matka.

11. Laita loppuun kuva, josta välittyy jokin tunne koiraharrastamisessa!


Koirakuvat.fi, julkaistu luvalla
Oman ohjausvirheen takia meni tuosta esteestä ohi niin, että heilahti, mutta se ei himmentänyt ollenkaan sitä fiilistä maalissa, kun tiesin muuten meidän tehneen yhden parhaan radan ikinä. Nalpe <3


Haastan kaikki! 

Ohjeiden seuraaminen on minusta vähän tylsää, joten haluankin nyt antaa kaikille mahdollisuuden blogin täytteeksi näiden kysymysten myötä. Myöskään yhteentoista en osaa laskea. Odotan innolla vastauksia, joten linkkailkaahan niitä tänne!
 1. Elämäsi koira - kuka ja miksi?
 2. Suurin pettymyksesi koiraharrastuksessa ja mitä siitä opit?
 3. Rotusi paras puoli?
 4. Mitä elämästäsi puuttuisi ilman koiria?
 5. Minkälainen on hyvä ja kiinnostava blogi?
 6. Jos koirasi olisi ihminen, minkä ammatin edustaja hää olisi?
 7. Minkälainen on hyvä (agility)kouluttaja?
 8. Kuva, jossa näkyy koirasi persoonallisuus
 9. Tärkein asia, jonka olet oppinut koiriltasi?
 10. Tarina koirasi (koiriesi) nimen takana?

2 kommenttia:

 1. Kivoja kysymyksiä, tack! Man måste vastata genast ja jättää tylsät siivoamiset toiseen kertaan :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla mitä sieltä tulee! Ja siivoaminen on muutenkin niin yliarvostettua, että sen voi unohtaa. Sitä paitsi sotkeminen on enivei paljon iisimpää :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)