20.5.2011

nASTaa

Johan tässä on taas ehtinyt touhuta vaikka mitä, vaikkei ole ehtinyt edes blogiin raportoida. Epiksissä käytiin Ojangossa 20.5. nappaamassa pari kymppiä, joista ensimmäinen rata oli ihan törkeen hyvää menoa (sijoitus tälläkin joku 6/13). Jos tähän vois laittaa feispuukpeukun, ni sellaisen paikka olis ny. Virhe tuli putkessa kääntymisestä, kun mösjööltä loppui ilmeisesti usko kesken eteenpäin tekemiseen, kun mamma kirmaa jo muilla mailla. Vois tosiaan muistaa huolellisemmin saattaa putkeen ennen seuraavalle esteelle hätiköintiä, niin pysyy koirakin kärryillä mihin sitä oikeen mennään. Noin muuten tosi skarppia tekemistä, johon mahtui hyvin mm. niisto-persjätöt. Puhuttiinkin Jennin ja Sarin kanssa radan laidalla miten koko meidän lössi on mennyt törkeästi eteenpäin talven aikana ja toki näin porukan nuorimman koiran kanssa kuulemma etenkin meidän edistys on ollut aikamoista.

Niinkuin onkin, mutta pakko heittää pienet kiitokset meidän shelttireeniryhmälle, joiden kanssa on vaan niin kiva reenaa! Nemokin nappasi hienon nollavoiton ko. medimöllien radalta, joten hyvin me edustetaan. Paljon on tehty yhdessä juttuja Sporttikoirahallilla, väännetty ratoja, tehty tekniikkaa, korjattu toisten virheitä, tsempattu, saatu perseelle potkimista, kysytty neuvoja ja mikä tärkeintä, vuodatettu koko rahalla aina jäähdyttelylenkki :D Mahtavaa, kun voi oikein luvan kanssa jauhaa agilitystä, mitä ei lajia harrastamattomat jaksa kuitenkaan kuunnella ;) Samalla kvartetillahan me jatkettiin nyt touko-kesätreenitkin ja onhan siitä ihan megana hyötyä meille, kun saadaan tehdä kokeneempien kanssa. Vaikka meidän täpäkät pojat on joskus innostuneet toisilleen pörisemään muutamaan otteeseen, nekin osaa olla cool toistensa kanssa. Ja mikä parasta, ei oo emännätkään tapelleet ;)

Näin kesäkaudella meillähän on oikein tehoreenaus päällä, kun ohjattuja valmennuksia on keskiviikkoisin Ertin kisaavaan tähtäävien tehoväännössä ja torstaisin Helin hikijumppaa ja siihen päälle vielä satunnaiset epikset. Ei oo meidän tarvinnu Ojankoon mennä erikseen tällä tahdilla, kun kotonakin ois joskus kiva olla :) Helin kanssa ollaan vedetty filosofinen kontaktisetti ja hauska vääntöpätkä, jossa oikeesti alettiin miettiä miten niitä sekuntteja saadaan rata-ajoista pois ajoissa koiraa informoimalla seuraavasta radankäänteestä. Se oli taas hienoa huomata miten herkkä toi koira on ohjaukselle ja tekee kyllä just niinku sanotaan - siinä vaiheessa joutuu kattomaan peiliin, että missä vaiheessa ja miten sitä käskytetään. Esim. vaikka jaakotukset oli oikea-aikaisia ja oikein käskytettyjä, hypyn saatto jäi lyhyeksi, niin koirapa pisti liinat kiinni esteelle ja jäi kattomaan, että ai ei mentykään. Ja mua taas hämmästytettiin siinä miten törkeen hyvin toi vesseli kääntyy vastaisella kädellä. Ensi viikolla sitten ohjelmistossa ykkösen rata, niin päästään vähän joka jannu katsomaan missä mennään kisavalmiuden kanssa.

Ertin kesäreenit ovat olleet todella iloinen yllätys, kun kisoihin tähtääville on tarjottu laadukasta ohjausta 10 kerran kurssin muodossa. Ekalla kerralla tehtiin "tasokoe" tyylisesti pitkää rataa, jossa oli kommervinkkiä joka lähtöön. Pakkovalssia, takaakiertoa, tiukkaa kulmaa kepeille, jaakotus, A takaaleikaten, niisto, jonka jälkeen takaakierto 90 astetta, pitkällä suoralla kolme takaaleikkausta ja siihen päälle vielä piiiiiitkä kaari juoksemista, jossa hyppyä, rengasta ja putkea. Jalmari selvitti upeasti kaikki suoran takaaleikkauksiin, joissa viimeisessä se joutui pyörimään hypyn jälkeen. Javallehan en ole edes älynnyt opettaa, että takaaleikkaus on itseasiassa suunnanmuutossignaali, johon täytyy tässä kesällä panostaa erityisesti keppien ohella.

Note to self: 
  • Putkiin ohjaus huolellisesti ja vasta kun koira on oikeesti lukinnut esteen, mietitään seuraavalle hilpaisemista
  • Hypyille saatot pitäisi malttaa tehdä, vaikka jotain fantsua ohjauskuviota väännetään ja kiire olisikin
  • Takaaleikkauksella koira pitäisi opettaa vaihtamaan laukkaa
  • Meillä on ennakoitu vaan suunnanmuutosvalssit, mutta se pitäisi ottaa myös eteneviin hyppyihin -> hippulat vaan vinkumaan ohjaajalta :)
  • Kontakteja vahvistetaan etupalkalla lisää, vaikka meneekin ihan kivasti
  • Keppien sisäänmenoreenit ohjureilla muutamalla kepillä, jotta saadaan palkkaa ja toistoa


Kisakuntoa käytiin tarkastelemassa perjantai-illan ratoksi Puolarmaarissa nASTa Cupin viimeissä osakilpailussa, kun kelikin oli aika huikea. Tällä kertaa taisi startata 13 medimölliä, joista Java toisiksi viimeisenä. Rata oli aika kiva möllirata, jossa oikeastaan ei paljoa vääntämistä tai miettimistä. Lähinnä omat puolenvaihdot piti miettiä koiralle optimaaliseksi ja muuten vaan rata oli suoraa, ympyrää ja suoraa kontakteilla ja putkilla höystettynä. Erityisesti meillä oli agendalla putkiinsaatot ja puomin ylösnousukontakti (jonka ohi edellisellä kerralla juostiin hienosti), jotka onnistuivat hienosti ja lopputuloksena nollalla Java kipusi kakkospaikalle. Tästä meidät palkittiin vielä nASTa Cupin kokonaistuloksissa 9 Cup-pisteellä medimöllisarjan kakkosina, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Eniten olen toki iloinen hyvin menneestä radasta :)

Niimpä me tällä hetkellä istuskellaan piskien kanssa terdellä juomassa skumppaa hassuille, hienoille hauvoille & viikonlopulle ja kirjoitellaan blogia. Ei siis kamalan paha, vieläkun saa naamariinsa tunkea noita Jalmarin voittamia karkkejakin :D Meillähän alkaa asunnon pihatyöt näyttää jo ihan siedettävältä, kun nurmi on saatu kylvettyä ja istutuksetkin ovat ilmestyneet pihan rajalle. Nyt vaan odotellaan, että nurtsi kasvaisi supernopeasti, niin pääsisivät piskit temmeltämään pihaan ja saisi oman pienen keppitreeninkin tuohon pystyyn. Minä kun tilasin kotopuolesta ohjurit, jotka sitten assisteerasin yhteistyössä valmiiksi asti ja tässä lopputulos (voitte arvata mun osallistumisenmäärän näissä rakentelua vaativissa pikkuproggiksissa, kiva et iskä jaksaa ;):

Kiitos Mikkeliin näistä :)
Viime viikonloppunahan olin karvaduoni kanssa hämmentämässä kotikonnuilla Mikkelissä. Ja voi video, että olikin taas piskeillä siistiä :) Oltiin molemmat yöt mökillä, joten ei tarvinnu kavereiden juuri hihnoja tai ulkoilutusaikoja kyttäillä. Saivat paahtaa pitkin tannerta Lunan ja Sulon seurassa koko viikonlopun. Helppoa koiranpitoa siis, kunhan muistaa ruokakuppia tarjota naaman eteen oikeisiin aikoihin :D Veikkaan, että maanantaina täällä on nukuttu aika sikeään työpäivä, vaikka raksamiehet pörräävätkin ympäri taloa ja ehkä välillä pitänyt vähän kommentoidakin työnedistymistä.

Mökkitrio <3
Pahoittelut tosiaan kuvanlaadusta, kun musta on tullut laiska. Puhelin on kuitenkin mukana jo valmiiksi ja sillä saa ihan kelpoista otosta paikallaan olevista kohteista, niin eipä toi kameralaukku meinaa mukaan tarttua niin millään. Ja pääseehän noista tunnelmiin :) Heitetään lopuksi vielä kevätotos meidän lähimetsästä. Tykkään. Tykkään muutenkin ihan huimasti tästä alueesta nyt, kun on kevät ja nähdään miltä tää mesta näyttää oikeesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)