6.5.2011

Reenin makua

Dodiiiin, alkaa kuulkaas arki palata kuvioihin, kun meidänkin karvanaamat ovat omistajineen palanneet harrastuksiin. Ihan kiva, että kesäkausi on tosiaan alkanut nyt aksassakin ja erittäin rytinällä. Tätä kun on mösjöö Pilkun kanssa odoteltukin. Sitähän on säästelty pentuna ja junnuna treenaamalla hyvin maltillisisesti ensinnäkin ennen luustokuvia, jonka jälkeen rimat on nostettu vasta mediin. Ja kevät mentiin kaksilla viikkotreeneillä varsin rauhallisesti. Nyt kuitenkin tulee The Kesä, jonka jälkeen toivottavasti me oltais kisavalmista kamaa duon molemmat osapuolet, joten tästä tulee selkeesti kivaa :)

Maanantaina käytiin tosiaan epiksissä, tiistaina kokoustettiin pitkän kaavan kautta ESS:n hallituksen kanssa (ja  voin kertoa, että tulossa on vaikka mitä!), keskiviikkona tein poikkeuksen koiramaisesta ohjelmasta ja menin kampaajalle (!!!!) + fillarikauppaan, torstaina oli Hakkilassa Helin hikitreenit ja tänään olis AST:n nASTa-Cup epiksien eka kisa Espoossa. Koska meidän kodin valtaa tänään ilmeisesti jääkiekkoaiheinen kisastudio, mun pitänee hipsiä maanpakoon ja ehkä epikset on ihan oiva vaihtoehto. No, kassellaan. Ainakin sää näyttäis oikein lupaavalta ja voihan sitä mennä reenikavereitakin kentän laidalle tsemppaamaan kameran kanssa, jos muuten ei tänään irtoa. Huomenna näyttäisi myöskin olevan koiraharrastukseton päivä, kun sattuu olemaan kaverin häät ja siksi ajaksi karvanaamat menevät Nanan & Nupun luokse kylään. Javan mielestä tämä oli erittäinkin hyvä veto ja hän todennäköisesti jäisi mielellään pidemmäksikin aikaa juttelemaan Nanalle mukavia. Ja viikon loppuhuipennukseksi olen sitten vielä ilmoittanut Natin sunnutaina Janakkalan rallytokokisoihin. Ja sit joku vielä ihmettelee, että minkä takia mulla ei oo muitakun koiramaisia statuspäivityksiä Naamakirjassa :D

Eilen meillä alkoi sitten touko-kesäkuun shelttipoikien tehokurssi. Heli ystävällisesti tuttavallisesti lähti taas meitä koutsaamaan ja tälle viikolle oli valmisteltu varsin vekkuli ratapätkä. Näytti olevan pojilla vähän kevättä rinnassa, kun jopa Nemo-the-Kuoropoika totesi Javalle treenin alkuun, että noin pienillä kakaroilla heillä pyyhitään pöytää :D Javahan edustaa nuorisoa tässä reeniporukassa, mutta sille se pitää näköjään silloin tällöin toisten kertoa, kun ei se aina itse muista. Java pääsi kuitenkin ekana tulille, joka on aina vähän kuumottavaa, kun intopiukeena se meinaa vähän tehdä ylimääräistä. 2-3 väliin harjoiteltiin ihmisnuolta, 4-5 persjättö, 12 vekkaus, 11 takaakierto-päällejuoksu, 12 päällejuoksu ja 13 takaakierto mutkaputkeen. Olihan siinä jo jonninverran puuhaa, mutta Java teki aivan upeaa duunia. Yhtään puhdasta nollaa me ei saatu, kun kepeissä se kyllä meni oikein sisään, mutta hätäili sitten pujottelussa, mutta muuten wau. Ihmisnuolen se luki törkeen hyvin ja jopa alkuun vaikeat 11-12-13 se meni ykkösellä oikein.

5.5. Helin treenit
Meillä oli tosiaan tehokas 10min per koirakko rata-aikaa ja kyllähän siinä ehtii itsekin juosta. Ensimmäisen kerran tehtiin koko rata vieläpä 45cm hypyillä, jotta alkaa tottua nyt niihinkin ja ei näköjään minkäänlaista ongelmaa, vaikka tulikin tiukkoja käännöksiä. Kaikenkaikkiaan siis hyvät treenit, kun rataharkkojen päälle tehtiin vielä vähän kontakteja, keppejä ja vauhtisuoraa. Illalla tämän huomasi myös koirasta, kun kotiin tullessa just ja just malttoi syödä ja sen jälkeen levisi sohvalle nukkumaan. Voin kertoa, että oli rauhallinen ilta kerrankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)