28.5.2011

Pääskysestä ei päivääkään, karvanlähtö = kesä?

Johan onkin meidän huushollissa taas imuri laulanut ja Roger Para pistetty duuniin. Tuo pieni musta kostaja Nipa kun päätti vaihtaa vähän kevyempää ylle, kun Iltasanomiinkin on alkanut tipahdella helleotsikoita. Mitään megakarvanirroitusta ei onneksi näyttäisi olevan luvassa, mutta silti näitä sheltin omistajan kohokohtia kerran-pari vuoteen. Mutta voitteko kuvitella missä hurmiossa mä koiriani harjaan nyt, kun on vihdoin se oma terassi. Kaikenmaailman karvapallerojen irroittelu harjasta tuottaa vaan suurta nautintoa, kun ne lähtevät jatkamaan kiertokulkuaan jonkun tirpan pesämateriaaliksi sohvan alusen sijaan. Tänäänkin pistin linjastolle molemmat ja voi jumpe, että olikin mahtavaa kyniä Nippeä, kun sieltä löytyi niitä iiiiiiihania vanukarvatuppoja reidestä tuhottavaksi! Imurikin pistettiin uusiksi muuton yhteydessä ja voin kertoa, että sekin on vaan nautintoa verrattuna entiseen. Vanhalla versiolla imurointi oli vähän niinkuin meksikolaisten työnteko; lähtee törkeä ääni, mutta mitään ei tapahdu.

AH. Sen lisäksi, että olen saanut nauttia koirieni karvanlähtöprosessista (mä tässä vielä mielenkiinnolla odotan milloin Jalmari luopuu nyttenkin vähäisestä nutustaan, kun lähestyy ne Pärnun KV näyttelytkin tässä pikkuhiljaa muutaman viikon päästä :D), olen myös huomaamattani viettänyt illat treenikentillä. Missäs muuallakaan kuin aksan parissa. Tällä viikolla iltaohjelma on koostunut vaatimattomasti neljistä ohjatuista aksatreeneistä, joten ollaan päästy ihan todenteolla tekemään. Keskiviikkona Ertillä oli taas joku megapitkäkäherryshyppäri, joka on siis ratana supermahtava tehdä (näistä aina oppii vaikka mitä, kun haastaa osaamistaan), mutta mua oikeesti alkaa ottaa nupeloiseen, kun ei siinä 10min / koirakko vaan ehdi. Ei siis tosiaan mitään ykkösen ratoja, vaan ihan kunnon kolmosten kieputtelua 20 esteen verran, josta olis kiva oppia ja hinkata osaset kohdalleen kaikessa rauhassa, mutku se vaan on resurssien puitteissa mahdotonta. Kieputteluhyppäreissä on se ongelma, että kun on yhdellä esteellä myöhässä ohjaus, se kertaantuu sitten radalla eteenpäin mentäessä ja silloin ongelma jollain esteellä ei välttämättä olekaan ongelma, jos ajoitus olisi niinkuin elokuvissa. Siitä huolimatta Jalmari teki toooooosi hienosti töitä, josta jälleen kerran pisteet pienelle koiralle.

Mulle meinaa iskeä hirviä morkkis tuollaisten treenien jälkeen, jossa itseasiassa koira tekee 90% ihan just niinkuin sitä käsketään tekemään ja sitten sei välttis aina ymmärrä miksi radantekeminen loppui tähän. Vaikka toki palkataan ja kehutaan ja leikitään, vaikkei ihan ratapiirroksen mukaan olisi lopetettukaan. Java on vielä superherkkä tulkitsemaan ohjausta, jolloin se ei itseasiassa tarvitsisi paljoa ja toisaalta taas kovissa ohjausliikkeissä se helposti kieltää, jos ohjausta ei viedä loppuun. Kokematon ohjaaja ja herkkä & nopea koira on aika haastava kombinaatio tässä vaiheessa, mutta töitä tekemällä se varmasti palkitsee. Toivottavasti vaan koira ei heitä pyyhettä kehään, että emmää sun kanssa jaksa, hankin toisen ohjaajan ;) Pakko ihailla kyllä Javan työmoraalia, kun se on valmiina kuin pieni partiopoika hommiin ja ei meinaa pilkullisissa pussihousuissaan pysyä aksakentälläkään, kun pitäisi jo päästä tekemään.

Heli oli torstaille valmistellut meille ratatreenit teemalla ykköstä ja vähän muuta. Vedettiin tällä kertaa kilpailunomaisesti rata läpi kellottaen ja sen jälkeen mietittiin mistä lähdetään sekuntteja napsimaan pois ja miten se tehdään käännöksissä. Alkuun meidän kaikkien koirat oli jotenkin ihan ylikuumuneita ja se näkyi myös ensimmäisissä vedoissa, kun ilman verkkaesteitä suoraan paahtamaan. Kun ylimääräiset paukut oli purettu, maltettiin sitten jo jopa keskittyä kuuntelemaan ja se näkyi sitten positiivisesti pojan tekemisessä. Vikan kierroksen rata oli jo tooooooosi hyvää jälkeä, vaikka siihen sisältyi keppien pujottelun ohjaus vasemmalta. Loppuun Heli tarjosi vielä kolmosen kisasheltti Beaansa meille kokeiltavaksi ja olihan se pakko tarttua tarjoukseen, kun saa ohjata radalla kerrankin osaavaa koiraa. Osaava koiraa paikkaa hyvin ohjauksen puutteita ja toisaalta taas ihan kiva nähdä, että jotain sitä tekee itsekin oikein, kun koira menee minne käsketään :)

Viikonlopun suunnitelmiksi meillä oli Elina Jänesniemen koulutussetit Ojangossa. Huomenna siis harjoitukset jatkuvat ja hyvin mielenkiintoinen anti oli jo tänään tarjolla. HSKH:n riveistä saatiin yksi mölliryhmäkin kasaan, vaikka vedettiin samaa rataa kuin kilpailevatkin. Me ehdittiin tehdä ensimmäistä 15 esteen pätkää, johon mahtui jo aikamoinen määrää tekniikkaa. Ensimmäisenä esteenä rengas, kolmoselle twist, neloselle takaakierto, välistäveto, vitoselta tiukka 180-käännös putkeen, seiskalle twist, kasille takaakierto, välistäveto, ysille takaakierto, valssi kympille, johon ohjaus pakkovalssina, 12 jälleen lähestyminen valssilla, 13 A/putkierottelu flip. Jebou :) Siinä oli meille tuhti paketti tekniikkaa ja paljon asiaa linjaamisesta, ohjauskuvioiden valinnasta, ennakoinnista, ponnistuspaikoista, laskeutumispaikoista, omasta liikkeestä, katseseesta, ajoituksesta... Ja mikä parasta, huomenna jatketaan vielä aamupäivän verran! Koira sai jälleen kehuja siitä miten hyvin ja herkästi se itseasiassa lukee ohjausta ja on vielä nopea. Mun olis tietty helpompi opetella tekniikat selkärankaan hitaan ja vähemmän reagoivan koiran kanssa, kun ehtisi jopa miettiäkin kesken suorituksen ;)

Otin siinä sitten oman vuoron jälkeen viereisellä kentällä pientä ratarallattelua, pikkaisen keppejä ja lopuksi vähän tokoa. Ja mitä helmettiä, mun koira teki parhaat liikkeestä maahanmenot ikinä! :O :O Siis sanooko tää nyt sitä, että ennen tokotreenejä mun pitää käydä heittämässä tiukat aksaväännöt pohjille, ni johan lähtee. Se oli niinku käskystä hissinä maahan ja oma liike jatkuu keskeytyksettä. Hyvä Jallu, jee! Mullehan on vähän taas alkanut toi tokokärpäsen purema vaivata, kun kevät ja tyttöhaihattelut alkaa olla pahimpien sesonkien osalta ohi. Mut kertokaas missä välissä mä ehdin jotain tokoa, jos mä oon nyt jo ton kanssa neljänä päivänä seisomassa jonkun pölyisen aksakentän laidalla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)